Cind devine problema psihiatrica?

Cind devine problema psihiatrica? | Autor: chatonel

Link direct la acest mesaj

Am o prietena care spera sa aiba copii de citiva ani buni. Minunea nu s-a intimplat, desi nu pareau sa fie probleme... chiar adoptia a fost incercata, dar nerealizata din motive diverse. Problema e ca, acum, "mami" se comporta ca si cum ar avea copil si este greu pentru noi sa o trezim la realitate. Ce se poate face?

Toulouse, la ville rose

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Chatonel,

Prietena ta are nevoie de ajutor,eventual un psihiatru.

Ionica Mama de Sophia 06 septembrie2006
http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica/pictures

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

E o problema foarte complicata, eventual sotul/partenreul ar putea sa ceara sfatul unui teraput privind metodele de abordare.
Ea are momente in care constientizeaza ce i se intampla?

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

cum adica se comporta ca si cum l-ar avea?
sorry... sint multe nuante.
De la "tot universul ei se invirte jurul unui potential copil", pina la a ...legana o himera.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebestrumfitza spune:

Se comporta cum anume, mai exact?

anca si matei(4 iulie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Chatonel, sper ca nu are o papusa-copil pe care o plimba in carucior, o schimba, o hraneste... sunt cazuri din astea si, daca-i asa, cred ca ar trebui sa mearga la psihiatru.
Sau numai vorbeste de copilul ei, isi organizeaza viata in jurul lui ca si cum l-ar avea?
Oricum ar fi, e trist si are nevoie de ajutor - in lipsa solutiei salvatoare: un copil adevarat.
Chiar nu poate adopta, nu se mai poate face nimic sensul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

La o anumita varsta, cand ceasul biologic ticaie de-ti sparge urechile, cred ca o iei un pic razna.

Eu am pierdut cateva sarcini, si m-am trezit ca-i spun sotului:

La vara nu mergem intr-un concediu exotic pe care-l planuim de ceva vreme ca nu zbor in primele luni de sarcina!!! Da inca nu sunt insarcinata.

Inca nu imbrac papusi, da mai stii ce mi se intampla intr-un an-doi?

Eu zic ca ar trebui sa mearga la un psiholog, psihiatrul probabil ca o sa o sedeze puternic si nu o sa rezolve problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Halucinatiile, delirul si psihozele se trateaza la psihiatru si nu la psiholog.
Iar tratamentul acestor afectiuni (pentru ca asta sunt, boli!) nu implica doar tranchilizante si socuri electrice ci este mult mai complex si mai individualizat.

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antigen spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Iar tratamentul acestor afectiuni (pentru ca asta sunt, boli!) nu implica doar tranchilizante si socuri electrice ci este mult mai complex si mai individualizat.

Se mai administreaza socuri electrice??? Credeam ca s-a renuntat la metoda asta de tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Nu cred ca se mai folosesc socuri electrice, dar pe o cunostinta de a mea care avea o depresie au sedat-o la spitalul 9, de i-au trebuit vre-o trei ani sa-si revina iar complet nu cred ca o sa-si mai revina vreodata!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by cristiama

Nu cred ca se mai folosesc socuri electrice, dar pe o cunostinta de a mea care avea o depresie au sedat-o la spitalul 9, de i-au trebuit vre-o trei ani sa-si revina iar complet nu cred ca o sa-si mai revina vreodata!!!!

cristiama

Sa isi revina din depresie sau din cauza dependentei de sedative?

Din pacate, bolile psihice sunt majoritatea afectiuni cronice care nu se vindeca ci doar pot fi controlate cu medicamente si psihoterapie.

Si da terapia cu socuri electrice a revenit in practica psihiatrica (chiar in tratarea unor depresii stiu ca se foloseste).

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput