***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (52)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilky spune:

ella 74
kay
arthurana ai mare grija, iti tin pumnii sa nu fie ceva serios!
alyna Maine mergem amandoua la doctor, te duci de dimineata?Sa stiu cd pun majoretele...Pana la urma tot n-am inteles, ai 36 saptamani implinite,sau 37?

Liliana +37 cu micuta Diana Gabriela
Pozele mele 1
Pozele mele 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu26 spune:

quote:
Originally posted by mica0307

Am vazut ca pentru sterilizat biberoane sunt unele care se baga la microunde si altele tot aparatul. De care sa iau?

Mica 35+ Maya Alexandra

Poze

Eu iti recomand pe cele de priza nu pt microunde. Chiar s-a punctat la un moment dat pe aici ca microunde nu ai peste tot unde mergi...si asta ar fi doar unul dintre motive. E drept ca e mai ieftin...dar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu26 spune:

quote:
Originally posted by Arthurana

Fetelor,

M-am trezit dimineata cu pete maronii pe chilot. Am sunat la doctor si mi-a zis sa-i tin la curent daca se transforma in rosu sau daca am dureri abdominale. Se pare ca este fie de la controlul de ieri fie e dopul, dar nu curge mult...si nu e nici gelatinos...

Petele maronii pot fi de la fisuri mai vechi ale placentei (deci nu mai e nici un pericol), daca devin rosii atunci pot semnaliza fisuri sau chiar rupturi recente, de aceea doctorul ti-a cerut sa-l anunti imediat in caz ca devin rosii .
Sper ca ti-e de folos informatia. Oricum ...nu e nimic ingrijorator acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Gata! Ai dreptate.
Cu mamele in CIC, am vrut sa zic ca acolo se incadreaza ele la persoanele care sunt asigurate fara plata contributiei, ceea ce inseamna ca si eu am dreptate pentru ca trebuie sa aduc adeverinta de la primarie.
Cu compensarea aia de 15% nu inteleg eu care e faza: daca ai salariul mai mic decat indemnizatia de concediu iti da angajatorul diferenta? Sunt in ceata ca eu in 2005 pe perioada acestul concediu am luat mai multi bani in mana decat luam inainte pentru ca nu mi se mai opreau nu stiu ce dari catre stat acest concediu fiind scutit de ele, nu stiu exact care, sanatatea, somajul, impozitul pe venit, nu stiu Ideea este ca acei bani pe care anagajtorul nu-i mai platea la stat mi-i dadea mie ca ai mei erau ei de fapt! Nu inteleg... Adica indemnizatia de concediu nu se calculeaza ca 85% din media veniturilor pe ultimele 6 luni?

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Ella, nu rade nimeni de tine pen' ca si noi cele cu pitici acasa ne-am apucat de spalat si calcat...ca sa nu ramana bebe dezbracat...:)))

Arthurana, am mai auzit ca dupa controlul ginecologic (nu la mine, la vara-mea de exemplu) au avut burticile pete maronii...doctorul a spus ca nu sunt relevante. Sanatate multa!

Liviana, sanatate mamei tale si sa fie bine!

Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Nu stiu cum am reusit iar sa racesc...sunt mucoasa, dar cel mai rau e ca mi se infunda nasul rau.Am incercat cu Humex-apa de mare, dar...nici un rezultat. Ce picaturi pot sa folosesc ptr desfundarea nasului??

34+ si Tudor(5.07.2002)

Ella, stai linistita, eu am o multime de hainute de la primul copil, dar nu m-am putut abtine sa nu-i cumpar si lu' asta micu' cate ceva. Ba, azi am fost pana la Unirea sa-i caut steluta de la Tomi, ca am citit eu pe aici ca ar avea-o la Diverta...dar n-am gasit-o, asa ca astept Kidexul.

Fetelor, somnul meu de noapte e un cosmar, daca ma culc pe dreapta, imi amorteste mana dreapta si mi se infunda nasul, daca ma culc pe stanga- mi se desfunda nasul, dar parca am palpitatii si se agita si bb, ma gandesc ca nu-i place sa stea cu fata in jos( e asezat cu spatele la dreapta si cu fata spre stanga).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamari spune:

Florentina, eu cu BIOPAROX am scapat de sinuzita. Costa 18 ron.

Anca, 35s+ Andrei Cristian
burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Androix,

indemnizatia de maternitate este 85 % din salariul brut din care se scade doar CAS; asta inseamna ca vei lua mai mult decat netul ; intr-adevar baza de calcul este media veniturilor realizate in ultimele 6 luni.

CCMNN 2007 spune ca timp de 6 saptamani angajatul este indreptatit la diferenta intre indemnizatia de maternitate (85%) si salariul de baza (100%),

de ex. daca brutul este 30 mil, timp de 6 sapt, vei lua 100%, adica fix 30 mil din care se retine doar CAS si nu doar 85%.

Daca insa la nivel de ramura/unitate s-a negociat un contract colectiv prin care s-a extins aceasta perioada de timp ( mai mult decat minimul imperativ stabilit de CCMNN) atunci cu atat mai bine.

Cu mentiunea ca indemnizatia de maternitate 85% este platita din fondul asigurarilor sociale iar cei 15 % din fondul de salarii; si trebuie sa faci cerere asa cum faci si pentru salariul bonus, deci treaba nu e "by default" cu atat mai mult cu cat afecteaza buzunarul angajatorului.

fix 37

ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

cristalina, florentina,

am plecat la cumparaturi pentru bebe si i-am adus hainute pana la 1 an, ca nu m-am putut abtine sa iau doar pana la 3 luni; m-am gandit ca n-o sa mai pot pleca afara cand o sa vina bebe, cel putin nu in primele luni.
Asa ca m-am trezit ca pun la spalat masini intregi de hainute.

Cumanata mea e insarcinata in 7 saptamani asa ca ma bucur tare mult ca voi putea sa-i dau toate hainutele bebelusului meu, ca io n-am avut de la cine sa primesc nici macar un scutec si cand ma uit cat au costat toate, nu zic ca nu mi-ar fi prins bine.

si apropos de somn, eu nu pot decat pe spate, ridicata pe 3 perne mari de puf, plus o perna sub picioare; daca cumva indraznesc sa ma intorc pe o parte, bebe da atata de tare din picioare sau mi se intareste burta si doare.

fix 37

ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

quote:
Originally posted by lilky

ella 74
kay
arthurana ai mare grija, iti tin pumnii sa nu fie ceva serios!
alyna Maine mergem amandoua la doctor, te duci de dimineata?Sa stiu cd pun majoretele...Pana la urma tot n-am inteles, ai 36 saptamani implinite,sau 37?

Liliana +37 cu micuta Diana Gabriela
Pozele mele 1
Pozele mele 2

Maine ma duc pe la ora 14 la dr!Sper sa fie de folos majoretele voastre!
Si....am intrat azi in 37!Adik am 37 azi deci am intrat in 38 de fapt??????Nu mai stiu!Sapt trecuta eram in 37 si 3 zile asa ca.......???????Bafta si tie!!!!!

Alyna 37+cu

Mergi la inceput