FIV 114

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitu spune:

MRL iti tin pumnii saptamana viiotare. Sper din tot sufletul ca va fi bine si apoi sa intri si tu la proiectul bebe.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Aldolina, Laurica este in Biblie si in povestile nemuritoare cu care am copilarit, pilda fructului interzis (respectiv pilda camarutei din turnul castelului de clestar unde, iti este interzis sa intri, ca altfel tot raiul dispare), pilda a carui inteles ne este cunoscut, insa sta in firea umana sa nu ascultam de interdictii. Cu ocazia incercarii mele de a gusta din fructul maternitatii si a ma vedea in camera copilului din turnul castelui, cat mai repede, mi s-au incurcat cararile cum nu va imaginati. Balauri de poveste au iesit din toate cotloanele (si fetele mele stiu cate capete au avut) si am inteles pilda asta pe pielea mea, cum nu se poate mai bine. Cand nu iti este sortit sa deschizi o usa, cand fortezi momentul, de dragul dorintei excesive, te arzi de mama focului, cel putin asta mi-a demonstrat mie viata.
Dupa ce ne lovim amarnic devenim ascultatori o vreme, invatam lectia moderatie, dar o luam de la capat si mai inversunati.
Eu vreau sa o iau de la capat, dar nu si mai inversunata, ci judecand mai PROFUND, caci la FIV-ul asta le-am cam incurcat.

De exemplu, am gasit acum o lista cu analizele gratuite pe care le poti solicita de la medicul de familie: http://www.medlife.ro/lab_analize.htm
Daca nu puteti accesa link-ul, am sa-l copiez, poate va este si voua de folos.
Eu am primit doar 5% din aceasta lista si tare bucuroasa am fost, n-am stat sa verific daca pot face mai multe analize, desi am observat pe parcursul FIV-ului mai multe dereglari pe care trebuie neaparat sa le verific, ca din dorinta de a avea copii, e usor sa te alegi cu sechele pe viata.
Insa de data asta am sa-mi verific mai bine sanatatea. Sa nu va zic ca eu N-AM FACUT IN VIATA MEA UN TEST PAPANICOLAU, ca doar am preferat sa merg prin farmacii sa cumpar pungi cu medicamente si hormoni, sa fac inseminari si FIV, decat sa vad cum stau la acest capitol.
Numai bine!

Va mai dau un link cu "cauzele avortului spontan" de Dan Tutunaru.
http://www.eva.ro/sanatate/articol324.html
De aici puteti extrage ce analize puteti face, mai ales dupa un esec, 2 la FIV.
Eu voi face cat mai curand anticorpii antifosfolipidici, anticardiolipidici, lupusul coagulant, antiAND, CD 19+5+ si CD 56+ (acestea 2, numai daca am norocul sa gasesc vreun laborator din Romanica sa le faca).
Marrina poate imi raspunzi aici la anticorpii antitiroidieni.
Parca mai era vorba si de proteina C reactiva, am scris pe zeci de foite si nu le mai gasesc...... Oricum, analiza asta am vazut ca e pe lista analizelor gratuite.
Si APTT-ul din lista lui Tutu, e in lista decontatelor de catre CAS.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

nu ti-au facut papanicolau inainte sa faci fiv? desi nu era in protocol si aveam unul facut acum aprox. 2 ani tot m-au pus sa fac, ca l-au considerat cam vechi.
a facut cineva la medlife analizele pentru sind. anticorpilor fosfolipidici? sunt seriosi? la cantacuzino se fac chiar toate, ca m-am uitat pe site-ul lor si nu erau afisate toate.
Astea adica:
anticoagulant lupic(LA)
INR
APTT
Proteina C reactiva
Proteina s
anticorpi antinucleari
anticorpi cardiolipina
antibeta 2 glicoproteina
Am scapat ceva?
Si eu am avut o sarcina oprita in ev. in urma fiv , nu mi-a dat medicul sa fac nicio analiza, mai am niste embrioni congelati si vreau eu sa fac analizele astea pentru ca la analizele facute pana acum mereu am timpul quick si aptt putin peste limita adica ceva de genul max. este 43 , la mine e 43,2. Deci e clar un semn de intrebare pe care vreau sa-l lamuresc.
Ma gandesc daca ies proaste ce fac, ma duc la doctor si ii zic ca le-am facut eu de capul meu? Trebuie facut tratament si pe timpul celor 2 saptamani intre transfer si testul de sarcina sau doar aspirina e suficienta? Oricum daca e sa fie pozitiv testul o sa mai cer si alte pareri.
Mersi mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

PSJ da, te duci si i le pui medicului in fata, eu asa voi face.
Al meu se bucura nespus cand ii pun la fileu toate analizele si cand pun intrebari "destepte", caci dintr-o buna colaborare ies ideile stralucite.
Eu am primit de facut anticorpii antifosfolipidici si mi s-a spus sa-i fac la Fundeni ( dr Uscatescu) sau la MedLife.
Voi alege MedLife-ul si cred ca voi merge la Cantacuzino, acolo unde au si ei laboratoare, ori pe Grivitei. Inca nu am fost, mai intai vreau sa ajung la medicul de familie si apoi la ei.
BAFTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Buna dragelor si Christos a Inviat!

AM revenit cu forte proaspete de la munte si cu tolba plina de ganduri bune si sustinere pt voi!
Noi suntem bine, crestem, deja ma simt ca un gabarit depasit...am ajuns sa tresar cand ma uit in oglinda ( oare cine-i mamaica aia babana??!), dar important e ca ne simtim bine si bebe e activ cum ar trebui! avem si poze noi de la munte, cine vrea sa ni le vada e binevenit!

Oana, ma doare sufletul pt nesansele pe care le-ai avut , cam multe si cam prea una dupa alta, dar toate trebuie sa aiba un sfarsit si sper ca de acum incolo se insenineaza cerul pt tine! ma bucur ca ramai optimista si mergi mai departe! sa-ti ajute Dumnezeu si restul lumii sa primesti Darul binemeritat cat mai curand!
Moni, bafta la histero!
MRL, sa vii cu vesti bune si ok pt o noua incercare!

Bafta multa si pt fetele care sunt la inceput de drum! sa reusiti si sa va vad pe toate la !
Kora, Antosit, Aldolina, Zouzou , Cris si restul fetelor in focuri, si !
pe burtici si gravidoaselor Shery, Lachi, Liana,Adhnana, Aniast, Pussi, Nicole si mamicilor, Bety si Ingeras - aveti niste fete superbe, sa va traiasca! si va multumesc de aprecieri!

Andicu 27+Filip Cristian
Poze noi cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Buna fetelor m-am intors de la eco....nu sunt prea vesela,ba chiar tristuta ca azi in zi 5 de stimulare ( zi 8 de ciclu ) endometrul e numai 3,2 mm( adica a crescut in doua zile 1,1mm ) si din cei trei foliculi pe care ii am doar cel care era mai marisor de 14,4mm a crescut la 16,4 mm,iar ceilalti doi au aceleasi valori ca data trecute adica 10,9mm si 6,6 mm...Mine dimineata la prima ora trebuie sa fac analizele ,iar dupa masa cand voi avea rezultatele vorbesc la tel cu Tutu si cu Matei si precis imi vor mari doza de menogon,asta nu ma supara,dar T a zis ca daca nu creste endometrul la macar 7 mm nu mai facem procedura.Eu inca sper....ca doar sunt numai in zi 5 de stimulare si dr. a zis ca nu pot pierde foliculul care creste mai bine pt ca sunt blocata cu diphe si nu se poate sparge asa ca il (ii ) vom sparge noi cand vrem,asa s-a exprimat si e un lucru pe care nu l-am stiut....Ma tot intreb daca faptul ca iau maca e bine sau rau pana la urma....ca eu in mod natuyral aveam la ovulatie endometrul de cca 8 mm,desi ovulatia mea era de multe ori in jurul zile 16-17 a CM...asta nu stiu daca are vreo importanta acum la FIV...
Poate ca as avea nevoie de tratament mai puternic...cu gonalf sau puregon...habar nu am....
Voi ce parere aveti?
Pupici multi tuturor!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Oana, si eu vreau sa-mi repet analizele in special cele care afecteaza sarcina. Tu nu ai fost obligata la un set de analize pt FIV? Si nu includea testul papa?
Andicu, eu fac histero, tin dieta . Frumoase poze
Cellu, nevoia ne invata . Bafta maine la eco.
Kora,
MRL, ma bucur ca te-ai hotarat pentru o noua incercare. Cu aceeasi echipa?
psj, si am avut o sarcina oprita, dar din pacate nu am nimic congelat. Ma voi duce si eu la dr. cu schema de tratament dupa ET sa vedem ce comenteza. Daca nu facem noi, atunci cine?

Monica

Mergi la inceput

Kora, endometru intr-adevar e mic. Vezi maine cand ai rezultatul analizelor, poate iti da ceva suplimentar pt endo. Sa te astepti maine la o valoare mai micuta de estradiol. Probabil nu e cea mai buna schema pentru tine. Oricum dr. hotarasc si pe baza analizelor. Ce faci? Estradiolul? Poate iti schimba doza.
Si daca stau sa ma gandesc mai ai vreo 8 zile de stimulare daca iti creste endo 1mm in 2 zile ai sanse sa ai endometru bun.
Parerea mea e sa-i zici dr. de maca.
Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Moni sigur imi schimba doza la 4 sau 5 menogoane a si zis ca o scimba, dar asteapta rezultatul analizelor.Trebuie sa fac si estradiolul si LH si progesteronul de fiecare data.Stii cumva cate zile de stimulare se pot face maxim?

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Eu am facut 13 zile. Mi-a zis dr. sa nu ma alarmez ca fac atat de mult ca nu influenteaza cu nimic calitatea ovocitelor. Important e sa creasca chiar si daca mai incet.

Monica

Mergi la inceput