Comori de nov-dec 2004 (146)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Dana - Eu stiu foarte bine, la fel ca si alte fete, situatia prin care treci. Vei incepe in curand serviciul. Chiar daca nu se va schimba prea mult situatia, caci tu tot intre fata si servici te vei imparti vei schimba programul macar.
Iar fata se va obisnui si cu alte companii, caci o vei lasa in grija cuiva, nu?

Uite, acuma, sotul meu este la un gratar cu baietii. Cum nu vine nici o nevasta eu si copilul am fi fost in plus.Indiferent de argumentele mele a iesit cum a vrut el.

De cand a aparut copilul atmosfera dintre noi e tot mai incordata. Eu nu mai pot, iar el se simte incoltit cand trebuie sa fac ceva ce nu-i place.

Deja, oricat as pastra aparentele, cei din jur simt tensiunea dintre noi.
Daca ar fi dupa mine, as pleca o vreme cu fata, ca sa ne calmam, iar el sa fac ce vrea fara ca eu sa stiu si sa am motive sa comentez. Dar nu pot.

Nici eu nu stau linistita daca n-o vad langa mine, dar el stie ca fata e in siguranta si nu are complexe. Eu i-am reprosat multa vreme ca este egoist, dar nu este asa. Este EGOCENTRIST!
Adica, mai rau! Crede ca doar el are dreptate, ca cei din jur trebuie sa-i respecte parerile si obiceiurile, are nevoie de anturaj, de sentimentul ca e lider sau mai stiu eu ce.

Si daca cineva are "defectele"lui nu suporta. Adica, daca eu ii replic cu aceeasi monede iese rau. Doar el face ce face nu si celalalt.
Cat n-a fost fata era OK. Eram impreuna, iar comoditatile lui erau acceptate pentru ca nu ma incomodau. Faceam cat puteam si gata. Acuma, insa m-am schimbat si este ireversibil. Mi-am dorit fata si nu pot sa mai fiu ca inainte.

Incerc atat cat pot sa fac fata. Cand n-o sa mai pot nu stiu cum va fi. Nu vreau sa ma gandesc la asta.

Sunt multe de zis si se pot citi printre randuri, caci in familie se zic mult ela nervi si de cele m,ai multe ori raman intiparite. Plus, ca odata ce s-a creat un precedent clar ca vor mai aparea discutii.

El ne vrea, dar atat, ii este greu sa accepte modificari in viata lui. Se urneste greu, este morocanos si fara chef si daca il las in ale lui, imi reproseaza tot mie ca n-am initiativa. Cand am initiativa imi zice ca vreau sa-l conduc.

Si uite asa, zile dupa zile, ma omoara cate putin.

Aste atat de manipulator incat intoarce fiecare situatie in favoarea lui si te face sa fi tu cel vinovat.

Dar macar atat am invata sa nu ma simt vinovata de nimic si sa stiu cu cine am de-a face.

In rest, eu trebuie sa-mi gasesec echilibrul.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Dama, eu si acum ii dau incentive lui alex bombonica atunci cand face kk. Daca eu cumva uit, ca ma iau repede cu una-alta, are el grija sa ma traga de maneca sa-mi ceara bobo. Desi acum nu-si mai are rostul aceasta recompensa caci oricum ar face la veceu, mi-e drag de el cand imi cere pt. ca face kk si mi-e greu sa renunt la acest mic dar care i-l fac.
Dar asa mi-e drag de el ca se duce singur la baie, singurele momente cand ma ingrijesc sa-l duc eu la baie sunt inainte de culcare cand el, chiar daca-l trece sau nu, trebuie sa faca pipi ca sa putem renunta la pampersul de noapte. Dimineata, primul lucru pe care-l face nu mai este sa vina la mine-n camera, ci se duce singur la baie, isi da pampersul jos si face pisu din picioare la veceu. Abia apoi vine la noi in pat.
Iar ieri a fost prima data cand fiind in vizita undeva s-a dus singur din proprie initiativa la baie sa faca pisu. Pana acum facea in pampers cand plecam in vizita sau ma ingrijeam eu sa-l mai duc din cand in cand la baie. Nu-mi vine sa cred ca a crescut asa mare si gata, face singur la baie.

Dana, faptu lca Iris seamana ca fire cu tati nu inseamna ca-i va copia si comportamentul si mentalitatea. Din foarte multe exemple care le am in jur iti pot spune ca de regula copiii imprumuta comportamentul si mentalitatea acelui parinte care se ocupa cel mai mult de el. Deci Iris cum e 99% din timp in posesia ta, iti va imprumuta mentalitatea, modul de-a se comporta, regulile de baza, increderea in sine de tine va depinde. Tot ceea ce se dobandeste in viata, de la tine va invata caci tu-i esti exemplul cel mai puternic. Daca la fire seamana cu tati e pt. ca e ceva genetic, ceva cu care s-a nascut si tu poti sa te pui si-n cap si n-ai cum sa-i schimbi personalitatea. Poti eventual cu mult lucru sa o inveti sa schimbe intr-o lumina buna orice defect de personalitate.
Eu, spre exemplu, seman cu taica-miu la fire, personalitate, dar am mostenit defectele/atuurile de comportament ale maica-mii: e lipsita de incredere in sine, tara pe care am mostenit-o si eu, are spriritul dreptatii si egalitatii al celor din casa, fapt ce ma caracterizeaza si pe mine etc. Si astea sunt chestii care le-am observat si la altii.

La mine de vreo 2 zile consoarta iara s-a dat pe brazda ceea ce-mi dovedeste clar ca stie in sufletul lui ca procedeaza gresit, dar probabil trebuie sa-l iau si eu mai usor si sa-l articulez mai bland ca sa coopereze mai bine.

Din fericire la noi nu exista notiunea de a iesi unul din casa fara celalalt. Cu exceptia unor reprize de fotbal 1 data pe sapt. pe care le facea anul trecut (si la care a renuntat din comoditate din pacate, pt ca il mai tineau un pic in forma fizica), nu iese din casa fara mine. Nici la cump. nu prea vrea singur, d-apoi sa se intalneasca cu prietenii. De fapt, toti prietenii nostri sunt familisti si nimeni nu iese fara consoarta si copii. Poate si faptul ca suntem emigranti ne determina sa socializam altfel, dar el asa era si-n tara.
Dana, eu cred ca ati intrat intr-o faza in care nu mai au valoare argumentele, ci el te percepe oarecum ca pe-un dusman al lui si face de multe ori ce face doar ca sa-ti plateasca niste polite, ca sa te enerveze sau ca sa-si reafirme pozitia in familie.
Miria, recunosc si eu niste descrieri pe-acolo: are numai el dreptate, intoarce situatia mereu in favoarea lui oricate argumente solide i-as da etc.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Sabina, multumesc de sfaturi.
Sunt idei la care si eu ma gandesc de ceva vreme, nu stiu de ce nu le-am pus niciodata in practica. Poate si fiindca nu am cu cine sa ies... prietenele mele toate sunt familiste, cu copii.
Intr-o buna zi o s-o fac eu si pe asta...

Cristina, offf... complicata situatia si la tine. Daca ar face chestiile astea moderat (ma refer la soti)... poate nu am fi asa de carcotase. Dar cum zice si Andra, daca vede ca poti sa faci tot... apoi fa draga! ca te descurci cumva...te enervezi???, nu-i nimic, iti trec si nervii.
Cam a sta e stilul de gandire. Ca toate minunile tin 3 zile. Apoi se da iar pe brazda, nevasta...draga de ea.

Andra, ai atata dreptate uneori, incat ma gandesc ca-mi citesti gandurile. Ori ...esti o extrem de buna psiholoaga. Ma refer la faza de care ziceai ca suntem... asa e... in mintea lui e un fel de razbunare. Si un soi de fobie ca vreau sa-l transform intr-o marioneta care executa toate dorintzele mele.
Asa ca a ajuns in extrema cealalata. De nenumarate ori m-a acuzat ca-l dirijez si ca vreau ca toate sa se intample dupa bunul meu plac.
Sincer, nu-i asa, departe de mine gandul. N-am fost pasionata niciodata de ideea de sefie.
Asa e. Acum el este pe val... isi afirma pozitia de mascul cu mare capacitate de decizie.
Faza e ca nu m-a gasit nici pe mine cu calitati de femeie umila. De aceea nu vreau sa ma sacrific mai mult decat o fac deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Am facut si eu primele www.dropshots.com/year.php?userid=277061&cdate=20070415&cimg=0" target="_blank">filmuletecu copiii, dar din pacate aparatul meu foto nu face filme audio. Trebuie sa vad daca pot sa transfer filmele de pe camera video. E mai complicat si-mi prind urechile si nustiu daca am software-ul sau cablul necesar.
Nu-s reusite filmuletele, sunt prea intunecate, dar au fost primele incercari. Imi pare asa rau ca nu-i puteti auzi pe baietii mei!

Dana, nu-ti citesc gandurile, doar am trecut si eu prin multe situatii similare voua si vad ca psihologia asta masculina e asemanatoare pana la un punct. De multe ori am crezut ca vorba "barbatii sunt niste vesnici copii mici" e aruncata la nervi de neveste suparate, dar realizez ca in multe cazuri este complet adevarat. Unii nu se maturizeaza nici la 40.
Si-am observat ca cu cat nevasta poate sa duca mai multe, cu atat barbatul se culca mai mult pe-o ureche.

Ma intreb uneori ce-ar fi facut mandrul meu daca ar fi avut una care nu gatea cine stie ce, se dadea lovita de cate ori dadea de mai greu, cheltuia banii prin coaforuri si mall-uri etc...Ptiii, cre' ca ori era dus de mult de-acasa, ori era mielusel pus cu botu' pe labe. Am ajuns la concluzia ca unii barbati tre' sa treaca prin niste experiente nepalcute ca sa-si mai revina la realitate cate-un pic sau ca sa invete sa aprecieze ce le-a fost dat in viata.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Fetelor, eu sunt bine.
Tocmai m-am intors de la dr.
Nu e sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna fetelor,
of, imi pare rau ca sunteti suparatele...barbatzii astiadanette, miria, try eu sunt trecuta prin "problemele" astea...dar va zic cu rabdare din partea voastra si intelegere din partea sotzului totul se rezolva in timp...nici sotzul meu nu vroia sa iasa singur cu alex cand era mic, mic...dar acum il ia cu el de cele mai multe ori(alex acum e mare, intelege), ei sunt speriati ca nu se pot descurca cu cei mici, eu acum astept momentul sa poata merge si ruxi cu ei doi, sau sa stea acasa toti 3 si eu sa-mi vad linsitita de treburile mele(atunci cand este cazul)...dar mai am ceva de asteptat...
va pup pe toate si pe copilashi sa aveti o saptamana minunata

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Buna dimineata!
Danette,daca a iesit cum vrei tu,atunci ma bucur.Nici eu nu o duc ca-n rai acasa,de fapt vad ca majoritatea ne plangem de 'jumatatile' noastre.Sebi e un pututros notoriu,nu ma ajuta aproape deloc;doar cand am fost fff bolnava mai facea cate ceva.dar din program nu ne exclude,asta nu.mergem la Plazza sa se joace fata,mergem la bar sa bem bere,la gratar..impreuna mereu.in parc nu ne onoreaza cu prezenta,dar m-am obisnuit.probabil daca nu ar avea serviciul asta asa solicitant,ar face mai multe...zic eu.dar eu sunt hotarata sa fac BB2,pentru mine,pentru Mariuca sa nu fie singura in viata etc.si pe Mariuca am crescut-o mai mult singura,asa ca sunt obisnuita deja..eu una abia astept!sa fie si la tine,cand vrei vrea tu!
Multumesc mult de incurajari!
Miha,sanatate multa!
Am fost iar la dt.se pare ca e ceva mai bine,mai vedem joi ce zice.parca aud si ceva mai binisor cu ea,sper sa mai repet audiograma sa vedem
Pupici.

Poze 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

quote:
Originally posted by danette

Fetelor, eu sunt bine.
Tocmai m-am intors de la dr.
Nu e sarcina.

Dana & Iris (23.11.2004)

Iris
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ec3308a723edb8d95146b&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Iris - 2 ani

Adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

si ca sa mai zic si eu una care ma doare si apoi gata...tudor mai ales, dar si bianca, cand il vad pe tac'su totul dispare in jur, nu mai vad altceva, se uita la el ca la...nu mai conteaza in momentul acela nici mami, nici buni care e toata ziua cu ei...nimic...iar tati la primul moft al lor ii cearta, nu are rabdare cu ei cand sunt nervosi (si tudor e campion la asta, nu stiu ce sa ma fac cu el), de schimbat nu-i schimba ever, de mancat...apoi el isi vede linistit de masa lui doamne fereste sa-l deranjeze copiii sau sa faca mofturi la mancare (nu conteaza ca mami mai mananca la sfarsitul mesei daca mai are chef), se odihneste si copiii nu au voie sa-l deranjeze...si cate si mai cate. si ma enerveaza la culme cand il vad ca tzipa la ei si nu are pic de rabdare. acum e relativ bine sa zic asa, ca suntem cu copii doar in week-enmd dar cand vor fi cu noi tot timpul...? si cu cresa stiti cum era dimineata? la 8 trebuia sa fim acolo, eu trebuia sa-i imbrac pe amandoi (cu fitzele aferente din ambele parti) sa le fac bagajul si sa fiu gata in timp util...el trebuia sa bea cafeaua . si ia ghici cine era de vina ca nu ajungeam la timp...
si cu asta gata, promit sa nu ma mai plang. mai toate avem problemele astea si-mi pare tare rau ca nu prea mai avem ce face. imi doresc si va doresc si voua multa putere sa ne putem creste copiii frumos asa cum ne dorim

edit
dana tu cand ai terminat facultatea? oare nu ai fost colega cu sora mea ca si ea tot marketing a terminat in...97 sau 98 nu mai tin minte exact

Adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Salutari si de la noi!

Dana, ma bucur ca nu a fost sarcina, din moment ce nu ti-ar fi picat deloc bine vestea.Cat despre situatia de acasa, intr-adevar , e tare greu sa nu ai sprijin deloc de la sotz. Eu intotdeauna am mers pe principiul egalitatii in responsabilitati, altfel nu cred ca m-as descurca. Si Catalin a fost si inca mai este uneori comod, dar eu zic ca ma ajuta destul de mult, imi lasa si ceva timp pentru mine, in mare e Ok. Normal ca nici eu nu-s absurda sa-l pun la treaba in zilele cand vine la 8 seara acasa, dar , daca ajungem amandoi la 6 de ex, impartim activitatile. Altfel, mi se pare aiurea, eu sunt si mai terorista de fel si nu mi se pare corect sa-mi asum in totalitate cresterea copiilor. Normal ca tot eu sunt baza, dar macar sa faca si el ce poate. Pe mine ceea ce ma innebuneste (ca sa ma plang si eu ,e lipsa de initiativa, adica, face de toate , DAR trebuie sa i se spuna. Ei, la un mom dat devine obositor sa trebuiasca sa ma gandesc mereu la toate amanuntele, dar , in fine, asta e.
Plecari fara noi nu exista pentru el,unde avem de mers mergem impreuna, noroc ca nu are hobby-uri care sa ne excluda. In general prietenii nostri sunt familisti si ei, asa ca vrand-nevrand mergem cu toata trupa cand ne vedem.
Mie imi pare rau ca nu putem plasa copiii undeva simultan, sa avem 1 saptamana de vacanta adevarata. De la anul incolo, sper sa reusim si asta.
Dana, nu stiu cine zicea inainte sa-i platesti si tu cu aceeasi moneda: "stai tu cu Iris ca eu trebuie sa merg la cosmetica.fitness/etc". Adica, nu-l intrebi daca vrea , o lasi cu el si gata, poate tine figura. Priveste insa si partea plina a paharului, iti ofera o situatie financiara buna! Exploateaza si asta la shopping prelungit!

Andra, n-am reusit sa vad filmuletele, dar mai incerc, nu stiu de ce nu merge. Cred ca e un simpatic Alex, cum merge el dimineata la baie!
Cat despre sculat noaptea daca plange Mihnea, fereasca Dumnezeu sa se scoale Catalin vreodata. Are un somn asa de adanc incat putem muri linistiti in jurul lui fara sa-l perturbam!Nu stiu cum reuseste, dar efectiv nu-l trezesc zgomotele astea)

I-am admirat pe Silviu si pe Mihaita in poze, sunt niste frumosi!

Sabina, sarcina usoara !

Am pus POZE DIN APRILIE.

Roxana&Co

POZE CU PITICII

Mergi la inceput