o sa reusesc sa capat vreun raspuns?

o sa reusesc sa capat vreun raspuns? | Autor: vali79

Link direct la acest mesaj

Cu riscul de a va plictisi, dragi colege de suferinta, si pana acum doar fidela cititoare a forumului m-am decis sa va spun si eu “povestea” mea. Incepand cu 2002 am pierdut primele 3 sarcini, toate oprite in evolutie. Evident ca in tot acest timp am incercat sa aflu un raspuns si pentru asta am fost la vreo 8 medici in Galati , fie pur si simplu pentru urmarirea sarcinilor si respectiv, tratamente de mentinere, fie pentru pregatirea cu grija a urmatoarei sarcini, in speranta ca , in sfarsit, am sa reusesc. Pe prima am pierdut-o la aproximativ 10 sapt, pe a doua la 12 sapt. si pe a treia la 17 sapt. In tot acest timp am repetat de multe ori analize de genul: chlamydia, mycoplasma, ureaplasma, citomegalovirus, toxoplasmozaToate rezultatele bune. Iar pe fiecare sarcina tratamentele ce mi se aplicau constau in duphaston si gravibinon. Insa dupa pierderea ultimei sarcini(cea de 17 sapt.) am zis ca e cazul sa merg in Bucuresti sa vedem care este totusi cauza. Si astfel am ajuns la d-nul prof. Marinescu in primavara anului trecut , ocazie cu care am repetat analizele de mai sus(mentionez ca pe toate le-am facut la Romar Galati). Ca element de noutate am facut o histeroscopie la Giulesti, la care s-a descoperit o endometrita cronica. Am facut tratament cu vybramicina ambii parteneri si ulterior am primit confirmarea ca pot ramane insarcinata fara probleme si ca asta ar fi fost cauza tuturor pierderilor de sarcina anterioare. In cateva luni am ramas insarcinata. Am fost iarasi la control la Bucuresti , intr-adevar era o sarcina incipienta si am inceput tratamentul cu duphaston si vit. E. Pentru ca toate sarcinile pierdute anterior incepeau cu mici pete maronii, evident ca am pus intrebarea : cum o sa procedez la un eventual semnal de alarma de genul asta? Raspunsul a fost : un telefon la cabinetul particular si plecarea imediata spre Bucuresti. La circa 4 sapt. pe sarcina am incremenit cand am vazut acele sangerari mici maronii. Evident am sunat la Bucuresti si am anuntat lucrul asta d-nului profesor, care insa m-a linistit spunandu-mi ca nu e un lucru neaparat alarmant, sa urmez in continuare tratamentul prescris si sa mai sun peste alte 2 zile. Zis si facut. Insa, clipele prin care am trecut atunci au fost groaznice. Si in maxim doua zile l-am sunat sa-l anunt ca deja pierdusem sarcina prin avort menstrual incomplet... mi-a indicat tratament cu doxiciclina si sa vedem ce pasi mai trebuie parcursi. Cu toate ca aceasta ultima sarcina am pierdut-o la doar 4 sapt.,cred ca m-a afectat cel mai mult pt. ca imi pusesem niste sperante extraordinare. Anul acesta am decis sa merg, la prof. Poiana, am facut iarasi analizele de mai sus, plus histeroscopie(la clinica aprox. 700 ron), plus histerosalpingografie la Polizu tot cu dumnealui. O analiza relativ noua pt. mine au fost dozarile hormonale, singura cu valori peste limita normala fiind prolactina(vn : 24.20, eu am 29.66). Diagnostic: o stare generala buna, insa d-nul profesor a sugerat ca trebuie sa ne apucam sa investigam de ce nu mai am eu ovulatie!?! Asa ca trebuie sa ne vedem si de acum incolo lunar pt. aceasta problema, datorita prolactinei prea mari. Stiu ca nu pot avea o parere foarte avizata in acest domeniu, dar totusi, eu am vrut sa raman insarcinata de 4 ori si am ramas insarcinata de 4 ori!?! Si atunci la indemnul medicului meu de familie am ajuns si la d-nul profesor Ancar, care a avut extraordinara amabilitate de a–mi studia toate rezultatele analizelor , si dupa consultatie si ecografie a constatat : uter infantile, col scurt, ovare polichistice(lucruri inedited pe care nu mi le-a mai spus nimeni la multele investigatii de pana acum!!!) si m-a trimis la Fundeni sa fac analiza pt. sindromul antifosfolipidic. M-am decis sa merg acolo in luna mai. Imi doresc cu ardoare sa obtin un raspuns , fie el negativ. Sunt si alte solutii, ne gandim deja la adoptie, dar eu sunt o fire ce cu timpul, datorita acestor probleme m-am calit tare mult , mai ales ca am 28 de ani deci, nu e timpul pierdut, nu? Multumesc pt. rabdare…

Nu timpul ti se potriveste tie, ci tu potriveste-te timpului. (armean)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_id spune:

draga mea, nu-ti mai face atatea griji.si eu am fost in aceeasi situatie ca si tine, toata lumea imi spunea ca e normal si ma trezeam cu sarcina oprita din evolutie( de 4 ori s-a intaplat) dar acum pur si simplu refuz sa cred ca se va intampla ceva rau cu bb.
o recomandare pt un dr exceptional este dr. Tutunaru, care are si decenta de a-ti spune in fata ce trebuie sa faci, care sunt pasii de urmat.
din pacate el nu are mare incredere in alte analize si te va pune sa faci un nou set.
crede-ma merita totul
diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ysa26 spune:

Vali imi pare rau pt pierderile suferite. Trebuie sa fie o solutie si in cazul tau. Trebuie sa gasesti un dr care sa se implice. Poti urma sfatul anei_id. Si eu sunt pacienta dansului, e un medic exceptional, pasionat de munca lui. E si un subiect pe forum despre el. Intra acolo si vorbeste cu fetele si asa iti vei face o parere despre el.
Te pup si sa dea D-zeu sa fie totul bine si sa ramai cat mai curand si sa ai un copilas sanatos si mancacios.

Mergi la inceput