Sunt educatoare pe forum?
Raspunsuri - Pagina 2
anamaria spune:
uite un exemplu de ce stiu copilashii la sfarsitul grupei mici, la o gradi de stat:
ieri am avut lectzie deschisa (cu parintzii) la grupa mica 
au fost super-simpatici, imi dadeau lacrimile cand i-am vazut asa cumintzei (majoritatea) stand pe scaunele si raspunzand la intrebari.
al meu a fost chiar cumintzel, atent, si a stiut sa raspunda la destule intrebari.
'subiectul' lectiei a fost sa vedem si noi cam ce fac ei la 'lectzii' , cum isi petrec timpul si ce au reusit sa invetze - au avut cateva ghicitori, poezioare si cantecele, apoi s-au concentrat pe culori: aveau niste buline de 4 culori, si trebuiau fiecare sa spuna culoarea respectiva, sa le grupeze, samd.
deosebit mi s-a parut ca raspundeau in propozitii, foarte sobru: "Dumneavoastra avetzi in mana o bulina roshie...!"
dupa asta, le-a dat cate o fisha de lucru, cu cate 4 cerculetze desenate pe ea. i-a intrebat daca cerculetzele sunt sau nu identice... la asta tudor m-a umplut de mandrie:
NU sunt identice, Doamna, doi sunt mari si doi sunt mici !
(doamna l-a laudat totusi, pt ca el a si numarat cercurile, desi nu ii ceruse asta!
- la gramatica se vede insa ca va trebui sa mai lucram...)
au spus apoi o poezie in care numarau degetzelele pana la 5, si cam asta a fost tot.
la final au primit bombonele sugus ca premiu, al meu a luat 2 si s-a intors sa mai ia una si pt bogdan.... 
educatoarea ne-a explicat ca in general activitatile la ei dureaza 15 min, lectzia asta a durat vreo 30 de min si erau cu adevarat obositzi la final...
conform programei, ne-au explicat ca la finalul grupei mici ar trebui sa stie sa numere pana la 5, sa coloreze relativ binisor (fara sa mazgaleasca prea mult), sa recunoasca culorile de baza si eventual cateva nuantze 'uzuale' (roz, bleu, bleumarin), si mai ales sa invetze sa stea pe scunel cele 15 min cat dureaza lectzia, sa raspunda cand sunt intrebati in propozitzii civilizate...
cam asta ar fi, cred ca m-am repetat cu unele lucruri care s-au spus deja, dar m-am gandit ca poate un exemplu practic iti va fi util!
_
Lumina Sfintei Invieri sa patrunda in sufletul si in inimile voastre, bucurandu-va de minunea Invierii Domnului nostru Isus Hristos!
Clipe de neuitat alaturi de cei dragi si multe realizari!
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery