eco 3D sau 4D

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Ramonella, multa sanatate, sa fie ce vreti voi!
Neaparat sa il iei si pe tati, trebuie sa se bucure si el! Sotul meu a fost foarte emotionat, mi-a spus ca pana atunci stia ca sunt gravida, dar de abia cand i-a auzit bataile inimioarei a simtit cu adevarat ca va fi tatic! La 15 saptamani ar trebui sa afli sexul (daca nu este prea rusinos sa se ascunda), eu am aflat deja la 12 saptamani.

Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Mie mi s-a spus ca e ideal sa se faca intre saptamanile 20 si 24... cum tocmai atunci prindeam Craciunul si Anul Nou si era mai dificil cu programarile si concediile, am facut in 24. S-a vazut suficient de bine incat sa constatam ca a mostenit gura de la tati si degetele picioarelor de la mine In principiu mai devreme de sapt 20 nu se vede bine, si mai tarziu de 24 e greu de renuntat in caz de probleme majore...

Si nu am facut ecografii in fiecare luna... am facut la 11, 17, 24, 34 saptamani. Acuma la sfarsit am facut mai multe si mai fac inca una chair inainte de nastere, din cauza pozitiei nu tocmai foarte bune a lui bebe...

Diana 38+ cu Mihai-Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns relly spune:

Salut!
Am si eu o mare nelamurire.Vad ca majoritatea fetelor vorbeste despre morfologia fetala ca despre o ecografie 3D sau 4D. Eu am facut o astfel de ecografie saptamana trecuta la Euroclinic.Iar toate masuratorile le-a facut in 2D. E adevart ca mi-a dat vreo 2 foi cu masuratori, de la oasele craniului, creier, abdomen, stomac, maini,picioare. La coloana, rinichi, ficat este trecut aspect normal. I-a masurat buzele,piramida nazala...Dar nu a fost asa cum spuneau restul,mai exact ca ar masura si degetelele. La mine este trecut: membre inferioare : 3 segmente, membre superioare 3 segmente. Nu stiu daca ar trebui sa ma ingrijorez ca nu a masurat si degetelele. In rest rezultatul masuratorilor a coincis cu varsta sarcinii dupa ultima menstruatie adica 19 saptamani si 4 zile. A incercat sa-mi arate si niste imagini 4D, dar bebelina mea statea cu capul ceva mai sus si nu s-a vazut foarte clar fata, ba chiar s-a vazut o sectiune transversala prin creier de am zis ca-mi sta inima.Iar dl doctor mi-a explicat ca este putin lichid in aceasta zona si nu are substanta de contrast. In schimb picioarele, abdomenul s-au vazut foarte bine. Si am prins-o la masa pe micuta.
In mare eu am fost foarte multumita de ecografie si mai ales de doctor care manifesta o rabdare si o grija fata de pacienta pe care nu o gasesti la multi doctori, chiar dca era aproape de sfarsitul programului si mai era si vinerea mare. La mine spre exemmplu a avut impresia ca am colul deschis, si nu am plecat de acolo pana nu s-a lamurit, adica dupa ce mi-a facut si o ecografie intravaginala, cu toate ca nu sunt pacienta dansului. Concluzia ecografiei a fost: fara disformii peste 0.5 cm fata de varsta normala.
Bun...dupa ce m-am intins ca o zi de post vreau sa va cer si voua parerea, credeti ca e ok?Sau ar trebui sa mai repet ecografia si intr-un format 3D? Nu tin neaparat sa vad ceva spectaculos, vreau doar sa ma asigur ca bebelina este sanatoasa.
Multumesc mult.
Relly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniaN spune:

Si eu am fost ieri la eco 2D mi sa spus ca totul e bine,iar la 24 de saptamani voi face una 4D.

RAMONELLA e normal sa ne dorim sa facem cat mai multe ecografii mai ales pt linistea noastra.
am inteles ca dupa sapte luni si jumatate se fac la 2 saptamani ecografii.

LAVINIA20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BBPuck spune:

Relly, stai linistita, masuratorile cele mai corecte se fac in 2D. 3D si 4D, cum s-a scris mai sus, sunt doar pentru impresia artistica.
Fara discutie, sunt foarte impresionante, dar nu sunt absolut necesare.

Ca idee, eu am caseta de la ecografia morfologica de la 22 de saptamani si sunt inca stupefiata de cat de departe s-a ajuns cu tehnologia:).

BBPuck
25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

un articol interesant:
http://www.pregnancycheck.com/pregnancy-ultrasound.html

Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katy67 spune:

Ceau la toate mamicile!
Doresc sa stiu cat costa o ecografie 3D sau 4D. Aici 2D este 60 lei. Deja incep sa resimt platile catre doctorul ginecolog si fuguta de la farmacie pentru Duphaston si Acid folic. Acum mai am ceva de cumparat care nu se anunta f ieftin.:) Acum nu am decat 12 saptamani si mi-e groaza de perioada cand voi deveni f MARE!!!!
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Din punct de vedere al costului, in Timisoara am platit intre 1 mil si 2 mil pe eco 4D. Depind de cabinetul la care mergi (si de doctor).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

si mai depinde si de saptamanile de sarcina pe care le ai.

Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!

11+

creste bebe...

poza eco bb 8 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Mie doctorul mi-a zis ca acelasi lucru poti vedea si la 2D si la 3 D si la 4 D insa la 3 si 4 D se vede mult mai bine si din acest motiv o recomanda la fiecare trimestru (adica una intre 11-14 saptamani urmata de bitest la 13 saptamani apoi triplutest la 16 saptamani , una la 22 saptamani si una in trim trei adica la cca 33 saptamani - fiecrea dureaza cam 30-45 minute). In afara de astea 3 ecografii 4D, ecografie 2D imi face la fiecare control - lunar, insa doar cate 2-3 minute.

Dana

Mergi la inceput