Cai de transmitere herpes genital la bebe

Cai de transmitere herpes genital la bebe | Autor: marcella313

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor....numai ce am descoperit site-ul vostru.Am si eu un bb mic.As avea si eu o intrebare catre cei care ar putea si stiu sa-mi raspunda la o intrebare.
Acum vreo 4 ani am avut o infectie cu herpes genital.Nu a mai recidivat .Acum eu alaptez pe fetita mea.Ma intreb daca virusul nu poate trece prin lapte la ea.Mentionez ca de cand alaptez nu am avut nici o recurenta a acestui virus.Se poate transmite doar daca imi reapare mie?...sau chiar si asa??
Multumesc celor care ma vor ajuta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Desi nu am suferit de asa ceva, am mai citit cite ceva despre aceasta boala si din cite stiu eu nu sint sanse sa se infecteze bebe decit daca mama are o leziune activa de herpes si bebe pune cumva gurita in acel loc. Daca spui ca infectia nu a mai recidivat nu cred ca e vreun pericol sa sa infectese BB. Sanatate la amindoi!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Buna Marcela si bine ai venit! Sa-ti traiasca si sa fie sanatos, destept si frumos bb-ul tau !

Nici eu nu am avut herpes genital, dar uite repet si eu ce zice cartulia mea de capatai (un atlas Larousse pentru viitoare mamici si pentru bb-ei mici).
Ei zic ca herpesul genital il poti da bbebe-ului pe cale sanguina in cazul unei prime infectii cu herpesul sau pe cai genitale in cazul reactivarii virusului. La capitolul sfaturi precizeaza ca trebuie evitat orice contact intre bebe si leziunile herpetice ale mamei. Daca mama nu sufera de un acces de herpes ea trebuie sa-si spele continuu si foarte bine manutele. In cazul alaptarii la san mamica trebuie sa fie foarte atenta cu nu cumva oboseala, stress-ul, emotiile sa faciliteze aparitia unui puseu herpetic al mamelonului.
Cum tu ai avut deja virusul prin sange nu ai de ce sa il mai dai si cum bebe-ul tau e nascut nu ar mai avea ce cauta pe caile genitale. Deci dupa cartulia mea ar trebui sa fii doar atenta sa nu ai o recidiva in vreo zona cunoscuta au nu.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcella313 spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri.In ceea ce priveste igiena,e primul lucru de care ma procup.Eu ma intrebam,ca daca avand in stare latenta in organism virusul asta,nu cumva poate trece prin laptele pe care-l bea efectiv bb de la sanul meu.
Am intrebat pediatra si a spus ca nu,sub nici o forma.Insa eu stiu..oare ea s-o fi pricepand?
Ar fi mai bine sa trec pe lapte praf?

Mergi la inceput

Marcela,

teoretic cel putin nu ai avea de ce sa te ingrijorezi daca nu recidivezi de loc in perioada alaptarii. Iar pentru un bebe mic (chiar cat e de mica fetita ta?) lapticul mamei e incomparabil mai bun decat cel praf.
Ar fi bine daca macar 3-4 luni ar avea laptic de la tine. Dar daca tie iti tremura sufletul, ia o decizie cu care sa te impaci. Ca-i fetita ta si tu esti responsabila sa-i fie ei bine.
Din pacate eu ma duc la medicul meu abia pe 19 iunie, dar atunci il pot intreba si pe el. Dar mai intreaba si alti pediatri, totusi.

Andreea

Mergi la inceput

Marcella,
dupa pediatrul care se va ocupa de bebe-ul meu nu-i pericol.

Bafta multa

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns skosa spune:

marcela virusul il ai in organism...cred ca asta stii, igiena foarte stricta !!!

Mergi la inceput