Mamici de martie - aprilie 2007 (35)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Salutare, fetelor
eu chiar nu mai am timp sa scriu desi mai citesc, asa pe sarite. Copilu meu tot 7-8 mese are si la 5 saptamani, nu si-a redus programul. O fi bine, o fi rau...
Nici nu mai stiu ce am vrut sa scriu...m-am tanpit naibii
Sunt de acord cu denumirea, a fost trio, eu cu Absoluta am propus (sa zicem) si sefa Roxanici a parafatAsa ca...pentru mine asa sa fie:" Floricele si bondari".Prefer asa, ca am facut un barbat: bondar nu bondarel.
Eu am reusit sa racesc cu vremea asta catastrofa, cind sunt 25 de grade, cind 16, cind bate vantul de nu mai stii cum sa te imbraci.Sper sa nu raceasca si copilu' ca si mor. Mi-am luat masca, iau niste pastile homeopate, da' parca nu vad nici un efect, Spray cu sare pe nas, picaturi cu propolis...ce sa mai iau ca vitamina C n-am de unde. Beau ceai, am mancat si kiwi, care contine vit C, da...veniti cu idei.
Lauramar, zi merci ca n-ai cezariana.Vezi partea plina a paharului.O sa fie bine, stai linistita, nu te stresa.Dormi bine ca e ultima noapte intreaga pana peste citeva luni (sau mai putin , cum ai noroc)Hai asteptam vesti si poze cu mandretzea
Bafta fetelor, nasteri usoare la toate!
Jaana, eu zic sa nu te stresezi.Plange fata de foame? Daca nu plange s-ar putea sa nu poti tu scoate mai mult lapte cu pompa.Fina-mea zicea ca ea nu reusea sa scoata cine stie ce si are un zdrahon acum.Da-i direct de la san,si daca nu plange e ok.Urmaresti cit ia in greutate si daca ia, nu te mai stresa ca si asta scade productia.Si oboseala.Eu intr-o seara chiar am ramasa fara lapte, ca nu mai curgea nimic si copilu tot tragea, da' eram rupta de oboseala. Am luat ceai de fenicul( in franceza fenouil, in eng fennel), asta-i bun si pentru gaze.Da copilul la partzui acum
Roxanici, crestere in greutate e si in functie de cit a vut la nastere.Daca a avut mai mult , pune maimult.Cum e, ce mai face Rares, cit a mai luat?
Azi am fost la PMI (protectia mamei si copilului) sa-l cantaresc si era o tipa cu o fetita, care zicea ca are 5600g.M-am speriat ca e mai mare ca al meu, desi parea de aceeasi varsta.Deja ma stresam ca n-a luat destul, ca Lucas are doar 5380g (la 5 sapt) si cind am intrebat-o pe tipa cit are fata a zis ca trei luni Crescuta cu lapte praf, cum fac frantuzoaicele!
Da semne ca se trezeste si tre sa strang hainele, sa aranjez niste harztoage si ...poate maninc si eu ceva azi
Pupe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Ioanaradu m-ai dat gata cu replica ta data sotului.
Eu am luat 22( big mama) de kile in sarcina, am dat vreo 6-7 jos dupa nastere si acum mai am 8 in plus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Amma23, din pacate am facut cam multe greseli cu alaptatul. De fapt, inca din maternitate mi-au pus biberonul in gura fetitei si acum racneste de mama focului cind ii e foame iar eu insist sa ii dau sin. Mi-l refuza si tipa ca din gura de sarpe... Nu stiu ce sa mai fac ca sa il accepte, suge putin numai cind nu e flaminda, dar mai mult asa, ca un alint... Incerc sa ma mulg ca sa nu imi pierd sinul de tot, dar nu reusesc sa cresc cantitatea de lapte nicicum.

Fetelor, am gasit anasonul si chimenul ca si condimente, la pachetele de 25 gr. Anasonul arata ca niste seminte si vad ca mai are si niste codite subtirele, asa e si la voi? Intrebarea mea acum este care sint cantitatile de chimen si anason ptr un ceai? Preparati un singur ceai din ambele sau le faceti separat? Cite ceaiuri pe zi se beau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Multumesc fetelor pentru hint-urile legate de laptic, vad ca si Val_ se streseaza cu acelasi chestii ca si mine nici eu n-am colostru, dar sunt putin mai marisori decat de obicei...

Ce sa zic, tocmai am patit-o cum nu ma asteptam... am o tura de haine de-ale noastre, si erau pregatite cele ale lui bebe, cu tot cu lenjerie de pat, sortate pe culori, sa le pun la spalat, sa am timp in week-end sa le si calc. Evident, si detergentul special la datorie

Si numai bine, dupa ce scot hainele dau sa scot si masina din priza, sa pot inchide usa ca venea livrarea caditei sa nu ii sara lui nenea ochii fix in baie ... si n-a mai iesit masina din priza... ca pana la urma sa scoatem priza afara din perete si sa constatam ca s-a topit ceva fir din perete peste stecher si nu mai putem scoate stecherul din priza Daca era masina si priza mea, le rezolvam repede... asa, trebuie sa astept dupa proprietari care sigur n-o sa se grabeasca sa vina sa rezovle problema

Deci, cred ca eu spal lucrurile lui bebe cu mana, si cu clatire multipla . Uf, de ce trebuia sa am ghinionul asta?

Hai ca va las, m-am plans destul... sunt totusi happy ca am cadita, si am luat si "Jurnalul meu de bebelus" sa am ce completa pana la un an

Diana 39+ cu Mihai-Alexandru
AMR 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

quote:
Originally posted by Val_
Am un pic de emotii pentru ca fetita mea a fost mereu mai micuta si as vrea sa aiba macar 3,000 kg la nastere, dar o sa vedem. Ma tot invinovatesc pentru ca din cauza gretii (si din cauza unei anorexii mascate. cum ar spune sotul meu) am luat doar vreo 10 kg si poate si asta a influentat cresterea in greutatea a fetitei.

Am o intrebare pentru fetele care au nascut. Eu nu am deloc colostru si nici sanii nu mi-au crescut extraordinar de mult, cum am vazut la alte gravide. Asta o fi semn ca nu o sa am lapte?

Val, nu te mai stresa degeaba cu kg bebelusei, sanatoasa sa fie ca greutatea se recupereaza. Am mai dat exemplul Sophiei mele, desi lunguta (53 cm), a avut doar 2,9 kg la nastere, si a mai pierdut 300 g pana am plecat acasa. Saptamana trecuta cantarea 4,6 kg, deci a pus 2 kg in 6 saptamani, ceea ce pediatra spune ca e o recuperare f buna. Sa dea D-zeu sa nasti cu bine si sa ai lapte, ca in rest natura isi urmeaza cursul!
Cat despre sani, mie nu mi-au crescut prea mult in timpul sarcinii si nu am avut colostru inainte de nastere, iar acum am lapte din belsug. Drept sa-ti spun nici acum nu am sani de Pamela Anderson, in ciuda productiei semnificative, mi s-a adaugat doar o marime la sutien.

Legat de numele nostru de la scutece, imi plac si mie Floricele si Bondari, dar am si o alta varianta, daca credeti ca e de luat in considerare. Dat fiind ca martie e luna martisorului si in aprilie au fost Pastile, m-am gandit sa ne numim Martisoare si Iepurasi. Ce ziceti?

Trebuie sa va las acum, dar mai revin. Bafta ultimilor gravidute, sa nasteti usor si repede bebelusi sanatosi!

Cristina, fericita mamica de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia

"Babies are such a nice way to start people." ~Don Herrold

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

AMMA mersi de incurajari.Inca nu se stie daca nu ajung la cezariana sper ca nu.Si eu am pus ceva kg dar astea nu mai conteaza acum ,important e sa fim noi bine si sa trec peste toate cu bine.

CRINA si pt. tine si DD sa fie si cu tine maine si sa ne reintalnim pe forum cu bine si sa ne incurajam la clubul scutecelor.

ALBINUTE SI BONDAREI DE MARTIE APRILIE 2007 e si parerea mea dar sa decida majoritatea.

laura40+5arianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Val_: acuma mi-am adus aminte: Columbeanca se lauda ca nu a luat decat 7 kg in toata sarcina, si a nascut fetita de 3,3 kg...

Diana 39+ cu Mihai-Alexandru
AMR 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camitu spune:

Fetelor, sunt inca acsa asteptand ca bebelina sa se hotarasca sa iasa.
Am baut pe la 2 noaptea ulei de ricin, pe la 6 am iesit la toaleta.m-am curata de tot pana pe la 7.30 si ....contractiile nu au inceput.
D-na Dr mi-a zis sa o mai lasam o zi sa vedem ce mai face pt ca avem colul deschis, scurt si moale.
Asa ca astept sa vad ce vrea ea sa faca.
Intre timp am facut curatenie pt ca am zic ca un pi efort nu strica.....

Asteptam maine contractiile...

Cami 39 s+5 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Pup fetele! Intru pe fuga ca doarme bebe Luca si n-as vrea sa-l trezesc cu zgomotul tastaturii.

Da, ne apropiem cu pasi repezi de "Clubul scutecelor"... astfel ca subscriu si eu ideii voastre de titlu dar si ideii Carminei ca trebuie sa specificam perioada, asa am vazut ca se procedeaza.

Despre kg luate in timpul sarcinii: eu am luat 13 si am dat jos imediat dupa nastere 6. Acum sunt aproape de starea initiala, cu 1 kg sau 2 mai mult. Bebelul a avut la nastere 3 kg. Destul de bine avand in vedere ca l-am nascut la 36 de saptamani.

Rebiana, mami fericita de Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

Buna fetelor!

Sunt si eu o mamica de martie si as vrea sa ma alatur grupului vostru, daca ma primiti.
Am nascut natural fara epidurala pe 19 martie, o fetita, Stefania, de 3,900 si 52 cm, scor Apgar 9.
Fetita mea este o cuminte, cu scurte episoade de plans din cauza burticii.
Din cate am citit mai sunt fete cu bebelusi care din cauza pozitiei din burtica au piciorusele strambe. La fel am patit si noi si pediatrul ne-a recomandat sa facem masaj pana la 2 luni si apoi mai vedem. Intrebarea mea este daca voi faceti tot masaj si daca se vede vreo imbunatatire.
Multumesc.

Mergi la inceput