Mamici de martie - aprilie 2007 (34)
Raspunsuri - Pagina 18
Val_ spune:
Pupici pentruu toate burticutzele si proaspetele mamici. 
Am si eu o intrebare pentru fetele care au nascut prin cezariana, mai ales la Elias. V-au legat mainile in timpul operatiei? Sotul meu va fi prezent in sala dar oricum am o senzatie neplacuta la acest gand.
Eu mi-am strans cam toate lucrurile pentru bagaj. Nu am spalat inca hainutele bebelinei si mai am cateva chestii de cumparat. Ce detergent imi recomandati?
Ieri am avut niste dureri ca la ciclu care nu s-au potolit dupa 2 No-spa-uri. Si osul pubian ma doare de nu mai pot.
MI-am facut niste analize si la urocultura mi-a iesti Enterococcus. Ma intreb daca nu este cumva o greseala pentru ca imi facusem urocultura si cu o saptamana inainte si a fost negativa. De unde puteam sa iau asa ceva daca nu am fost plecata si dezinfectez tot timpul wc-ul? Oricum aveti idee ce inseamna?
O alta analiza care ma ingrijoreaza este colesterolul. Eu am avut intotdeauna o tendinta la colesterol mai mare, desi am o dieta foarte saraca in colesterol dar de cand sunt insarcinat mi-a crescut de la 220 la 330. Nu stiu daca este cazul sa ma ingrijorez sau daca pur simplu asa se intampla uneori in sarcina.
Valentina 36+ cu bebe Mariuca
lauramar spune:
Karra e o dulce fetita ta ca suportera POLI,sotului mei i-a placut nespus de mult,sa va traiasca si sa va bucurati de ea
.
laura
39+5
arianna
ioanaradu spune:
buna ... dupamiaza,
noi pentru constipatie am incercat tot ce se putea incercat. parca de la ceaiul de musetel nu se mai scremea asa mult si iesea mai repede. dar, exista si un dar, o conditie importanta este sa il bea. iar matei NU il bea. mai noi il tine in gura, ii curge pe langa, si cand scot biberionul, ca e fleasca, il scuipa. am incercat si cu lingurita. NU VREA!!! ceai de Humana am avem si noi, nici pe ala nu il inghite. singurul pe care il bea deocamdata e baby drink. acum suntem in plin proces de schimbare a formulei (ca matei nu papa san ... din pacate). facem trecerea de la humana1 la topfer1. o sa va tin la curent. cica humana, milumil, pentru ca au in compozitie amidon, constipa, iar topfer are bifidus si ajuta f mult la tranzitul intestinal. sa vedem ce rezultate vom avea, ca parca nici pana la 4 luni cu supozitor nu vreau sa-l tin pe bebe.
Va pup!!
mami de
Matei Stefan 12.03.2007
primele poze cu bebe matei poze noi cu matei la baita
Rebiana27 spune:
Eliana si eu am avut ceva de tras din cauza unui nod de la o cusatura. Celelalte au picat singure (eu sunt cusuta cu fire care se resorb si afara si inauntru). De fapt de cand am nascut si pana acum doua-trei zile am tot avut probleme... Acum parca e mai bine, stau in fund fara sa ma mai doara, doar ma tine putin. Mie imi iesise o galmitza in locul unde era nodul si ma durea cu tot cu picior. Am dat cu Rivanol, si imi puneam si o compresa imbibata in solutie pe locul respectiv. La un moment dat am vazut ca din galma iese un fir si am tras de el. Din fericire a iesit cu tot cu nod si s-a retras nenorocirea aia. Acum nu ma mai doare si se retrage destul de bine. Si mie mi-era teama ca o sa ajung la dr si ma taie sau cine stie ce mai patesc. Incearca cu Rivanol, e bun in caz de infectii. Eu am mai dat, inainte de a aparea problema asta, cu Betadine si ceai de pelin, ca eu m-am vindecat greu, chiar daca nu sunt rea de carne. Multa sanatate!
Fetelor vorbiti de constipatie. Al meu nu e constipat sau cel putin asa cred. E drept ca face taricel dar face in fiecare zi, fara interventii. Face o singura data pe zi, cine stie cum de doua ori. In schimb da partzuletze cat cuprinde. Asta e si cauza pentru care atunci cand mananca e un adevarat "show man". Mi se rupe sufletul sa-l vad ca ii e foame si nu poate manca de durere; se strange rau de la stomac. Si eu stiam ca ceaiul de musetel e bun contra constipatiei si asta pentru ca-l folosesc eu pentru mine. Da roade.
L-am cantarit impreuna cu pediatra pe Luca si a luat 1 kg si 300 de grame intr-o luna. Acum are 4200 g. Am fost asa fericita sa vad ca a luat in greutate! Sper sa ia la fel de bine si luna care urmeaza. Ideal ar fi sa-l mai lase colicile ca astfel ar putea manca fara intreruperi dese.
Fetele care mai aveti copii cat dureaza colicile? Ca banuiesc ca va si scapa de ele la un moment dat.
Rebiana, mami fericita de
Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)
elpower spune:
Fetelor,
Ati incercat cu Bonisan? Ca noi de cand luam de trei ori pe zi cate cinci picaturi, nu mai avem probleme. Facem aproape dpa fiecare masa. Asta dupa ce pana si meconiul l-am eliminat cu supozitor. Si dupa numai odata la 3 zile facea. Si atunci cu termometru, ca nu as fi vrut sa obisnuiesc copilul cu supozitor. Si plangeam prin maternitate ca nu face copilul caca, ca o doare burtica din cauza asta si mami nu stie ce sa-i faca... Am incercat si SabSimplex si nu a dat niciun rezultat.
Si mai bem cateodata pe zi cate un ceiut BabyDrink instant. Dar ieri si azi nu am baut.
Voi dati apa la bebei, ca noi nu stim ce sa facem. Sa-i dam, sa nu-i dam? Ca daca vine vara asta cu temperaturi extreme, ma gandesc ca trebuie obisnuita copila sa bea multe lichide si daca nu-i dau apa si ceai cum o obisnuiesc? Eu nu am incercat inca cu ceai neindulcit, dar o sa incerc.
Pana acum am fost cam aiurita, desi a fost si mama mea sa ma ajute. Dar in maternitate am stat saptamana dupa operatie si nu stiu daca am dormit cateva ore in tot timpul asta. Cel putin primele patru zile nu am reusit deloc sa dorm. Eram zombi si nu cred ca mi-am revenit inca. Zic asta pt ca nu prea imi mai judeca neuronul asta amarat aproape deloc.
Ela, mamica de Theodora Ioana
RaisaFudulu spune:
Ela si eu sunt la fel ca si tine, inca nu mi-am revenit din maternitate sunt putin zombi....o alta problema am eu ...fetita mea cand suge la san nu suge tot timpul...suge putin, mai doarme dupa aia mai scoate sanul afar ..si iar suge putin si asa ne chinuim o jumatate de ora...dupa aia ma mulg si-i mai dau supliment de la tzitzi ca am lapte...voiam sa va intreb la 2 sapt cat are a mea cam cat e norml sa suga stiu ca nu sunt toti la fel dar asa cu aproximatie
Diana proaspata mamica de RAISA-MARIA
arissa spune:
Diana, chiar nu este regula. A mea facea la fel la inceput, insa in timp a capatat fosrta in falcute si a inceput sa fie mai constiincioasa la supt. Acum avem aproape 4 saptamani si ea sta la san maxim 15 minute fara sa scape sanul. La inceput, dupa 5 minute obosea. Mai stimuleaz-o si tu, trezeste-o, apas-o pe obrajori. Sau chiar las-o sa atipeasca putin, fara sa o desprinzi de san, ca de foame revine ea. Stiu ca poate fi obositor, dar nu renunta.
www.flickr.com/photos/11053824@N00/" target="_blank">O minune mica-Maya - 18.03.2007
elpower spune:
Diana si noi ne-am chinuit la fel. Acum sugem mai bine, dar, din pacate doar un san ne place si putem sa sugem la el chiar si 20 min fara sa adormim prea des. Mie mi s-a spus sa o mai gadil/ ciupesc de picioruse cand atipeste si a functionat. Numai ca nu imi prea ajungeau mainile, asa ca rugam pe mama sau pe cine era prin preajma sa faca operatiunea asta. Oricum a mea nu suge decat maxim la 2 mese pe i la san, atunci cand e treaza de-a binele, altfel nu am nicio sansa. Asa ca, pt linistea mea, ca la inceput plangeam ca nebuna si nici laptic nu mai venea din cauza asta, prefer sa ma mulg si sa-i dau cu bibul. Uneori cand face colici doar din laptele meu, il mai combin si cu Milumil 1 30 sau 60 ml, depinde cat am muls de la mine. A mea mananca acum, la 2 sapt si 4 zile 100-110ml la o masa. Si papa 6-7 mese in 24 de ore. Dar are si o masa doua la care nu mai vrea decat 50, 60 sau 80 ml. Dar asta a inceput saptamana asta, ca pana acum mai mult de 50 nu papa. Eu zic sa nu te ingrijorezi daca doarme 2-3 ore dupa ce suge. Si sa incerci sa o stimulezi pe picioruse cu ciupituri si ghiontulete. Sa vezi ce mai suge atunci. Si daca ti se pare ca nue suficient, atunci da-i si cu bibul pt linistea ta. Eu una numai asa am reusit sa ma linistesc, ca a mea e tare lenesuca la san cand e adormita. Si nici nu a prea luat in greutate in spital cum trebuia sau a fost si asta o strategie a asistentelor. O sa va povestesc eu odata ca e inca prea proaspat si inca doare. Asa de depresionata am fost dupa nastere ca nu mi-am vazut puiuca decat cateva secunde cand am nascut-o si dupa aceea mi-au adus-o dupa doua zile ca eu nu eram in stare sa am grija de ea. Si cum era sa creasca in greutate daca ea sugea cate o jum de ora o ora? Cine statea atat langa ea acolo unde au tinut-o? Si le-am dat si acolo cate suta de mii de cate ori duceau hainute sau pampersi, dar asta e!
Traim in Romania! Eram tare nauca daca nu mi-am da eu seama ca puteam trimite pe cineva din familie sa o hraneasca la ora mesei si atunci as fi stiut exact cat papa. Dar multumesc lui Dumnezeu ca au trecut toate cu bine si suntem sanatoase!
Ela, mamica de Theodora Ioana
paxela spune:
am fost si noi la controlul de o luna, avem 4400 si 55 cm, a luat 1 kg de la externare si 5 cm, iar de mancat ea papa intre 80 si 120 la masa asta cand ii dau doar biberon , ca de obicei papa san si dupa cam 60 -80 de supliment, sanul il goleste si eu la pompa scot cam 50ml
Am fixat si botezul, pe 13 mai ( am fi vrut 12 dar nu am gasit restaurant) am facut si invitatiile caci am tinut neaparat sa le facem noi ca si la baiat( http://family.webshots.com/photo/2651913630100841499fleRmt ) aici sunt niste poze cu invitatia daca aveti curiozitatea
Alexa,
Ana Delia(13.03.07) si
Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica
arissa spune:
Of, ela, asa e, la spital esti tare confuz, abia stii ce se intampla cu tine. E am avut noroc ca aveam fata cu mine in rezerva si am pus-o la san de cate ori cerea...si tot mi s-a parut greu, ca ea nu stia sa apuce, eu nu stiam sa o dirijez prea bine, mamelonul nu era format, etc. Ma bucur ca pana la urma nu m-am lasat cuprinsa de panica (m-a sprijinit mult si sotul) si am resuit sa renunt la completare dupa o saptamana. Iar acum, fata mea a luat deja 1 kg, doar cu lapte de la mami.
www.flickr.com/photos/11053824@N00/" target="_blank">O minune mica-Maya - 18.03.2007