vizualizare trompe-metode existente

vizualizare trompe-metode existente | Autor: chislauriana

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor...va rog daca stiti in Romania, in afara metodelor numite Hsg, si laparoscopie mai esxista si alta metoda de vizualizare a trompelo pt a vedea daca sunt permeabile?Ceva nedureros dar in acelasi timp si relevant?Am auzit de ceva metode mai putin cunoscute motiv pt care va intreb pe voi, daca ati auzit sau trecut prin asa ceva,,,,,,care ar fi posibilitatile alternative?Astept un raspuns..va pup.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

quote:
Initial creeata de chislauriana

Buna fetelor...va rog daca stiti in Romania, in afara metodelor numite Hsg, si laparoscopie mai esxista si alta metoda de vizualizare a trompelo pt a vedea daca sunt permeabile?Ceva nedureros dar in acelasi timp si relevant?Am auzit de ceva metode mai putin cunoscute motiv pt care va intreb pe voi, daca ati auzit sau trecut prin asa ceva,,,,,,care ar fi posibilitatile alternative?Astept un raspuns..va pup.

chis

Pentru vizualizare trompe cica n-ar exista nimic in afara de histerosalpingografie, mai nedureroasa ar fi cea facuta la clinica dr sam din iasi, unde se pare ca folosesc nu stiu ce procedeu in vid care nici nu se compara cu procedura obisnuita. Eu stau sa ma intreb daca un RMN-Tomografie oare n-o merge???

http://bd.lilypie.com/ZcINp3.png

violeta, 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Pot fi permeabile dar nefunctionale. Din cate stiu eu, doar laparoscopia iti poate spune exact.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitoni spune:

Buna!
Imi pare rau , dar nu stiu aTta metoda decat laparo.
O ZI FRUMOASA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chislauriana spune:

Prin hsg, se si desfunda o eventuala infundare a trompelor..sau doar se vad daca sunt sau nu permeabile?Oricum eu cred ca e mult mai bine si indicat o laparoscopie..nu-i asa?Voi a-ti facut-o?Ati ramas apoi gravidute?..please, un raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Eu sunt de acord cu Anca Wish, singura metoda corecta e laparoscopia ,acolo se poate vedea daca trompele sunt permeabile,dar si functionale,in cadrul operatiei se mai pot rectifica unele probleme sau se pot descoperi alte cauze ale infertilitatii cum ar fi de exemplu endometrioza.La HSG in cel mai bun caz se pot vedea trompele permeabile,dar acest lucru nu inseamna ca sunt si functionale....Eu votez pro laparo!
Mult succes!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica9 spune:

Exista o metoda asemanatoare cu HSG dar se numeste Sonohysterogram. Nu stiu daca se face si in Romania. Nu este asa durereroasa si da rezultate aproape ca si HSG. Se injecteaza ceva lichid in uter si in trompe dar nu se face radiografie, doar ca ultrasound normal. Dar avand lichidul ala injectat se vede mult mai clar totul, plus arata si trompele daca sunt infundate sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

Eu am facut sonohistero la Iasi. Intr-adevar se injecteaza ser fiziologic si apoi se face echografie. La mine nu a fost relevanta asa ca am ajuns la HSG, care nu a fost relevanta, am continuat cu Histeroscopie si apoi ci laparoscopie.
La laparo mi-au iesit trompele permeabile si functionale.
Asa ca recomand tuturor sa nu se increada in rezultatele negative ale HSG-urilor.

Eu, iepurica
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariana1 spune:

Eu nu cred ca se poate verifica functionalitatea trompelor prin nici o metoda. E adevarat, se vede daca sunt libere (permeabile) dar nu se poate stii daca sunt sau nu functionale. Mie pe rezultatul laparoscopiei mi s-a spus ca sunt permeabile dar nu se spune nimic despre functionalitate. Nu au cum sa stie daca cilii aceia de pe ele, acei piciorusi care imping oul, sunt functionali.
Parerea mea.
Pupici.

Ariana1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica9 spune:

Iepurila, tie ce rezultat ti-a dat sonohystero? Arata trompele permeabile sau nu? La mine a zis medicul ca probabil sunt infundate si nu stiu daca mai are rost sa sper ca poate totusi nu sunt. O sa fac si laparoscopie peste 2 saptamani, asa ca voi afla atunci dar as vrea sa stiu daca sunt sanse sa fi dat sonohystero rezultat fals.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

Monica9, nu nu mi s-au vizualizat trompele.
Nici la sono nici la histerosalpingo. La nimic. Doar la laparoscopie.

Asa ca spera. Si iti dau si o posibila explicatie. Cel putin mie asa mi s-a intamplat. Am un col foarte spastic. Si sunt si foarte fricoasa. La prima histeroscopie facuta cu anestezie generala am intrat in criza de spasmofilie.
Ca atare fiecare din acele proceduri facute pe viu sau cu o mica anestezie locala au esuat. In momentul introducerii substantei tot corpul meu se crispeaza si nu intra nimic din substanta.

Nici macar histeroscopiile nu le fac cu anestezie locala. Ci doar cu generala. Pentru ca nu poate lucra dr.

Eu, iepurica
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.

Mergi la inceput