bronzul la solar-pro sau contra

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

quote:
Originally posted by dienuca

Prefer sa fiu alba si sanatoasa decat colorata si cu probleme.

Asta e si parerea mea!Daca riscurile ar fi de alta natura si nu foarte mari as fi zis sa risc(ca si eu ador sa fiu bronzata),insa cand e vorba de cancer....Doamne fereste!

Flori
Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Sunt Pro si chiar fac regulat cateva sedinte, fie ce-o fi. Stiu ca in exces duce la riduri de timpuriu. Merg la vertical, deci nu e contact cu pielea, si doar atat cat sa prind putina culoare, dar mai ales ptr ca, dupa un timp, pielea pe umeri devine prea grasa si fac cosulete. Cred ca e mult mai daunator statul la plaja unde sunt si radiatii. Oricum nu am de gand sa nu mai merg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

quote:
Originally posted by miria_cristina
Colega mea din liceu, nebuna ca si mine cu bronzatul, avea in adolescenta o piele frumoasa si fara pistrui sau alunite. Acuma i-au aparut la alunite mai multe decat am eu din nastere, iar in unele zone de pe spate are pistrui, ca atunci cand te arzi la mare.

Din pacate nu e un caz izolat.
Doua prietene de ale mele,cliente fidele ale solarului,au renuntat tocmai datorita aparitiei de zeci si zeci de alunite si pistrui mai ales in zona decolteului
Una dintre ele a vizitat si un dermatolog care i-a spus ca razele foarte puternice ale solarului suprastimuleaza productia de pigmenti ai pielii ceea ce duce la aparitia de pete si puncte inchise la culoare pe suprafata pielii.
Se pare ca nici cremele de protectie nu ar ajuta prea mult.

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns renah spune:

Si eu eram o impatimita a solarului, am mers cam 3 ani cu regularitate si m-am umplut de alunite, sunt cu zecile mici cat un varf de creion( in special in zona decolteului cum a mai spus cineva) si ma manca pielea teribil. Acum imi pare nespus de rau ca m-am dus la solar. Si sa va mai spun ca stiu o tanara care a facut cancer la piele..are numai 20 de ani, prima data i-a aparut pe spate si acum are o cicatrice de zici ca parca a lovit-o cineva cu sabia..ulterior i-au mai aparut si pe alte parti ale corpului..are in total vreo 20 de incizii. Terifiant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalici spune:

Vroiam sa va intreb. In cazurile in care solarul a avut efecte ff neplacute asupra organismului, cum atzi exemplificat, puteti sa spune-ti eventual si perioadele exacte de expunere la solar (cati ani a durat expunerea, si cat a durat fiecare sedinta).
Adica, ma intreb daca aceste efecte ff nefaste (recunosc), au loc doar dupa cateva sedinte sau dupa un mai mare timp de expunere.
Sau poate depinde de organism.

va multumesc mult pentru raspunsurile voastre, si mai ales despre toate experientele pe care le-atzi facut cunoscute tuturor,
madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anto spune:

Nu stiu daca e mai nesanatos decat soarele ,binenteles daca nu abuzezi si sa fie un solar bun ,sa aiba neoanele schimbate la timp.
Eu merg de ani de zile si nu mi s-a intamplat niciodata nimic .Nu am rabdare si nici nu suport sa stau la soare cate 2-3 ore.Prefer 10 -15 min la solar o data dau de doo ori pe saptamana ,cu pauze binenteles.
Nu -mi place nici exagerat de bronzata .Doar putina culoare ,natural .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Nu stiu exact, dar stiu ca este o limita recomandata la minute per sedinta si per total pe luna. (Eu stau doar 6 minute de 4 ori pe luna, in medie.)

Mergi la inceput