norma de 2 ore si concediul de maternitate
In contextul unei norme de 2 ore pe zi, care sunt sansele pentru concediul de maternitate, respectiv cel de crestere a copilului? Multumesc!!!
Raspunsuri
marius spune:
Nu este conditionat de norma de lucru ci de valoare si perioada pentru ambele indemnizatii.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
anonimus78 spune:
Multumesc foarte mult pentru rspuns! Puteti insa, va rog, sa fiti mai explicit - care ar fi valoarea concreta la care va referiti? Multumesc!!!
marius spune:
Deci pentru maternitate este necesar un interval de asigurare minim 6 luni, iar valoarea primita este medie ponderata (85%) din valoarea salariilor brute realizate in acel interval de 6 luni. In acest sens m-am referit la valoare si timp.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
anonimus78 spune:
Multumesc foarte mult!
Iar in privinta concediului de crestere a copilului (2 ani), cum stau lucrurile in raport cu norma de 2 ore? Se primesc cele 8 milioane? Multumesc anticipat pentru ajutor!
marius spune:
Este aceeasi regula insa intervalul de asigurare este minim 12 luni anterior datei nasterii copilului in aceste 12 luni intra perioada de munca efectiv lucrata, concediul de odihna concediile de boala platite, maternitatea, somajul deci toate formele legale fiscale sau asociate admise.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
anonimus78 spune:
quote:
Originally posted by marius
Este aceeasi regula insa intervalul de asigurare este minim 12 luni anterior datei nasterii copilului in aceste 12 luni intra perioada de munca efectiv lucrata, concediul de odihna concediile de boala platite, maternitatea, somajul deci toate formele legale fiscale sau asociate admise.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Scuze ca revin cu intrebari... dar cineva de la ITM mi-a spus ca doar mamicile cu norma intreaga in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului iau banii pentru cei 2 ani... si ca restul, nu. Eu n-am nici o problema cu vechimea, dar ma macina aceasta problema a normei.
marius spune:
Nu are legatura cu norma de lucru. Cele de la ITM nu au nici o legatura cu CIC. Si ca sa fiu obiectiv solicita-le baza legala pentru afirmatia facuta. Adica in conformitate cu legea, HG, art., alineat nr. ... din data de....
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006