Vizita la ginecolog

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu doar dupa 30 de ani trebuie sa mergi la control ci de cand ti-ai inceput viata sexuala de 2 ori pe an si evident cand ai probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kover spune:

subscriu la cele scrise de danyelana:si banii sint o problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu sunt nici o problema banii. Te duci la spital , te duci cu trimitere de la doctorul de familie , dar te duci.
Nu a spu nimeni ca toate trebuie sa mearga la doctorii cu niste cabinete de pici in fund si eco 4D. Conteaza sa mergi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Si eu consider ca o femeie activa sexual trebuie sa mearga la control o data la 6 luni, banii nu constituie o problema pt cele asigurate care pot lua trimitere si pot merge la spital, ci doar pt cele care neavand asigurare nu beneficiaza de servicii medicale gratuite, si trebuie sa le solicite in sistem privat.
Deasemenea, eu consider ca testul Babes-Papanicolau are o relevanta destul de buna in ceea ce priveste depistarea unui neoplasm de col uterin, insa de cele mai multe ori este bun si simplul control pelvian pentru a se constata existenta unor leziuni la nivelul acesta.

MARILENA SI ANNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi22na spune:

eu am citit ca la ginecolog tb mers cand iti incepi viata sexuala,si tot dupa inceperea vietii sexuale tb facute teste( babes papanicolau si analiza de secretie),nu la 30 de ani,in ziua de azi fetele isi incep viata sexuala la 14 ani .stiu ca si banii sunt o problema pt multe dintre femei,si daca ieis trimitere de la emdicul ed familie tot tb sa ii duci ceva si la ginecolog daca nu ii dai nimic se comporta mai naspa.de ex stiu o tipa a luat trimitere de la medicul ed familie si ginecologul a programat-o peste o luna ,si rezultatul l-a primit dupa inca o luna.daca ea avea o boala venerica ce se intampla?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

stiu ca o data la 6 luni e bine sa mergi. Dar de ce sa fie vizita la ginecolog nesuferita? Asta e meseria lui si tre' sa si-o faca intr- un mod cat se poate de bine, ca sa prevenim chestiile nedorite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Eu una am oroare de orice doctor , dar cu toate astea nu lipsesc de la controlul anual niciodata,aici au un sistem daca ai uitat cand ai facut ultima data controlul atunci cand se apropie timpul suna si te anunta ca anul a trecut si trebuie sa vizitezi doctorul. Doctora mea a spus ca este ok o data pe an, numai daca testul nu iese bun acesta se repeta la 6 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Black_Forest spune:

eu cred ca din cauza ca medicii si asitentele de la ginecologie nu se poarta frumos, si nu te respecta.
cind te duci la ginecologie demnitatea iti e afectata ca nu stiu sa te respecte cei de acolo.

Nu stiu cit tine de educatie dar cind e sa ii auzi pe cei de acolo cum iti vorbesc mai bine lipsa.

"We could never learn to be brave and patient if there were only joy in the world."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

Avand in vedere ca BTS-urile se transmit foarte repede , ca la femeie cele mai multe boli se si manifesta spre deosebire de barbati ar trebui sa fim constiente.Cu atat mai mult cu cat nu ai incredere totala in prieten sau tu ai mai multi parteneri.
Vizita la ginecolog e neplacuta ,cel putin pentru mine.Nu pentru ca as fi pudica , mai degraba controlul pe care nu toti stiu sa-l faca cu grija.Lipsa de interes , profesionalism , cunosc atatea cazuri in care diagnosticul a fost total eronat , ba mai rau nu a umblat cu grija in interior , astfel i-a provocat ulterior femeii dureri mari cateva zile.Sa gasesti un doctor 'bun' mai dificil , nu mereu se comporta la fel.Dragelor curaj si alegeti cu grija!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Vizita la ginecolog trebuie sa devina o rutina daca nu bianula, macar anuala.
Daca ai trimitere de la medicul de familie este gratuit.

In momentul cand in decursul unui an schimbi mai multi parteneri devine obligatorie.

Mai mult daca pui intrebari poti afla foarte multe lucruri.
De ex:
- o mama cu Rh negativ, daca face avort, dezvolta anticorpi antiRH, dar pentru asta exista un vaccin care se face dupa acel avort inhiband producerea acelor anticorpi.
- studiile au aratat ca "vina" pentru cancerul de col o poarta in proportie de 90% HPV (Human Papillomavirus). Din recenta mea vizita la ginecolog am aflat ca de curand a aparut un vaccin anti HPV impotriva celor mai virulente tulpini ale acestui virus si este recomandat ca fetitele sa-l faca in jurul varstei de 12-13 ani.
- mai exista o "injectie", nu stiu cum se numeste pe care daca o faci dupa un avort nu mai poti ramane gravida o perioada de cateva luni fara a trebui sa folosesti alte metode de anticonceptie.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput