bronzul la solar-pro sau contra

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madalici spune:

dap pai sunt destule motive pentru care nu ii indicat sa recurgem la solar.
dar nici soarele nu este mai friendly.
referitor la pistrui care au aparut in unele cazuri pe piele de la solar, eu am fost la mare in liceu in clasa a 9, (acum am terminat fac de 2 ani), si ma expuneam numa dim sau seara, insa atunci mi-au iesit pistrui pe spate. ciudat, nu stiu.
Am inteles ca pistrui mai apar si din cauza ficatului, nu ca ar fi bolnav sau ceva, dar ca o reactie adversa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Eu am mers la solar vre-o 2 ani pana cand intr-o zi am vazut pe burta o aglomeratie de pete ,care inainte nu erau acolo.Am dat fuga la dermatolog si prima intrebare ghici care a fost?"te expui la solar?".Da, am raspuns.Am facut niste analize(incusiv pentru markeri cancerigeni) si mi-a recomandat sa nu ma mai expun deloc la solar si cu prudenta la soare din caura riscului crescut de cancer de piele.Risc pe care nu il aveam inainte de expunerea la solar pentru ca nu aveam nici un fel de pete pe corp.
La solar am respectat toate indicatiile si in plus am folosit creme la greu.
Chestia asta cu bronzul ne place , ca dupa aratam bine si parem mai exotice.Eu cred ca muuuuuult mai exotice parem daca ne protejam sanatatea.

Razvan(07 martie 2004) si mami

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Razele solare suntsiele nocive, dar sunt ... naturale. Asta comparativ cu solarul care este o metoda artificiala de "ardere" a pielii.
In fond, bronzul este prima metoda de aparare a pielii impotriva arderii la care este supusa.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienuca spune:

CONTRA!!!!
Sunt de un alb stralucitor la piele Iar cand ma expuneam la soare deveneam patalagica . Vorbesc la timpul trecut pentru ca nu ma mai expun fara o crema de protectie de factor 12-15. Am multe alunite iar in urma unei experiente din tinerete am si pistrui. Pistruii la varsta noastra (poate cu mici exceptii) apar de la expunerea necontrolata la soare. Pistruii care apar de la ficat apar in jur de 60-70 ani.
Am vazut ca nu mai este asa de grav daca esti mai alba la ten. Si chiar daca ar fi, si cand a fost, nu m-a deranjat foarte tare. Asa sunt eu. Prefer sa fiu alba si sanatoasa decat colorata si cu probleme. Si cand e timpul de mare, 1-2 sedinte la strand, cu crema de protectie inainte. Eu m-am inteles foarte bine cu uleiul de bronzat de la Elmiplant cu factor 15. M-am colorat direct in maro.
Am o colega care de la solar a inceput sa aibe puncte albe, de depingmentare.

Succes

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Impotriva, bine-inteles. Argumentele contra sunt atat de stiute si parastiute de noi toate incat nu mai are rost sa le insir. Nu inteleg de ce se face comparatie cu bronzatul la soare. Amandoua sunt nocive.
Am fost si eu la solar de vreo cateva ori in viata mea si de fiecare data m-am simtit penibil. Intram intr-o cusca si stateam atarnata de niste bare cu o mare frica sa nu se sparga vreun neon sau sa nu raman blocata acolo.Muream de nervi si-mi spuneam ca sunt cea mai proasta ca fac treaba asta, dar cand ieseam eram foarte fericita si mandra de mine cam am rezistat. In urma acestor experiente, dar si a expunerilor abuzive la soare m-am ales cu o alunita cam urata, care tot creste si isi modifica forma si pe care va trebui sa o scot. Zic merci ca a fost doar atat.
"Prefer sa fiu alba si sanatoasa decat colorata si cu probleme". Simplu si adevarat Dienuca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Am vazut in Germania un documentar despre solarii. Testau cit de bine stiu cei de acolo sa te infomeze si sa iti dea timpul maxim pt felul tau de piele. Ei bine, majoritatea dadeau infomartii false.
In plus la multe au gasit bacterii/ciuperci pe partea pe care trebuie sa teintinzi, deci cel mai bine sa mai dezinfectati voi o data !

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalici spune:

pai io am comparat bronzul la solar cu bronzul la soare pentru ca din cate stiu eu, sunt singurele metode prin care te potzi bronza, sau scuze potzi sa itzi inchizi la culoare pigmentul natural al pielii.

si deci ma gandeam care din cele doua ar aduce mai putine efecte negative..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Eu una sunt contra si preer sa ma bronzez la soare decat la solar.Din cate am citit eu nu este tocmai indicat.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

si eu sunt contra solarului, si nici dupa soare nu ma omor, la urma urmei cu cancerul nu e de jucat. (tocmai a murit acum vreo 2 sapt si vecina noastra de cancer de piele)
o clienta de a sotului meu are cam 45 ani, e urata de neagra, ridata, soacra-mea la 69 ani arata de parca ar fi fiica asteia de 45. dar socrela mea nu a stat la soare nici in tinerete.
si mai e si problema igienei la solar, am vazut si eu teste la tv, si m-am ingrozit.
dar fiecare face cum crede.
sanatate , claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abbi spune:

cumnata mea avea o boala: dak nu se ducea la solar, era jale!
Asta pana cand solarul i-a tabacit pielea de pe fata, iar deasupra feselor i-a aparut o pata mare....depigmentara!
S-a dus la doctor val-vartej, ca ea sigur a facut vitiligo! Si stiti ce i-a zis dermatologul,nu-i asa?
sa mai lase solarul in pace, dak vrea sa fie sanatoasa!
Macar ea nu are atata celulita ca mine!

Mergi la inceput