Ipoteca si imprumut bancar

Ipoteca si imprumut bancar | Autor: leeloo2004

Link direct la acest mesaj

As avea nevoie de o lamurire privitor la urmatoarea situatie.
Eu si sotul meu avem un imprumut bancar bazat pe ipoteca apartamentului in care locuim. Cu acest imprumut am demarat constructia unei case. Intrebarea mea este urmatoarea - in ce moment (al definitivarii casei) as putea muta ipoteca de pe apartament pe noua constructie? Ca sa intabulez casa, aceasta trebuie sa fie terminata - respectiv trebuie sa am deja procesul-verbal de predare-primire a lucrarii?
Ideea este ca am dori sa marim imprumutul bancar si in acelasi timp sa eliberam apartamentul de ipoteca. Mentionez ca in acest moment (casa la rosu) - valoarea constructiei impreuna cu terenul, este mai mare decit valoarea la care a fost evaluat apartamentul (si acest lucru ne-ar facilita marirea imprumutului).

Multumesc anticipat pentru raspuns!

Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Desi in practica bancara in general partea de garantie reala a unui credit are subiectul altul decat cel pentru care s-a realizat creditarea mai nou data fiind concurenta pe piata a ajuns sa se practice si ipotecarea exact al bunului imobil pentu care s-a realizat creditarea. Depinde insa de acceptul bancii. Singurul raspuns cred ca il puteti obtine de la banca respectiva.
Pe scurt va adresati serviciului credite si propuneti mutarea ipotecii de pe apartament pe noul imobil. Exista posibilitatea ca banca sa accepte insa in egala masura va costa bani pentu evaluare, ipotecare s.a.m.d.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Multumesc mult de raspuns.
Mai am nevoie de o clarificare, daca e posibil. Daca banca va accepta acest lucru, pot face cadastru, intabulare, etc (inteleg ca astea sunt necesare) unui imobil care nu a fost inca terminat (respectiv e la rosu, dar cu acoperis)?
Multumesc anticipat!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din cate stiu eu, nu.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Multumesc!

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Eu stiu ca o casa se poate intabula ori cand e la rosu ori la predare primire. Pentru a intabula o constructie inseamna ca trebuie sa ai cadastru.
Abia dupa ce ai intabulat casa poti sa faci cerere de mutare a ipotocii cu cerere si pentru un nou credit.

Dana

Mergi la inceput