Contract semnat in fata avocatului!
Buna,
Am si eu o intrebare.
Ce valoare juridica are un contract semnat in fata avocatului si nu in fata notarului?
Caz concret: Am cumparat un apartament nou intr-un complex rezidential din faza de proiect, iar antecontractul de vanzare cumparare l-am semnat in fata avocatului firmei respective, si mi s-a spus ca notarii nu pot faca astfel de acte pentru ca nu exista intabulare si cadastru a apartamentului. Firma a inceput de o luna constructia par seriosi dar este ok asa??
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Raspunsuri
marioan spune:
Deci sa inteleg ca desi are stampile pe el (ale avocatului) nu e ok.
Nicoleta multumesc pt raspuns dar ai idee cum ar fi trebui procedat in cazul de fata?
lbelciug spune:
Incheierea unui ante-contract nu e restrictionata de existenta intabularii si cadastrului apartamentului. Aceste acte se pot face ulterior si e musai sa existe la mom tranzactiei finale. Nu cred ca e ilegala semnarea lui in fata avocatului, dar cel mai bine intrebi la un notariat cum e corect.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 30s cu baby-boy2
Forum despre Flori Presate (3)
ligia13 spune:
Sa sti ca si eu m-am interesat pt un astfel de apartament si la noi tot asha se procedeaza , ca problema este nu ca nu exista acte pe apartament ci efectiv nu exista apartamentul:)))
Eu si Raducu (22.04.2005)
marioan spune:
Fetelor multumesc mult pentru raspunsuri.
Sper sa fie ok in final. Firma este cea care a construit ansamblul Jupiter din Berceni si am inteles ca asa au mers si atunci si acum sunt la final fac actele de proprietate la notar.Eu am incheiat cu ei pt un apartament in Hydra Residence si sper la anul sa fie gata si fara probleme.
carla2005 spune:
Eu zic ca este OK, mai nou se intabuleaza si acte de vanzare cumparae cu data certa nu neaparat cu autentificare! Au fost cazuri in Dambovita nu stiu in alte judete cum este! Insa un contract(in general) este valabil si daca este semnat doar de parti ( adica poate fi folosit ca proba intr-un proces) !
carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006
la bunici...sa le fiu de ajutor pe aici
poze Alexuta
"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur."
anndreea spune:
Buna,
Una din activitatile pe care le poate avea avocatul este redactarea si atestarea datei, identitatii partilor si continutului contractului. Legea pt. organizarea si exercitarea profesiei de avocat ii permite acest lucru.
Valoarea jurdica este aproape inexistenta, pentru ca nici un contract nu cere acest lucru. Singurele contracte care cer autentificarea de catre notar sunt contractele care au ca obiect un teren si contractul de donatie. In rest contractele pot fi incheiate sub semnatura privata (simpla semnatura a partilor). Bineinteles, notarii pot incheia ce contract vrei tu in forma autentica (inclusiv vanzarea unui automobil).
Faptul ca avocaul atesta data, identitatea partilor si continutul contractului iti poate oferi o garantie in plus ca aceste aspecte sunt ok.
quote:
Initial creeata de marioan
Buna,
Am si eu o intrebare.
Ce valoare juridica are un contract semnat in fata avocatului si nu in fata notarului?
Caz concret: Am cumparat un apartament nou intr-un complex rezidential din faza de proiect, iar antecontractul de vanzare cumparare l-am semnat in fata avocatului firmei respective, si mi s-a spus ca notarii nu pot faca astfel de acte pentru ca nu exista intabulare si cadastru a apartamentului. Firma a inceput de o luna constructia par seriosi dar este ok asa??
Multumesc anticipat pentru raspuns.