Am si eu o intrebare! pt ca nu se poate lua in calcul data ultimei menstruatii medicul mi-a pus data probabila a nasterii in functie de ce a vazut el la eco. prin urmare am facut niste socoteli si am zis ca este posibil sa nasc pe la mijlocul lunii iunie.Am luat in calcul si o eventuala intarziere a nasterii si am calculat 45 de zile dupa 30 iunie.Ce se intampla daca nasc mai tarziu si am mai putin de 42 de zile de postnatal, eu luand celelalte zile pana la 126 inainte de nastere? Am un servici foarte solicitant si stresant si prefer sa iau mai putini bani decat sa ma mai duc acolo pana nasc.Vreau liniste. Daca stie cineva.... astept raspuns. Multumesc anticipat.
Eu stiu ca e OBLIGATORIU 42 de zile!
Sarcina usoara...
Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)
Eu stiu ca pentru ca nu se poate sti cu certitudine data exacta cand se va produce evenimentul (in afara cezarienei programate), este considerat valabil DPN = data probabila a nasterii, care la nevoie poate fi probata cu o ecografie.
Oricum eu cred ca nu trebuie sa-ti faci griji, ti-ai luat o marja confortabila asa ca nu are rost sa te mai gandesti la asta ca nu depasesti cele 42 de zile.
Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia
eu te sfatuiesc sa iti iei prenatalul cat mai tarziu.
pana atunci poti beneficia de concedii medicale, de risc maternal.
vb cu medicul tau sa te ajute.
Andrei (16.12.2006)
poze