Disciplinarea bebelusilor
Raspunsuri - Pagina 3
ionica spune:
Interesant subiect,
Si eu ma intrebam daca e posibila "educarea" bebelusului.
Ema, eu am o bona de cand avea pitica mea o saptamana,acum are sapte luni.
Eu nu i-am dat drepturi de mama niciodata,ea este cu noi doar pentru a stimula bebele sau a ma asista.
Ex ;
Dimineata i-i face baita,o scoate afara in carut 30minute(ca ninge,ploua,soare,it's a most).
Biberon la 10am ,180ml
Somn dupa biberon(doarme 30min)
Trezirea - are un play special pentru a merge in patru labute,se joaca cu jucarii specifice varstei ei,canta pentru ea,o pune in premergator,o jumate de ora, bea apa multa,(trebuie sa-i ofere la fiecare 15min aici fiind foarte cald).
La 1pm masa de pranz: un borcanel de 110gr de piure si putin lapte daca are chef;
adoarme instantaneu dupa masa(la fel doarme 30-35min)
Se trezeste,o schimba si pleaca cu ea la plimbare 1 ora in parc,sau pe strada(locuiesc intr-un cartier rezidential deci nu este trafic si nu se polueaza).
Se intoarce, mananca putina banana si bea apa
La ora 4pm
Mananca un borcanel de fructe (gerber) bea lapte cat are chef,in general 80ml
Se joaca in play ,de data aceasta cu jucarii care scot sunete specific pentru varsta ei,deasemeni are o colectie de muzica pentru bebelusi.
La ora 6pm
Avem un ritual al nostru, eu si bebelina, ma joc cu ea o jumate de ore,o pregatesc pentru baie.
La baie ne jucam vreo jumate de ora,o imbrac cu pijamaua,deja este rupta de oboseala.
Cina este compusa de un biberon 220ml lapte cu cereale si musetel Nestle .
Adoarme dupa masa(desi eu inca nu sunt de acord),trebuie sa invete sa digere si pe urma sa adoarma.
Daca nu adoarme,i-i pun muzica si o las la ea in patut cu jucariile ei.
Ma cheama "maraind" de vreo trei ori,dar nu o iau niciodata in brate,vorbesc cu ea,o pupacesc,o mangai pe cap si pe spate si se linisteste, in general adoarme la ora 7:30pm
La ora 11pm o trezesc pentru a o schimba si-i dau un ultim biberon cu lapte 180ml
Adoarme singura ,se trezeste cu sfintenie la 5:45am
Doar o zi din viata bebelinei mele Sophia ,care a implinit 7luni(cantareste 8950Gr)
Ionica Mama de Sophia 06 septembrie2006
http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica/pictures
ionica spune:
Ema,
Eu am nevoie de o bona,ma mut in germania,poate ma contactezi.
Laura25 spune:
No offence, dar din ce spui tu, cea cu probleme nu e copila, ci mama. Mi e pare total aiurea sa fortezi copilul sa manance si sa bea in halul asta la 9 luni! Ai mei la aproape 2 ani nu mananca la o masa nici jumate din ce spui tu acolo. Si slva Domnului, sunt copii foarte sanatosi si armonios dezvoltati. Apoi cu programul de somn, cum il faci pe copil sa doarma fix "x" ore?
Deci, eu cred ca mama e cea exagerata, cu bebelul nu e nimic in neordine, e un copil normal, cu un comportament normal pt varsta ei (nici in afirmatiile ca e incapatanata sau rasfatata eu nu cred). Nu stiu ce sfat sa-ti dau, poate ar fi o chestie sa incerci sa vorbesti cu mama, sa-i explici ca e prea mult pt copil, desi din ce ai spus, nu cred ca o sa te asculte, ci mai tare o sa ti-o ridici in cap. Bafta multa si tie si bebelusului!
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
monalac spune:
mama,frate,asta mi se pare o faza dintr o carte cu ...nemti....numai ei pot fi atat de rigurosi si de absurzi...daca l ar fi avut pe fi miu,pai s ar fi dus naiba toate orele riguroase de somn...auzi,sa manance si mancare,apoi,imediat sa bea si lapte.pai ce e,frate,pui de hipopotam?mama cred ca e cam ciudata.si,fara suparare,nici tu nu esti prea departe.cum poti gandi asa depre un bebelus de 8 luni?ca ti testeaza limitele..mai,sa fie...
Cristina_C spune:
Sunt bebelusi care nu se lasa disciplinati si bine fac!
E normal sa aiba si ei variatii de apetit, doar sunt pui de oameni! Mai sar peste o masa, sau la o masa mananca mai putin, la alta mai mult, care-i problema? Nici noi, adultii, nu mancam aceeasi cantitate la ora fixa.
Despre situatia de fata: daca mama ar sta cu copilul in locul tau, ema, ar intelege ca acesta are un ritm propriu si ar invata sa i-l respecte.
Ingrijorator ar fi, intr-adevar, daca nu ar avea deloc pofta de mancare, fara vreun motiv anume (dinti, raceala, etc), dar asa... Daca e sanatos inseamna ca mananca atat cat ii trebuie. In nici un caz nu trebuie fortat.
ps. Eram acum 2 ani in spital in Iasi cu baietelul meu (2 ani i jumatate avea pe atunci). Facuse gastro-enterita si nu vroia /nu putea sa manance mai nimic (avea si amigdalita in acelasi timp). O asistenta a zis ca incearca ea sa-i dea mucilagiu. Eu stiam ca nu-i place si ca n-o sa aiba nici o sansa sa-l faca sa manance asa ceva, dar am lasat-o sa incerce. L-a pacalit sa deschida gura, i-a bagat o lingurita pe care el, in secunda urmatoare, i-a scuipat-o direct pe pantofi. Dupa asta s-a lasat femeia pagubasa si copilul meu a supravietuit si fara mucilagiu.
ionica spune:
monalac,sa nu te superi pe mine,dar rutina pentru un bebe este foarte importanta.
Putina rigurozitate nu le strica ,chiar daca are doar 8luni,cum il inveti acum asa v-a fi toata viata.
Nu vreau sa fac mare polemica la subiect,doar mi-am spus parerea de mama un pic mai riguroasa;
In ceea ce spune Ema,eu cred ca mama este aplica destul de bine mesele ca la carte,asa recomanda toti pediatrii,ea in schimb ar trebui sa stea mai mult cu bebe ca sa-l cunoasca.
off topic
tocmai am culcat-o pe pitica la ora 7fix, asa cum am facut din prima ei zi de viata!
quote:
Originally posted by monalac
mama,frate,asta mi se pare o faza dintr o carte cu ...nemti....numai ei pot fi atat de rigurosi si de absurzi...daca l ar fi avut pe fi miu,pai s ar fi dus naiba toate orele riguroase de somn...auzi,sa manance si mancare,apoi,imediat sa bea si lapte.pai ce e,frate,pui de hipopotam?mama cred ca e cam ciudata.si,fara suparare,nici tu nu esti prea departe.cum poti gandi asa depre un bebelus de 8 luni?ca ti testeaza limitele..mai,sa fie...
Sabina spune:
Ionica, sunt copii la care merge si copii la care nu merge.
rigoarea n-are legtatura cu programul prea mult...fetita mea are o gandire f f clara si riguroasa...si f f ordonata si argumentata fiind un bebe dezorganizat dpdv cantitate de mancare si somn....
am scris si la alte subiecte, nu mai repet, dar oricum, flexibilitatea e vitala pt inteligenta umana....
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
simali spune:
Disciplina nu are nimic in comun cu necesitatile fiziologice ale copilului (mancat, dormit, pisu, etc.). Aici natura vine si da fiecaruia un ritm. A navali tu ca adult in acest ritm este echivalent cu a-ti baga degetele butucanoase intr-un boboc de trandafir pentru a-l face sa infloreasca cand si cum vrei tu.
Sigur ca trebuie sa existe ore de masa si cat de cat un program de somn. Dar cat mananca sau cat doarme copilul la aceste ore nu poate sa decida adultul.
Disciplina inseamna sa-l familiarizezi pe copil, putin cate putin, intr-o maniera blanda, dar ferma, cu normele de conduita in societate. La 10 luni: sa nu traga jos lucrurile de pe masa, sa nu strice intentionat jucariile, sa nu-si bage degetele in priza, sa nu traga de cabluri, sa nu loveasca alte persoane, sa pape singurel (face foarte multa mizerie dar e normal, sa manace frumos se invata mai tarziu, de pe la 2-3 ani), etc.
alice
Witchie spune:
Disciplinarea bebelusilor?
Ema, ai fost bona 7 ani si te gandesti ca e cazul sa disciplinezi un bebe pentru ca te testeaza?
Iarta-ma, mie nu mi-ar conveni sa imi fie disciplinat copilul. Poti incerca sa impui un program de somn, poti incerca sa il faci sa rada dar sa manance cat vrea mama si sa bea cat vrea mama si sa doarma eventual fix 2 ore si nici mai mult nici mai putin, astea sunt chestii imposibile. Ai sa obtii un copil isteric si atat.
Nu poti forta un copil sa manance si sa bea! Nu e normal. Nu poti sa-i pui scotch pe gura daca tipa numai ca sa se auda! Poti sa-l ignori 10 minute ca sa priceapa ca asa nu obtine nimic. Dar sa-l disciplinezi mie imi suna cumplit, dupa mine disciplinare e un eufemism pentru pedeapsa. Fetita aia e prea mica pentru pedepse.
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Am buba!...
conchita spune:
quote:
Originally posted by simali
Disciplina nu are nimic in comun cu necesitatile fiziologice ale copilului (mancat, dormit, pisu, etc.). Aici natura vine si da fiecaruia un ritm. A navali tu ca adult in acest ritm este echivalent cu a-ti baga degetele butucanoase intr-un boboc de trandafir pentru a-l face sa infloreasca cand si cum vrei tu.Sigur ca trebuie sa existe ore de masa si cat de cat un program de somn. Dar cat mananca sau cat doarme copilul la aceste ore nu poate sa decida adultul.
alice
excelent spus.
mami de Sonia Marie