Sot de alta nationalitate
Fetelor, as vrea sa stiu daca mai sunt pe forum si akte fete maritate cu barbati de alta nationalitate. Ma gandesc ca subiectul ar putea fi interesant, si am avea atat de multe de invatat una de la alta. Ce spuneti?
Crinuta
Raspunsuri
mamica dulce spune:
daaa...interesant subiect,multe suntem in situatia asta,mai buna,mai putin buna dupa caz si vremuri...
sotul meu e neamt..al tau?
Aurelia spune:
Si in afara de nationalitatea sotului cam ce altceva ai vrea sa discutam Crinuta?despre obiceiuri ,traditii ,vicii s-au metehne ?sa-i comparam cu barbatii romini nu putem caci o sa se supere "minoritatea" de pe forum ,cu atit mai mult cu cit am observat ca noi aici din partea "minoritatii" avem intradevar doar reprezentanti de calitate!daca tu ai ceva curiozitati poti incepe ca sa ne faci si noua curaj,pupici,
AuraGalerne
Elenalove27 spune:
Sotul meu este Colombian
...crezi ca este vre-o diferenta avind un sot de alta nationalitate ?????
eu sunt 100% ca exista foarte multe diferente.....
Elena @ Al
karlla spune:
Al meu 100% American. Noi locuim in Idaho unde sa nascut de fapt... spune la toata lumea... cit a trebuit el sa calatoreasca pina m-a gasit pe mine. Cica...i-a trebuit 5 ani ca sa ma invete sa gatesc romaneste...si vrea sa-i spun cite-odata ca sa se simta si el barbat "my sovereign lord and master" pe care eu l-am transformat in "bastard"...dar zice ca e bine si asa.
E un om nemaipomenit...e sufletul meu.
maudi spune:
si al meu tot american este. am raspuns recensamantului, alte intrebari? ca am chef de povestit :)))
Iris2002 spune:
Pe mine m-a fermecat un olandez....
Elena, si eu am familie din Columbia... nepoteii mei !!!! Sotul tau mai merge prin Columbia? De unde e?
Cumnatul meu si cumnata au fost in Columbia pentru vreo 8 saptamini, la inceputul acestui an, sa ii ia pe copilasi. Le-a placut foarte mult tara, si au adus niste DVD-uri nemaipomenite... e una dintre tarile cu cea mai bogata fauna si flora!!! La tot pasul sunt colibri....tu ai fost in Columbia?
Crinuta, tu unde locuiesti? Am fost in Egipt si e nemaipomenit... de unde e sotul tau? Noi am cam umblat peste tot, de la Cairo pina la Abu Simbel, si mai jos, la granita cu Sudanul... Cum ati impacat diferentele de religie? Aici sunt multe femei olandeze care dupa ce s-au casatorit cu soti musulmani au devenit musulmane...
Sotul meu era reformat dar a devenit ortodox... nu sunt eu religioasa, insa vroiam sa ne cununam la biserica (am avut nunta in Romania si o receptie in Olanda) si preotul l-a tot zapacit pe al meu ca e mai bine daca suntem amindoi ortodocsi...
Apropo de asta, in olandeza e o zicala "Twee geloven op een kussen, daar slaapt de duivel tussen"...adica " Doua credinte pe o perna, intre ele doarme diavolul"...Bineinteles ca isi are radacinile in problemele dintre catolici si reformati, care nu mai sunt de actualitate...
fish spune:
...al meu e tot olandez, insa e total indragostit de tot ce inseamna Romania. curios,nu?? cand atatia o detesta...
probleme majore nu avem din cauza asta si el m-a ajutat sa vad Olanda asa cum e, nu numai drogurile din Amsterdam, morile de vant si lalelele...
insa e un lucru adevarat aici, sunt multe !!!!
Iris2002 spune:
Fish, la noi nu doar sotul meu e absolut indragostit de Romania, ci si parintii lui, fratele si sora lui, si prietenii nostri cei mai apropiati (care deja au fost de doua ori in Romania si cu care planuim acum a treia calatorie in grup...sunt 10 !)
Nu stiu cine detesta Romania, dintre cunostintele de aici doar un barbat casatorit cu o romanca avea probleme cu tara ei de origine, dar e o problema a lui, in general, e mai in virsta si nu foarte open-minded, si nu e o persoana cu bun simt sau educatie... (nu ma refer acum la facultati si doctorande, ci la cei 7 ani de acasa)...de aceea am si intrerupt relatiile cu ei, din pacate si cu ea...
Insa cunosc o gramada de cupluri olandezo-romane si jumatatile olandeze sunt mai mult decit incintate de Romania...si logic, zic eu, cind iubesti pe cineva, iubesti tot ce tine de persoana respectiva, nu?
Cum se descurca al tau cu limba romana? Al meu intelege foarte bine si vorbeste binisor, le si scrie parintilor mei mesaje din cind in cind... cu gramatica e mai greu, dar greselile lui sunt fermecatoare si nu imi vine sa il corectez...(de exemplu cind vin de la un examen sau am promovat la job imi zice: sunt mindru pentru tine...sau pui de mine, tu este cel mai destept)
Iar Olanda... eu sunt la rindul meu foarte indragostita de tara, de oameni, si am avut norocul sa fiu primita cu bratele deschise de familia mea de aici, si de prietenii lui, care in no time au devenit ai mei...stii tu, elk begin is moeilijk, dar mai depinde si de atitudinea noastra mult....