Ai incredere in inteligenta ta?

Ai incredere in inteligenta ta? | Autor: simina2005

Link direct la acest mesaj

Daca cineva vrea sa te conduca, trebuie sa faca un lucru - sa-ti distruga, cumva, inteligenta.

Sa te clatine din radacini, sa te faca sa-ti fie frica.

Trebuie sa te faca sa nu mai ai incredere in tine - asta e o conditie indispensabila.
Daca esti inteligent, iti rezolvi singur problemele.

E destul sa fii inteligent ca sa-ti rezolvi toate problemele.

De fapt, orice probleme apar in viata, tu ai mai multa inteligenta decat probleme.

Inteligenta e o provizie, un dar al naturii.

Dar exista oameni ambitiosi care vor sa guverneze, sa domine; exista nebuni ambitiosi - ei creeaza frica din tine.

Frica e ca rugina, distruge toata inteligenta.

Daca vrei sa distrugi inteligenta cuiva, mai intai trebuie sa creezi frica; creeaza iadul si fa-i pe oameni sa se teama. Trebuie creata teama, si trebuie creata lacomia.

Inteligenta nu e lacoma. Te va mira sa afli ca un om inteligent nu e niciodata lacom.

Lacomia este caracteristica lipsei de inteligenta, marginirii.

Aduni provizii pentru ziua de maine pentru ca nu ai incredere ca maine ai sa fii in stare sa ataci viata, altfel de ce ai stoca?

Devii avar, devii lacom pentru ca nu stii daca maine inteligenta ta o sa faca fata vietii sau nu.

Cine stie? N-ai incredere in inteligenta ta, asa ca aduni in prostie, devii lacom.

Un om inteligent nu se teme, el nu e lacom.

Numai cel cu o cunoastere perfecta poate spune “Nu stiu”

Nimic nu te jigneste si nu te raneste mai tare decit adevarul.

Cunostintele imprumutate nu sunt altceva decit ignoranta.

Adevarul experimentat de tine nu iti imbogateste cunostintele, ci te face umil.
Cu cat stii mai mult, cu atit sustii mai putin ca stii. Iar atunci cand cunoasterea ta este perfecta, poti sa spui doar: “Sunt complet ignorant; sunt doar un copil care culege scoici de pe plaja. Nu stiu nimic.” Numai cel cu o cunoastere perfecta poate spune “Nu stiu”.
Oamenii care afirma “Eu stiu” sunt niste fiinte perfect ignorante, insa memoria lor este plina pina la refuz. Amintirile lor sunt insa moarte, lipsite de viata, deoarece ele nu au dat nastere niciunei experiente proprii.

Ai incredere ca esti un om deosebit…ai incredere ca o sa reusesti… gandeste pozitiv si vei vedea ca asta este cea mai puternica arma…sau cum spunea un mare invingator:

“ MI-E DE AJUNS SA STIU CA POT ! “

Va doresc toate cele bune si multa dragoste ...

PRIMAVARA Jurnalul meu

Simina cu Teo (7.06.2006) ,Diana (30.05.2003) si Andrei (10.04.2001)

Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte.
Asa ca voi aceea ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zenon spune:

quote:
Asa ca voi aceea ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!

Pluralul corect este aceia.
Aceea este femininul. persoana a III-a singular.

E din ce in ce mai greu vad cu pronumele astea demonstrative.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

"Aduni provizii pentru ziua de maine pentru ca nu ai incredere ca maine ai sa fii in stare sa ataci viata, altfel de ce ai stoca?"

Sa fim seriosi! Daca esti inteligent stii si ca maine ai putea fi bolnav, ca maine VEI FI batran, ca poate apare o situatie de criza de un fal sau altul si e bine sa fi pregatit. Inteligenta singura nu te poate scoate din orice situatie tampita. Enstein insusi devenea neputincios in fata unei dureri de masele. Sau poate nu era inteligent?!?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luizza spune:

Simina frumos...
Iar tu Zenon poate ai uitat sa vezi esentialul....asa esti si in viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina2005 spune:

Multumesc Zernon...desi eram olimpica la limba romana...prin anii 1986...se vede ca cele 4 sarcini si grija pentru familie mi-au distras atentia de la gramatica limbii romane...

Vezi, aici e vorba de incredere...
Incredere inseamna ca, indiferent ce s-ar intimpla, acceptam
respectivul lucru plini de bucurie. Nu il refuzam, nu ne opunem -
deoarece atunci nu ar avea nici un sens - ci il primim dansind,
cintind, rizind, plini de iubire.

Indiferent ce se intimpla, totul este inspre bine. Existenta nu poate gresi. Ea nu ne indeplineste toate dorintele, pentru simplul motiv ca acestea sunt gresite.

Iar bunica mea avea o vorba ymcar:
- "Nu iau nimic cu mine in mormant !"...intelegi tu?
De aceea multi romani se roaga "Da-ne Doamne sanatate...!"

PRIMAVARA Jurnalul meu

Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Cand am vazut titlul, mi-am raspuns: da, am incredere in inteligenta mea; e singurul lucru pe care ma pot baza (pe care m-am bazat si pe care ma voi baza in continuare)!
Iar citind si postarea ta, chiar m-am regasit cumva in ceea ce ai scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Eu am incredere in inteligenta mea, e singurul lucru de care m-am simtit intotdeauna 100% sigura, inteligenta si orgoliul de fapt. Si niciodata nu mi-a fost rusine sau teama sa spun "Nu stiu". Consider ca stiu destule ca sa pot recunoaste deschis cand nu stiu ceva. Una din fostele mele colege de facultate care a vrut sa ma puna in inferioritate odata ma intreba pe un ton autosuficient "Cum, draga, nu ai auzit de Petru Dumitriu?", iar eu i-am raspuns "Dar tu inainte de a auzi de el auzisesi de el?". Cam asa vad eu lucrurile.

Dar am sa te contrazic cu ceva. Din experienta mea personala, cine vrea sa te clatine din radacini si sa te faca sa nu mai ai incredere in tine, nu trebuie sa-ti distruga inteligenta, asta nu se prea poate. Cine vrea sa-ti faca rau astfel, sa te domine si sa te faca sa te temi, iti va manipula sentimentele. Frica de exemplu este un sentiment care in mod ideal serveste de barometru, fiindca te impinge la actiune, dar din pacate este si o parghie prin care majoritatea oamenilor pot fi manipulati. Sentimentele sunt punctul mai vulnerabil, astfel se explica de pilda si de ce atatia americani l-au votat pe Bush: nu fiindca ar fi prosti, ci fiindca Bush stie sa manipuleze sentimentele si temerile instinctive ale oamenilor (vezi "Bush on the couch" - o carte extraordinara).

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre

Pentru a-ti cuceri libertatea nu trebuie sa ajungi in America, e suficient sa pleci din Spania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

quote:
Originally posted by zenon

quote:

Pluralul corect este aceia.
Aceea este femininul. persoana a III-a singular.

E din ce in ce mai greu vad cu pronumele astea demonstrative.

Bravo, Zenon!!! Dintr-un mesaj lung si atat de frumos, tu te legi de o greseala... gramaticala sau ortografica...

_

Mai bine mor neinteleasa de nimeni,decat sa ma tot explic toata viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Singurul lucru ce nu ni-l va putea lua nimeni, niciodata sunt cunostintele acumulate.
Casa, masina, averea cineva ti le poate 'smulge' din maini intr-o buna zi... dar inteligenta, nu! Nici macar un abuzator nu poate face asta! Iti poate distruge spiritul, sufletul, mintea, dar nu inteligenta.

_

Mai bine mor neinteleasa de nimeni,decat sa ma tot explic toata viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

quote:
Initial creeata de simina2005

Lacomia este caracteristica lipsei de inteligenta, marginirii.

Aduni provizii pentru ziua de maine pentru ca nu ai incredere ca maine ai sa fii in stare sa ataci viata, altfel de ce ai stoca?

Devii avar, devii lacom pentru ca nu stii daca maine inteligenta ta o sa faca fata vietii sau nu.

Dragut mesajul in esanta dar are si probleme. exemplu cea de mai sus. Adica parintii mei care stiu ca in 2-3 ani ies la pensie (si au sa aiba niste pensii mizere) dau un ban deoparte nu ca sa-l ia cu ei in mormint ci ca sa aiba de o inmormintare au o inteligenta limitata si eu care sunt de acord cu ei si o sa fac la rindul meu la fel de asemenea ?? Nu cred ca asta ai vrut sa spui.
Oricum din inteligenta poporului roman eu stiu ca se spune "bani albi pentru zile negre"
Cit despre "un om inteligent nu se teme" da-mi voie sa ma indoiesc poate un om inteligent si fara experienta, dupa parerea mea un om inteligent are toate motivele sa fie prevazator.

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dan Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina2005 spune:

Ai dreptate...nu ma gandeam la oamenii batrani...de fapt eu consider ca oamenii batrani devin intelepti odata cu trecerea anilor...

Acum 4 ani a murit si tatal meu...un om deosebit de intelept si chibzuit...

Dumnezeu m-a ajutat sa organizez inmormantarea si sa am grija de tot ce era necesar...desi eram insarcinata cu Diana
Adevarata avere a parintilor inteligenti sunt copii bine educati...care vor fi capabili sa razbata in viata...si sa fie aproape de ei in clipele de rascruce.

Dar sa nu divagam, de la subiect...despre oportunitate:

Sa astepti sa “se intample” ceva sau sa ai incredere in fortele proprii si sa incerci sa schimbi destinul?Inseamna ca intamplarile din viata sunt uneori sanse, care nu trebuie pierdute, mai ales daca aduc o transformare buna… dar, daca duc si pe o panta gresita, fara sa ne dam seama?
Este foarte usor sa confunzi linia de demarcatie intre ceva bun si util in viata, pe de o parte, si ceva care ne-ar placea totusi, dar ne aduce mult rau …Cred ca nu avem voie sa irosim clipele-întamplari care ne sunt date.
Intamplarea face parte din viata, din noi. Nu ne nastem oameni, devenim oameni si aceasta devenire inseamna curajul de a ne asuma “intamplarea” care vine spre noi.
Cum sa stim daca va fi bine sau rau daca renuntam la o batalie inainte de a o incepe? Si apoi, cat timp suntem vii, totul poate fi schimbat. Nimic, nimic in afara de moarte nu este definitiv.

Jurnalul meu

Asa ca voi aceia ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!

Mergi la inceput