ZENTEL - efecte negative?
![](images/user_woman.png)
Buna ziua dragi parinti,
sunt mamica unui baietel de 2 ani care, in urma unei giardioze a primit tratament cu Zentel-administrat in 2 doze, la distanta de 2 saptamani. Dupa a doua administrare, digestia baiatului a inceput sa fie necorespunzatore: scaune moi, voma, stare de apatie care ulterior au condus la deshidratare, spitalizare si in prezent, dupa 2 sapt inca suntem pe regim dar baiatul nu suporta mai mult de 2-3 lingurite de mancare. La anal de sange au iesit leucocite marite (13.000) iar la anal coproparazitologica rezultatele negative la toti virusii. Concluzia: a fost ceva de natura bacteriana la burtica.
Am aflat de curand ca Zentelul poate afecta functia hepatica si imi este teama ca acesta e motivul starii actuale a baiatului meu. El n-a avut niciodata probleme digestive sau daca au fost cateva episoade, ele s-au rezolvat rapid cu ceai de menta, orez, radacinoase fierte etc, smecta. Acum insa aceste metode nu mai au efect.
Vreau sa stiu daca s-a mai cnfruntat cineva cu efectele negative ale Zentelului, care au fost acestea si cum s-au rezolvat. Intentionez ca in scurt timp sa demarez investigatii pe partea hepatica, dar pana atunci as dori sa aflu si parerile/experientele voastre.
Va multumesc.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 30s cu baby-boy2
Forum despre Flori Presate (3)
Raspunsuri
Anny spune:
Nu stiu daca asta e motivul starii piciului tau, dar intr-adevar Zentelul poate avea efecte negative asupra functiei hepatice. Noua pediatra ne-a zis sa nu-i dam Zentel tocmai pentru ca la varste asa mici s-ar putea sa aiba ceva reactii.
La noi giardia s-a manifestat doar prin lipsa poftei de mancare, in rest n-a avut nimic, asa ca i-am dat doar Liv 52 care este protector hepatic.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
lbelciug spune:
Anny, merci frumos pt raspuns.
As dori si alte opinii, va rog. Cine imi poate spune de ex ce inseamna un nr de leucocite=13.000 la un copil de 2 ani? Tot incerc sa gasesc cauza starii puiului meu si nu reusesc...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lunna27/lunna27.jpg)
lunna27 spune:
Liviana ,in urma cu aproape 2 ani am descoperit si noi ca cel mare(de vreo 4 ani pe atunci) avea giardia,i-a dat un dr la fel zentel,i-am dat o doza intr-o dimineata si in cursul aceleiasi zile am ajuns cu el la spital.Nici acum nu stiu motivul(noi credem ca din cauza caldurii...as zice ca facuse insolatie ca a stat pe la tara si era vara si f cald) ca la fel era deshidaratat si aproape lesinat,nu se putea tine pe picioare.Cred totusi ca si zentelul a avut un efect la starea lui,ca am renuntat la el,dupa ce am iesit din spital i-am dat altceva.De atunci ma feresc de zentel.
Dana
lbelciug spune:
Si eu cred ca Zentelul i-a facut rau intr-o oarecare masura. La prima doza n-a avut efecte adverse, dar pe urma a facut rosu in gat si i-am adminitsrat tot felul de siropele care l-au deranjat pe burtica iar 2 sapt mai tarziu cand i-am dat a doua doza de Zentel, burtica lui nu era inca refacuta complet. Cred ca Zentelul luat atunci l-a dat rau peste cap.
Aseara si dimineata Matei a avut scaune apoase, motiv ca sa ma ingrijorez din nou. Azi i-am recoltat sange si o proba de scaun, iar marti voi avea rezultatele la coproparazitologic si hemograma.
elena.moise spune:
Si piticului meu i-am administrat un tratament cu zentel, dupa care la urmatorul coproparazitologic - giardia prezenta.Dr a zis ca Zentelul oricum nu se administreaza iar decat dupa min 6 luni, dat fiind faptul ca el este mic - 1 an jumate- Asa ca am inceput cu Helmiflores, Antigiardia, Propolis. Acestea sunt naturiste si nu au ce rau sa produca atata timp cat se respecta prescriptia.
Intr-adevar, principalul organ la nivelul caruia se observa in mod deosebit influenta Zentelului este ficatul, asa ca ai grija, mai ales ca si bebitzul tau este asa mic.
Sanatate si sa auzim numai de bine!
Costin [5 ani jumate] si Andu [ doar 2] prichindeii mamucai Daniela-Elena
lbelciug spune:
Am incercat cu Helmiflores inainte de Zentel, insa nu a avut efect. Azi am primit primul rezultat la coproparazitologic si e negativ. Sa speram ca si celelalte 2 vor fi la fel.
Matei e mai bine, n-a mai vomat si scaunele au devenit normale, dar de 3 zile face un nou tratament: Hidrasec,Biotics si antibiotic Ciprinol.
Criss75 spune:
Si eu i-am dat Helmiflores baietelului meu, pentru ca am vrut sa-i dau pe cat posibil ceva naturist, insa pediatrul nostru a spus ca tratamentele astea naturiste se adreseaza tarilor ca Elvetia, Germania, etc., unde nu exista atata poluare si mizerie, si unde ar putea avea efect, insa la noi parazitii sunt atat de puternici incat nu putem scapa de ei cu tratament naturist.
I-am dat si eu Zentel anul trecut in iulie, insa acum cred ca ar trebui sa-i fac din nou analize de scaun. Cred ca are din nou, pentru ca nu prea mananca, si are mereu pofta de dulciuri.
lbelciug spune:
Am primit un pont de la o mamica a carui baietel se chinuia de mult timp cu giardia: ULEIUL DE BOSTAN. Se administreaza zilnic o lingurita pe stomacul gol, pt cca 10 zile. Se pare ca din a 6-a zi s-au vazut rezultate remarcabile: au disparut cearcanele copilului, a crescut pofta de mancare, nu a mai fost agitat noaptea.
De azi noi am debutat cu Liv52 pt refacerea fct hepatice si cu Tinctura de propolis pt giardia. Voi lua insa si ulei de bostan. Singura problema e insa cum sa-l fac pe pui sa-l inghita de bunavoie?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 31s cu baby-boy2