sarcina si efortul intelectual intens
Intrebare foarte serioasa: un efort intelectual indelungat si foarte stresant afecteza sarcina (in special in primele luni)? Multumesc!
Raspunsuri
nikol31 spune:
nu stiu exact ce sa-ti raspund pentru ca si eu am trecut prin asa ceva chiar din primele luni. eu sper ca nu. ai grija in schimb ca in primele luni, din cate stiu eu, se fixeaza sarcina, orice fel de efort poate sa fie periculos. iarta-mi nestiinta, dar sunt sigura ca sunt gravidute care vor putea sa-ti raspunda. iti doresc o sarcina usoara
lbelciug spune:
Eu cred ca stresul e mai nociv decat efortul intelectual propriu-zis. Stiu mamici care au fost in sesiune sau au dat examene grele pe per de debut (si nu numai) a sarcinii dar care nu au avut probleme cu sarcina. Grija mare deci: incearca sa inveti dar fara sa te stresezi!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si
30s cu baby-boy2
Forum despre Flori Presate (3)
brazuca25 spune:
Mi-am pus si eu intrebarea asta, dar la mine problema a fost mai degraba stresul. Am avut atatea probleme in primele luni ca plangeam non-stop, intrasem intr-o depresie urata...degeaba ma gandeam ca il pedepsesc si pe bb, nu ma puteam abtine.
Din fericire pana acum sarcina nu a avut de suferit, si abia astept sa vad cum va fi pana la sfarsit.
23+
Maria
poze cu noi
Sabina spune:
nu, e exact invers, sarcina afecteaza efortul intelectual intens![]()
La primul copuil a fost maibine, am lucrat f mult(am compus am avut concert de pian , am avut o sesiune f grea), dar acuma sunt anesteziata la creier.
ma simt toatal tampita si cu un zambet ciudat pe fata;-)
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
jadi spune:
Depinde cum definesti efortul intelectual pe care il faci. Eu zic ca nu dauneaza la sarcina insa stressul este cel mai nociv. Incearca sa te odihnesti ca sa poti sa te soliciti peermanent.
In principiu, eu zic ca lucrez intr-o meserie care pe langa un efort intelectual permanent presupune concentrare, multe termene de respectat si lucrul cu clientii ceea ce face uneori job-ul mai solicitant. Doar ca eu sunt deja rutinata si as putea sa zic ca nu simt asta ca pe un efort.
In schimb, panica, stressul si alte asemenea, nu ca ar dauna sarcinii dar pot face din bb un copil mai nervos, mai agitat!
Deni &
Vlad & Tudor
Siminaf spune:
Asa este, Sabina are maaaare dreptate! La primul, cam primele 2 luni au fost ok, creierul imi zbirniia fara sa vad ceva scazut in activitatea lui. Insa restul sarcinii, si a doua sarcina in intregime, ma intrebam daca sint tot eu aceea. Exact cum descrie Sabina! Nu pricepeam nici cele mai clare glume, ce sa zic de subtilitati! Si incercam sa zimbesc, ca sa nu se vada cit de pe-dinafara sint. Numai ca am vaga senzatie ca zimbetul era cam..... timp.....

anonimus78 spune:
Va multumesc tare-tare mult pentru sfaturi si incurajari! Pana la urma echilibrul tot noi trebuie sa-l construim din interior! Bafta tuturor!
Pepsi spune:
si eu sint de parere ca stresul nu e deloc bun, indiferent de cite luni de sarcina ai!din cauza stresului am tensiunea mare, sint bolnava de 3 luni non-stop, raceala, dureri git, etc, asa ca stresul asta nu e bun deloc.
Flavia
30+ David
si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
Siminaf spune:
Era vorba despre efortul intelectual, nu despre stress. Stress poti sa ai si fara sa gindesti prea mult. ![]()