ce se face la LSM?

ce se face la LSM? | Autor: kover

Link direct la acest mesaj

baietelul meu are 7,5 luni si inca nu se intoarce fara ajutor,in fundulet inca nu sta decit putin timp.am facut evaluarea la psiholog,a iesit bine,e el mai "comod" dar avem bilet de trimitere si la LSM.mergem vineri,dar sint curioasa in ce consta?imi poate spune cineva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

ce e LSM?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

LSM? Sigur? Soacra-mea s-a pensionat mergand la un medic de la LSM= laboratorul de sanatati mintale, sau ceva pe-acolo. Nu mi-as fi imaginat ca un bebelus de 7.5 luni ar putea primi trimitere acolo. Oricum nu te impacienta, probabil te-a trimis la un specialist, inclin sa cred ca neurolog, sper sa nu gresesc. Faptul ca n-am auzit eu sau altcineva ce si cum nu inseamna ca merg acolo numai cazuri grave sau ceva nebuni, nu ca socrella n-ar fi saraca un pic dusa
Multa sanatate!

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

O prietena de-a mea a fost trimis-a la LSM cu copilul, si a spus ca i s-au verificat reflexele, doctorul i-a plimbat niste obiecte prin fata sa vada daca reactioneaza, daca e atent, cam atat. Ea mi-a spus ca a trebuit sa mearga la LSM, deoarece copilul la nastere era in prezentatie pelviana.
Spun sincer, n-am mai auzit asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kover spune:

am fost la LSM(laborator de sanatate mintala),au inceput cu verificarea fontanelei,l-au ridicat de minute,l-au intors pe toate partile,totul era in regula,i-au ciocanit genunchii,etc,,,iar cind l-au ridicat in picioruse copilul meu flasca,nu are deloc forta in picioare,i-au pus diagnosticul de retard usor locomotor.urmeaza sa facem si alte investigatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Asemanator am patit si eu cu fetita mea. La 8 luni nu se intorcea pe nici o parte, statea in schimb foarte bine in fundulet, dar in picioare nu. De abia la 9 luni a dtat in picioare. Medicul pediatru ne-a trimis la neuropsihiatru pediatrie infantila si la fel i-a testat reflexele la genunchi si alte cateva, ne-a dat tonotil si B complex parca si trimitere la kinetoterapeut. Ei, aicea a inceput drama. I-a testat reflexul de zbor pe care cica nu-l avea, hm, si i-a mai facut niste teste completand si o fisa, fara sa-i treaca diagnostic, sa vada cum evolueaza. Am plecat distrusa de la acest medic kinetoterapeut care mi-a sfasiat sufletul, facandu-mi copilul handicapat, nu exact cu vorbele astea dar mi-a dat de inteles. Am facut noi vreo 5-6 sedinte cu ea si am decis sa ma intorc la medicul neorupsihiatru (de data asta la cabinetul lui privat) si sa-l intreb totusi cat e de grav. A mai testat-o inca o data (reflexele), dar mi-a spus ca privirea copilei e inteligenta, nu are acel ceva care se vede in ochii unui copil cu probleme. Mi-a spus ca trimiterea la fizioterapie mi-a dat-o in ideea de a o ajuta sa recupereze aceasta mica intarziere motorie nicidecum sa ma speriu, dar pentru linistea mea mi-a dat sa-i fac EEG si RMN, care au iesit perfect normale.
Ei bine, la 10 luni a inceput sa se intoarca, la 11 sa mearga in 4 labe si in picioare dar de manuta cu noi si la 14 luni si-a dat drumul la mers ca fiind ceva firesc, nu cativa pasi ci dintr-odata mers de copil evoluat. Deci, prin aceasta intarziere nu am pierdut nimic, o luna mai tarziu deja fugea, nu-ti spun ca acel copil care mi l-a facut handicapat tampita de la fizioterapie e un copil foarte energic, catarator, nu are stare o clipa, fuge, deci nici urma de tampeniile indrugate de acel medic kinetoterapeut.
Medicii din ro au devenit foarte panicati ca unii copii sunt mai lenesi in privinta motricitatii, dar daca ar arunca o privire peste ocean ar trebui sa mai invete cate ceva de la confratii lor care sunt mult mai relaxati si nu arunca diagnostice de-astea eufemistice.

Copilul tau e inca micut, atata timp cat e sanatos, adica nu sunt alte semne ce ar indica vreo suferinta, eu zic sa te relaxezi si sa-l lasi sa evolueze in ritmul lui, pentru ca o va face. Asa sunt mai lenesi, dar e posibil cand isi dau drumul sa nu mai poti tine ritmul cu ei.


Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ia uitati ce scrie acolo, la inceputul articolului despre dezvoltarea copilului la diverse virste: "Keep in mind that all babies are unique. Whether your baby reaches milestones early or late, he has her own developmental path to follow. The dividing lines between these months are very fuzzy. If you have any concerns or questions about your baby's development, please check with her healthcare provider."

Aici linkul:

http://babyzone.com/loadpage/article.asp?contentid=214

Si altul la care sint eu abonata pentru mezina:

www.babycenter.com/mybabycenter/2700.html?scid=mbtw_post17m1w:20070409:0:0:0" target="_blank">http://www.babycenter.com/mybabycenter/2700.html?scid=mbtw_post17m1w:20070409:0:0:0

Interesante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kover spune:

elisor:multumesc de incurajare.si noi mai facem investigatii:am fost la examen oftalmologic,totul e in regula,marti mergem la egografie transfontanelara.tratamentul medicamentos nu e asa de dur;e format din trei etape a cite 10 zile(incepem cu carnil si sana-sol, urmeaza tinotil si polyvital,si incheiem cu tanakan si encephabol).gimnastica face copilul meu de la 6 saptamini.eu sper ca peste o luna cind mergem la control sa fie problema noastra rezolvata.

Mergi la inceput