iesire copil din tara cu bunica

iesire copil din tara cu bunica | Autor: A_Iulia

Link direct la acest mesaj

Mama mea face in iunie 60 de ani. M-am gandit sa-i fac o surpriza, o excursie la Londra.
As fi dorit s-o ia si pe fiica mea (eu voi fi deja acolo de ceva zile ca am un curs si nu pot pleca eu cu fata - deci sa vina ele doua separat, ne intoarcem toate 3).
In afara de declaratia de la parinti, care nu ridica probleme s-o facem, am vazut ca e nevoie de cazier pt persoana insotitoare.
Mi-e cam greu sa mai fac surpriza in aceste conditii (ca are de umblat saraca dupa cazier) - as fi vrut sa-i spun cu putin timp inainte si totul sa fie aranjat.
V-ati confruntat cumva cu aceasta problema? Sa trimiteti copilul cu unul din bunici? Este cazierul necesar si in aceasta situatie? As putea preciza in declaratia la notariat care este gradul de rudenie intre ea si fata.

PS: Amandoua au pasapoarte, fata a mai iesit din tara de cateva ori, dar insotita de mine.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Adina din ce am citit pe site-ul Politiei de frontiera am inteles ca este necesar extrasul de cazier judiciar.
Oricum in declaratia notariala vei specifica gradul de rudenie al persoanei insotitoare, destinatia si durata calatoriei.
Am fost confruntata cu o situatie asemnatoare acum vreo 4-5 ani, cand mama mea a iesit din tara cu baiatul mau, dar pe-atunci in afara declaratiei notariale nu am avut nevoie de altceva.
Consulta site-ul politiei de frontiera si te edifici mai bine www.politiadefrontiera.ro/conditii_calatorie/conditii_minori.php" target="_blank">aici

Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Mersi frumos elisor, am citit. Chestia asta cu cazierul la rude ma omoara.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput