Buna!
va rog frumos ajutati-ma cu un sfat sau cu o parere in legatura cu analizele mele pre-sarcina, care au iesit nasol si nu reusesc sa dau de medicul meu si sunt super panicata.
Mi-a iesit asa:
CMV Citomegalovirus-lg G-Axsym 99.40 (sub 15 AU/mL negativ si peste 15 AU/mL pozitiv), iar la mine valoarea de de aproape 8 ori mai mare.
Anticorpi anti Rubella lg G-Axsym 893.80 UI/mL (negativ sub 5 UI/mL, pozitiv: mai mare sau egal cu 10), iar la mine e de 800 ori mai mare.
Am gasit ceva pe google despre citomegalovirus dar despre ce-s aia anticorpi anti-rubella n-am gasit nimic.
Stiti ce inseamna astea? Sunt bolnava de ceva grav, nu pot sa fac copii pt ca am virusi?
igg inseamna ca ai avut boala. aia sunt anticorpii. deci daga igg e pozitiv e bine, e rau cand igm e pozitiv. igm arata daca ai boala in prezent
Rubeola e bine ca ai Igg-ul mare; inseamna ca ai avut boala si esti imuna in prezent, deci nu poti sa faci boala in timpul sarcinii => niciun pericol pt bb.
CMV-ul - trebuie vazut cum ai ImM-ul. daca e pozitiv, trebuie sa te tratezi inainte de a ramane graviduta. Daca e negativ, la fel, nicio problema din cate stiu eu.
Deci sunt doua randuri pe fisa asta de analize:
Citomegalovirus (CMV) - Ig G-Axsym care e 99.40 AU/ML
Citomegalovirus (CMV) - IgM - Axsym care e 0.17
Dar primul rand e in casuta, ceea ce inseamna ca e ceva in neregula.