***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (52)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Kay, sper sa te linistesti si sa ai grija sa nu te superi, sa nu te agiti inutil si nici sa nu te impacientezi ca NU ai fi pregatita sa o vezi pe SOSONICA asa devreme... Cand o vei tine in brate, vei stii ca ai MINUNEA mult asteptata si nu ti se va mai parea prea devreme!

Cristinamaria , nu am reusit sa dau de Dr. Pop... are tel. inchis!Mersi mult pt. numar... Dar nu mai puteam astepta sa incerc sa ma programez la el Asa ca am sunat-o pe dr. mea... si mi-a aranajat o programare la dr. Adela Dinu maine la ora 14:30

Cica asta e ultima ecografie inainte de nastere?????? Cum asa??? Eu stiam ca in cazul unei placente imbatranite se face o monitorizare mai atenta... din sapt. in sapt...

Alyna24... ITI TIN PUMNII sa vina bebe SANATOS in primul rand si in al doilea rand... fie treaca de la mine, cand VREI TU!!!! Eu mi-am luat de mult gandul ca nasc in aprilie!!!

Tatic de DAPHNE... nu ne zici si vestile bune? Ca eu una presimt ca ai vesti bune sa ne dai!!! pentru Chris si Daphne!!!

Andrada 36+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Am vazut ca pentru sterilizat biberoane sunt unele care se baga la microunde si altele tot aparatul. De care sa iau?

Mica 35+ Maya Alexandra

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Androix, pana la urma ce bani trebuie sa luam si de unde?
Eu stiu asa:
-trusoul copilului de la primarie 1,5 mil;
-indemnizatia de 6 mil si alocatia de 2 mil

mai exista si altceva?

Alyna 37+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Andrada, mersik mult!Sper sa vin maine!!!!!!!Ma bucur ca ai aparut si tu pe aici!

Alyna 37+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Da exista! Nu te da cu capul de pereti ca e de bine
Indemnizatia de 6 mil si alocatia de 2 mil nu le punem la socoteala, sa nu ne incurcam.

Trebuie sa primim asa:
- trusoul in valorare de 1.5 mil, dar noi luam bani pana la sfarsitul lunii mai, cel putin
- indemnizatie de nastere (are denumirea asta care ne incurca dar putem sa-i zicem AJUTOR de nastere): ~ 1.5 mil. Pe care il da primaria, o singura data pentru fiecare nastere.
- un salariu mediu pe unitate: de la angajator conform contractului colectiv de munca.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Androix,

scriem aici nu ca sa polemizam , ci poate in speranta ca cineva va fi interesat de lucrurile astea

de dragul de a lamuri aceasta chestiune fac urmatoarele precizari:

- "asigurare fara plata contributiei" inseamna ca beneficiezi de toate drepturile oferite persoanelor asiguarte cf L 95/2006 :
Aceste drepturi compun de fapt pachetul de servcii de baza si sunt enumerate la Art. 218 al.2, printre care si:
lit. G - servicii medicale in ambulatorii si in spitale aflate in relatie contractuala cu casa de asigurari

Deci, interpretarea ta, cf careia cei asigurati fara plata contributiei ar beneficia doar de medicamente, analize ,dr de familie, nu si de spitalizare este contrazisa de dispozitiile art. 218, al 2 lit G dar si de art.228 al 2 si 3.

- "asistenta medicala de urgenta" , cf legii este un drept oferit in pachetul minimal de servicii, pachet de care beneficiaza cei care nu fac dovada calitatii de asigurat

- interpretarea cf careia al.3 al art.213 se refera la doar la femeile in CIC este gresita; daca citesti cu atentie acest alineat vei vedea ca acesta are in vedere atat femeile insarcinate prev de al 1 lit f cat si cele aflate in cic prev de al.2 lit c

Bineinteles ca asta e o discutie si atat, eu nu vreau decat sa stabilesc ce drepturi avem cf legii; ca , de facto, lucrurile se intampla altfel si la spital ni se cere adeverinta de salariat care de fapt face dovada ca suntem asigurate, asta e cu totul altceva; am vazut ca juristii din spitale (fara a generaliza) nici macar nu au auzit de acel salariu bonus la care este indreptatita orice mama, prevazut de CCMNN, deci nu ma astept sa cunoasca legea prvind reforma in domeniul sanatatii!.

37 fix

ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilky spune:

AndroixMai este ceva de adaugat la compensatii.Conform contractului colectiv de munca:
Art. 66. - (1) in cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

Liliana +37 cu micuta Diana Gabriela
Pozele mele 1
Pozele mele 2

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Androix

Da exista! Nu te da cu capul de pereti ca e de bine
Indemnizatia de 6 mil si alocatia de 2 mil nu le punem la socoteala, sa nu ne incurcam.

Trebuie sa primim asa:
- trusoul in valorare de 1.5 mil, dar noi luam bani pana la sfarsitul lunii mai, cel putin
- indemnizatie de nastere (are denumirea asta care ne incurca dar putem sa-i zicem AJUTOR de nastere): ~ 1.5 mil. Pe care il da primaria, o singura data pentru fiecare nastere.
- un salariu mediu pe unitate: de la angajator conform contractului colectiv de munca.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

corect, la care se adauga pentru o perioada de minim 6 saptamani din concediul pre/post natal diferenta intre salariul de baza si indemnizatia de concediu,adica 15 % din brut, suportata de angajator din fondul de salarii cf CCMNN.

37 fix

ella

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lilky

AndroixMai este ceva de adaugat la compensatii.Conform contractului colectiv de munca:
Art. 66. - (1) in cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

Liliana +37 cu micuta Diana Gabriela
Pozele mele 1
Pozele mele 2

hai c-am raspuns in acelasi timp

ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arthurana spune:

Fetelor,

M-am trezit dimineata cu pete maronii pe chilot. Am sunat la doctor si mi-a zis sa-i tin la curent daca se transforma in rosu sau daca am dureri abdominale. Se pare ca este fie de la controlul de ieri fie e dopul, dar nu curge mult...si nu e nici gelatinos...
Luni mergem sa aflam cand ma va induce.
Cristinamaria, aici se practica inducerea in sapt. 37 a celor cu proble. de anticoagulare. Tie ti-au spus ceva doctorii tai?
Sunt cam speriata de inductie...stiu ca contractiile vor fi mult mai puternice si dintr-o data...dar poate epiduralul ma va scapa...

Mergi la inceput