am toxoplasmoza...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mistralsette spune:

Dragele mele,
sa stiti ca am facut si eu analize la Colentina, la dr. Constantin Corina,si la spital si la Ecoparadiagnostic, au iesit la fel , adica pozitive si IGg si IGm,; problema me aeste ca daca repet analiza peste o luna iese iar pozitiv; s-a intamplat de mai multe ori sa fac tratamentul cu Rovamicina si sa scada ff putin IGm, iar IGg se mentinea constant.M-am saturat de atatea analize, de atatea tratamente (de fiecare data cand luam Rovamicina luam ceva si pentru prevenirea candidozei, pentru ca era vorba de o perioada destul de mare a curei...). Acum sunt mai linistita, tocmai am renuntat la serviciul pe care il am in Craiova si ma mut in capitala la sotul meu(eu faceam naveta saptamanal...). Nu am pisici iar carnea o prepar cum trebuie. Multumesc pentru sprijin.Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madymar spune:

draga mistralsette,
exact in aceeasi situatie sunt si eu,chiar aveam nevoie sa vb cu cineva despre probl asta.Vara tr eu si sotul meu ne-am hot sa facem un bebe si am zis sa fac toate analizele inainte si toate au iesit bune cu exceptia toxoplasmozei-valori foarte mari.Am luat rovamicina,am facut analize cam la 2 luni mi-au iesit val si mai mari ca la inceput si apoi mi-a scazut,era una neg eram asa de fericita dar la urmatoarea analiza iar a crescut si mi s-a spus sa nu mai iau rovamicina ca sunt tari si luate pe o per lunga afecteaza alte organe si daca mi-au iesit valori mici cica se cronicizeaza,luna viitoare fac din nou,tare mi-e teama cum o sa iese
multa sanatate la toata lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Si eu am patit la fel, chiar am pierdut o sarcina pe tema asta... eram in 5 saptamani.
Oricum, valoarea IGM era ff mica, aproape de limita de jos, dar uite ca tot am patit-o. Am facut prima data tratament cu Klacid, si IGM a scazut ffff putin, extrem de putin, ca si cum nu ar fi avut nici un efect tratamentul - pana la urma eu asa cred:ca nu a avut efect tratamentul,cred ca a scazut de la sine IGM. Dar eu disperata ca mai vreau un bb (mai am o fetita de 4 anisori) tot ma duceam la dr sa-mi dea ceva sa-mi scada mai iute. Intr-un final am fact tratament cu rovamicina, si ultima data cand am facut analizele (in martie) a iesit igm negativ. Acuma urmeaza sa ma mai duc din nou la analize.
Oricum, la mine sunt aproape convinsa ca nu a functionat tratamentul, eu cred ca de la sine corpul a dezvoltat anticorpi.
Toata "distractia" cu aceste tratamente a durat peste 1 an jumate si cred ca mai mult mi-am distrus organismul decat sa ma ajute.
Acuma iau C-med 100 de la innovatics, care am inteles ca este un imunostimulator extraordinar - il iau cam de 2 luni si ma simt f bine!
Eu nu prea mai am incredere in aceste tratamente medicamentoase cu antibiotice, am trecut pe homeopate si pe suplimente nutritive, si am toata increderea ca va fi bine. Si psihic ma simt mai bine pentru ca acuma chiar am mari sperante ca o sa fiu ok.

mistralsette, eu zic sa incerci cu tratamente naturiste si homeopate, poate ca o sa dureze ceva timp pana dau rezultate, dar macar nu-ti distrugi organismul, si dupa parerea mea, sunt sanse mult mai mari sa scapi de problema asta nenorocita care si mie mi-a mancat zilele si nervii. Pentru tratament homeopat, neaparat sa mergi la medic sa-ti recomande remediile, sa nu iei dupa ureche, nu la toata lumea se potriveste acelasi remediu pentru acceasi boala - depinde f mult de om.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camseby spune:

Salut! Sunt bucuroasa ca v-am gasit, am nevoie de ajutor, m-am informat foarte bine datorita voua despre aceasta toxoplasmoza, mi-am facut analizele sa ma pregatesc pentru un bebe si am descoperit ca am virusul, am facut tratament cu rovamicina 2 luni sperand ca totul o sa fie bine dar analizele mele nu s-au schimbat, problema mea este ca am valoarea la IgG foarte mare adica 5060. Am IgM-ul negativ ceea ce este bine ca am anticorpi...bla...bla...nu am nici un fel de manifestari nimic,dar daca vreau sa fac un bebe nu este in regula cu aceasta valoare mare, doctorii nu au stiut sa-mi explice de ce este asa si dupa tratament, m-au indrumat catre un centru universitar la Iasi sau Bucuresti, nu sunt insarcinata si mi s-a spus sa mai astept. Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada29 spune:

Buna Camseby,

Bine ai venit pe DC!

Sigur ai scris bine valorile? Nu e invers?

Eu stiam ca IgG pozitiv e bun si nu invers.Daca intradevar ai toxoplasmoza trebuie sa continui tratamentul.

Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

eu stiu pe scurt asa:
Ig M apare la scurt timp dupa infectie, titrul ei creste, atinge un virf si apoi scade.
Ig G apare mai tirziu in cursul infectiei.

Valorile Ig G si Ig M sint intr-o continua dinamica.

Asadar: prezenta Ig M cu titru mare si absenta Ig G indica infectie recenta = risc pentru bebe.
Ig M cu titrul in scadere si Ig G prezenta inseamna ca atrecut "faza acuta" a infectiei, dar se recomanda sa mai astepti.
IgM cu valori mici sau absenta (la repetarea analizei titrul de Ig M NU CRESTE) si Ig G prezenta inseamna ca infectia s-a produs in trecut, faza riscanta a fost depasita, reinfectarile sint fara risc pentru bebe.

si mai pe scurt, din cit am inteles eu, ideal ar fi sa te fi infectat cindva 'demult", caz in care daca intri iar in contact cu parazitul, organismul tau are anticorpi si reactioneaza inainte de a se pune problema infectarii lui bebe.

cazul cel mai riscant este cel al subiectilor "indemni" (Ig G si Ig M absente) si insarcinati...contractarea toxoplasmozei in perioada de sarcina este un factor de risc, care se "manageriaza" in functie de dinamica IgM si IgG, de virsta sarcinii, de modul in care reactionezi la tratamentul specific. contractarea toxoplasmozei in primul trimestru de sarcina are cel mai mic risc de transmitere la fat, dar in cazul transmiterii consecintele sint cele mai grave. la polul opus, contractarea toxoplasmozei in ultimul trimestru de sarcina se transmite in peste 80% din cazuri la fat, dar consecintele sint mult mai usoare.

cel mai bine este de discutat cu ginecologi si epidemiologi BINE INFORMATI, expeimentati, care pot da sfaturi competente.

un alt punct extrem de important este sa fiti constiente ca mai putin de 10% din cazurile de toxoplasmoza la om se datoreaza contactului cu pisici infectate; 90% din infectii se produc prin carne insuficient preparat termic, prin fructe si legume insuficient spalate, prin intermediul miinilor murdare. asa se explica faptul aparent contradictoriu, ca foarte multi dintre medicii veterinari sint indemni, desi au toata ziua contact cu un numar urias de animale (urias, comparativ cu alte profesii).

if you can't say something nice, then don't say it at all

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camseby spune:

Mersi din suflet. Am inteles ca organismul isi dezvolta anticorpii pe parcursul bolii, dar eu am avut din totdeauna IgM-ul negativ nici macar o valoare sa-mi dau seama daca scade sau creste ceea ce teoretic ar fi bine, as fi bucuroasa inseamna ca anticorpii si-au facut treaba pana sa incep eu analizele, IgG-ul meu a tot crescut luna de luna, de la 4200 la 4800 si a ajuns la 5060 la el ar trebui sa scada totusi, sau am inteles ca indica vechimea contactarii virusului care ar fi 5-6 luni in urma.Eu am auzit de prietene care aveau eventual valorile la amandoua Ig dar foarte mici de ordinul sutelor si in functie de ele isi dadeau seama de evolutia bolii, eu nu stiu de ce e in crestere IgG-ul.Merg luni la alt medic recomandat de o prietena poate e mai informat.Pastram legatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stroan spune:

mistralsette si eu am avut toxoplasmoza anul trecut in februarie si mie doctorita mi a dat tratament de rovamicina 1 luna dupa care pauza o luna si a 3 luna iar rovamicina.mie mi a spus doctorita sa repet analizele numai dupa un an de la tratament ca numai atunci se vad modificari.parerea mea e sa mai mergi la un doctor si sa ti dea un tratament iar numai dupa un an sa mai repeti analizele ca altfel in fiecare luna o sa ti iasa pozitiv.in speranta ca te am putut ajuta

http://tt.lilypie.com/SELRp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

eu am luat doar o luna rovamicyne pt toxo. dupa o perioada am refacut analiza si vreau sa va spun ca nu mai aveam nimic. ambele analize s-au facut in bucuresti la cantacuzino. nu am mai luat si a 2 luna.

poze
Just Me

Mergi la inceput