De exemplu....
Raspunsuri - Pagina 2
marius spune:
quote:
Originally posted by ligia13
ma bag si eu ca musca in lapte, dar urmaresc topicul de la legislative cu interes, dar uneori marius mi se pare ca tzi cu ursul ca sa zic asha! Adica vad ca muulte intrebari se repeta, etc etc, dar unele raspunsuri mi se par cam aiurea, prea dojenitoare!
Doamna in cauza a intrebat doar , nu cred ca merita un raspuns de genul asta!
parerea mea!
In final toata lumea isi doreste o cale (legala) de a cashtiga mai multi bani! E chiar asha greu de inteles lucrul asta?!
Eu si Raducu (22.04.2005)
Eu cred ca trebuie sa fim corecti. Desigur este doar o opinie. Nu mi se pare deloc corect sa stai pe "sociale" si sa lucrezi in acelasi timp. Adica ori nu poti si stai pe sociale, ori poti si lasi altora banii celor care chiar nu pot. A castiga bani mai multi nu inseamna "a trisa".
Desigur este doar opinia mea.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
marius spune:
quote:
Originally posted by tumpiquote:
Originally posted by marius
Eroare: copilul din start are doar cetatenia mamei adica doar cetatenia romana.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Marius aici cred ca te inseli.Eu cred ca peste tot e la fel, daca copilul este recunoscut de tata,chiar daca nu este casatorit cu mama copilului si cei doi se afla,cum este in cazul de fata in Brazilia, copilul va primi cetatenia braziliana, nu cea romana.Poate ma insel eu,dar stiu un astfel de caz,mama romanca,tatal de o alta cetatenie ca a mamei, cei doi se aflau in mom nasterii in statul de unde provenea mama, copilul recunoscut de catre tata,primeste cetatenia acestui si numai a lui.
Sper ca m-am facut inteleasa.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Eu cred ca nu.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
abbi spune:
copilul e nascut in Brazilia?Marius, lamureste-ma te rog, cum e cu LEGEA LOCULUI NASTERII...sau asa ceva!am auzit ca dak un copil e nascut pe teritoriu unui stat, atunci acesta ii acorda copilului cetatenia sa?ma intereseaza parerea ta si dak ai ceva inf, mi-ar placea sa aflu mai multe.Multumesc mult, Marius!
tumpi spune:
[/quote]
Eu cred ca nu.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
[/quote]
imi poti da te rog o adresa sa ma dumiresc si eu?
Fiinca nu vb prostii cand am afirmat ,ce am afirmat mai sus.Este caz concret.Si ma refer la o mama romanda, ca asa mai stiu si alte exemple,dar din mame de alte nationalitati.
Poate s-au schimbat lg,desi m-as mira,fiinca aici nu vb de lg invatamantului sau a somajului.
Scuze Mariu daca sunt prea insistenta,dar vreau sa ma conving ca ce spun eu e gresit,desi asa cum ziceam mai sus,stiu un caz concret si nu din auzite, pers respectiva imi e chiar ruda.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
nikole spune:
Oameni buni, am aflat cum sta treaba...
este cazul meu de altfel, momentan suntem in japonia, urmeaza sa ne casatorim in iulie-august, insa ....pana intr-acolo, ma interesa ce spune legea tinand cont de situatia noastra actuala.
Asadar, am citit ieri in paginile consulatului brazilian in Tokyo, ca....fiul unui cetatean brazilian, odata recunoscut de tata, primeste OBLIGATORIU cetatenia tatalui, adica brazilian, indiferent de locul nasterii.Trebuie inscris la Ambasada Brasiliei doar, de acolo se vor face si demersurile necesare.
O alta nelamurire, (dar voi suna la ambasada Ro.), cred ca, copilul are dreptul de a avea dubla cetatenie, adica si cetatenia mamei, insa trebuie sa verific.
24+
haine gravidutzaaa
marius spune:
Dupa cum spuneam din cate stiu eu cel putin acordarea cetateniei unei persoane nascute de catre o femeie care are alta cetatenie nu are legatura cu cetatenia tatalui biologic. Adica pe scurt daca eu ( facem o exemplificare ) Ina persoana cetatean roman de sex femeiesc fac 10 copii cu 1 sau mai multi barbati nu cred ca va veni un stat fie el Brazilia, Germania, USA s.a.m.d. si pe baza unei declaratii va incepe sa acorde 1,2 ...10 cetatenii. Procedura de acordare a cetateniei cred ca este mai stricta nu doar asa pe baza unei declaratii din partea unui barbat de o anumita cetatenie. Prin extrapolare daca doi barbati unul de cetatenie americana iar al doilea de cetatenie chineza declara ca sunt tatii biologici a unui si aceluiasi copil, mama fiind de cetatenie romana, ce cetatenie va avea copilul?
a. romana?
b. chineza ?
c. americana?
d. nici una?
e. toate trei?
Eu optez pentru varianta a.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
estecri spune:
imi pare rau daca s-a inteles ca vreau sa fur statul , ca sa nu stau sa va dau exemple cati fura in aceasta tara ...si sunt acuzata de niste lucruri pe care as vrea sa le fac in acelasi timp in care imi cresc copilul(iar pentru aceasta plata ..pe proiect muncesc, nu trag mata de coada). Ca sa nu va spun ca platim statului o gramada de bani pentru dari si cand e vorba sa te duci la un medic te jupoiae de bani sau te lasa sa mori pe masa de operatie ca nu l-ai platit cat trebuia!!si sunt o gramada de alte exemple!!
este o diferenta sa vii la servici si sa iti angajefoi femeie sa iti creasca copilul fata de cum ti l-ai creste tu!!
dar ma rog daca asa s-a inteles asta e ...mea culpa si sincer marius stii care-i faza cu lasatul pe altii sa beneficieze ? e vax albina...ca doar nu concuram pe niste fonduri si care apuca ala ia acesti bani ...
oricum multumesc frumos pentru raspunsuri
sorina 25+
poze1
poza2
uite asa cresc 23 saptamani
nikole spune:
Marius, ca fapt divers ,uite aici link-ul catre ambasada Braziliei, unde scrie clar ca este lege data din 1994,in care spune ca...fiul uni cetatean brazilian, nascut in afara tarii(Brasil)are dreptul automat de a primi cetatenia braziliana, din momentul in care nasterea este inregistrata la Consulatul Brazilei.
Banui ca la fel se procedeaza si pentru obtinerea cetateniei mamei.
http://www.consbrasil.org/consulado/
24+
haine gravidutzaaa
hannen spune:
Nikole,ma bag si eu in seama ca de priceput nu pricep nika ce scrie acolo,adevarul e ca nici nu m-am straduit
Cred ca este o diferenta intre dreptul si obligatia de a primi cetatenia braziliana.
Si da,cred ca o poate avea si pe cea romana,mergi si ii scoti certificat de nastere de la ambele ambasade ,cind o fi mare vede el ce alege.Poate o alege pe aia japoneza
Pupici la burtica.
nikole spune:
[quote]Originally posted by hannen
Nikole,ma bag si eu in seama ca de priceput nu pricep nika ce scrie acolo,adevarul e ca nici nu m-am straduit
Cred ca este o diferenta intre dreptul si obligatia de a primi cetatenia braziliana.
Si da,cred ca o poate avea si pe cea romana,mergi si ii scoti certificat de nastere de la ambele ambasade ,cind o fi mare vede el ce alege.Poate o alege pe aia japoneza
Pupici la burtica.
Hhahah, mai mai repede ai filtrat tu mesajul
da, ai dreptata e mare diferenta, prin urmare ,copilul are dreptul de a primi cetatenia tatalui.
Scuze, site-ul e in portugheza, tarziu mi-am dat seama ca asta poate ridica ceva probleme!
Te pup si eu cu mare drag!
24+
haine gravidutzaaa