Graviduta pe doua roti :-)
Buna fetelor! Bine v-am gasit. Citesc de ceva timp intrebarile si raspunsurile voastre, dar abia acum m-am hotarat sa postez si eu intrebarile mele. Sunt si eu o graviduta aflata mai la inceput de drum - avem 15 saptamani.
Sa nu ma certati prea rau, dar pentru ca ma simt bine (am asteptat sa treaca primul trimestru de sarcina) am indraznit sa plec la plimbarica cu bicicleta.
Am fost atenta, la hopuri ma ridic de pe saua bicicletei, mai si cobor de pe ea daca ma simt obosita si merg pe langa...voi ce parere aveti, fetelor?
Raspunsuri
pet.cost2005 spune:
Eu stiu ca nu prea e indicat mersul pe bicicleta. Nu e nici interzis, dar mai bine nu. Si la mine bicicleta imi era utila si o foloseam destul de des ... acum pe jos, vorba aia ... mersul pe jos face piciorul frumos
. Nu vreau sa pun cu nimic in pericol viata lui bb ...
8+
Petronela
kay spune:
si eu merg pe role si acum !la 9 saptamani dansam dansuri irlandeze, faceam roata si ma taram pe jos ! nu-ti poti inchipui cu ce teama am ajuns la 30 sapt, dar nici acum nu ma potolesc !
eu zic ca nu e tocmai bine ce facem noi ! oricum eu am mai renuntat ca nu prea mai pot sa respir ! obosesc mancand, dar "roland" (mergand pe role)... o sa vezi tu ! intreaba-ti si medicul !
si sarcina usoara in continuare !
oana
29+ cu
Sonia
mami,tati si Sosonica
rosioara
roxanel1978 spune:
Fetelor, aveti perfecta dreptate. Sa fiu sincera in primul trimestru nu am avut curaj sa fac prea multa miscare. Cand era mai placut afara mai mergeam pe jos. Insa acum am simtit ca bebe e bine si ca se poate ceva mai multa miscare.
Doctorul a zis ca bebe e bine si ca ne mai vedem dupa eco 3D. Adica undeva pe la inceputul lunii iunie. Atunci o sa avem 5 luni. Deocamdata ma simt bine, multumesc lui Dumnezeu. Oricum...cand sunt hopuri ma ridic de pe sa. Si cand obosesc ma opresc. Sper sa ma pot plimba mai mult timp de acum inainte...e asa de frumos si relaxant.
Insa...stiu ca nu mereu e posibil asa ceva. Grija numarul 1 e siguranta bebelusului. Cum nu va fi ceva in ordine ma opresc. Va pupic.
bits spune:
eu una am mers pe bicicleta pana in luna a 8-a si asta pt ca baietelul meu mai mare plangea sa-l plimb cu bicicleta si nu mi s-a intamplat nimic.la fel si eu aveam grija la hopuri iar in panta,la urcare ma dadeam jos(ca sa nu fortez muschii burtii)si impingeam bicicleta.
roxanel1978 spune:
@bits: ce draguuuut! Sper sa pot merge si eu cat mai mult cu bicicleta. M-am plimbat cativa kilometri (cu pauzele de rigoare) de joi pana sambata inclusiv. A fost ceva minunat. Am mers de acasa pana in parc, e ceva distanta, dar nu exagerat...azi e luni, sunt la servici, pe scaunel, cumintica si sunt ok.
Stiu ca nu toate gravidutele pot face miscare, citesc despre dragele noastre care sunt nevoite sa stea cumintele in pat, va pupic pe toate cu drag...eu doar vreau sa incurajez fetele care sunt bine si au invoire de la medic pentru miscare, sa faca.
Pe mine nenea doctoru' m-a facut atenta sa nu iau multe kilograme, si de aceea vreau sa ii dau lu' bebe tot ce are nevoie dar nu vreau sa exagerez nici eu cu kilogramele. Si cum as manca de toate...mai bine fac ceva sport.
De cand am ramas insarcinata am luat 3kg jumatate. Si am 15 saptamani. Am cam prins viteza la kilograme, nu? Asa a zis nenea doctoru'.
Luna1 spune:
Mie doc mi-a zis ca daca am fost sportiva inainte pot sa continui fara grija insa daca abia acum (adica la inceputul sarcinii) vreau sa ma apuc de conditie fizica sa-mi iau gandul.
Mai exact daca ai mers pe bicicleta si inainte de sarcina frecvent nu ar trebui sa apara probleme insa daca abia acum te-a apucat urcatul pe bici mai bine te lasi.
Eu am jucat si tenis la inceput, acum m-am oprit la inot doar.
Luna
22 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin
roxanel1978 spune:
Da, da, Luna1, ai perfecta dreptate. Eu si inainte am mers cu bicicleta...mult mai mult decat merg acum. Inainte mergeam si la sala...dar acum nu ma tenteaza. Bicicleta e o relaxare ptr mine, fata de sala care era o necesitate.
Monicutz spune:
Saluti,
eu am mers cu bicicleta pana in luna a 4a cand am avut ceva problemute si n-am mai facut efort mare dupa.
Dr mea a zis ca eanu e de acord cu bicicleta pt riscul de cazatura. Deci nu cred ca are ce sa-ti faca rau dacanu cazi.
Eu de role m-am ferit pt ca mi se pare mai usor sa cazi cu rolele decat cu bicicleta. dAr cred ca cel mai bine e sa faci cum simti. DAca te simti bine si sigura pe tine n-are ce sa-ti faca rau. DOAR SA NU FACI EXCES.
Te pup si sarcina usoara!
si Odette (2feb07)
diana_jors spune:
Eu desi am avut o sarcina fara probleme, am renuntat la sporturile care ar fi putut sa-l afecteze... nu m-am plimbat nici cu sania in iarna
si am ramas la aquagym. M-a ajutat si sa ma mentin in forma, in momentul de fata am 13 kg in plus.
Daca tot va place atat de mult sa pedalati, va recomand aquabike... e adevarat ca e pe bani, dar e static, nu cadeti, nu sariti peste obstacole, nu se prinde nici foarte multa celulita din cauza apei... ![]()
Diana
39+ cu
Mihai-Alexandru
AMR 5 zile