*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (47)
Raspunsuri - Pagina 26
ella_74 spune:
Amely,
Si noi tot patut Margot de la babycomfort o sa luam, dar inca nu l-am comandat fiindca tre sa eliberam locul mai intai; pana ne mutam la 3 camere, bebe o sa stea la noi in dormitor.
Poti sa-mi spui cat a durat pana ti-au adus patutul din moentul in care l-ai comandat?
Si eu am luat lucruri de bebe de la Ikea , inclusiv prosopul de baie cu colt dar mi s-a parut ieftin, cred ca a fost 25 sau 30 ron.
Scutece de finet gasesti in carrefour, 50 Ron bucata, la raionul de bebelushi; daca stai in Militari cred ca mai aproape ti-e Cora din Lujerului; trebuie sa gasesti si acolo.
ella
+34
gabiu spune:
buna fetelor, va pup si eu in ziua de florii si va urez la multi ani. Noi suntem bine, ieri am fost la dr si bb are 2.08 kg, probabil voi naste prin cezariana dar nimic nu e sigur. Mai merg la serviciu o saptamana si apoi intru in concediu de odihna si ma voi putea ocupa si eu de bagajul de spital.
Pana atunci m-a apucat febra cumparaturilor de haine pt perioada de dupa, cand sper sa revin la dimensiunile initiale, adica mi-am luat tricouri, colanti, fuste scurte, etc ( asa se manifesta poftele mele, adica m-am renovat baile si acum am chef de shoping!)
Va pup si ne "revedem" mai tarziu ca acum fac pregatiri pt. deseara.
gabi
32+ 
Paflo spune:
Salutare, burticute!
In primul rand: La multi ani, sanatate, bebei frumosi si sanatosi tuturor Florilor!
Noi am ramas singurele ptr o saptamana si ne-am propus sa ne facem de
cap (tati a plecat la un curs in Italia - abia astept sa vad ce ne va aduce!!!). Tocmai ne-am intors de la o plimbarica la padure cu un grup de prieteni; am stat la soare ca o musculita
si ma pregatesc sa fac ceva bun de papa, caci o sa am oaspeti mai pe seara. Noroc ca prajitura mi-a facut soacra (iam, iam) si macar de asta am scapat.
Ibelciug, din cate stiu la copii nr de leucocite este mai mare decat la adult si variaza in functie de varsta copilului (din pacate nu am valorile normale in functie de varsta)- stiu ca sunt undeva in jur de 10.000/mm3. Oricum, este foarte important care fractiune de leucocite este cea crescuta (pentru asta este necesara efectuarea unei formule leucocitare). In infestarile cu Giardia poate sa apara o crestere reactiva a eozinofilelor (dar nu oligatoriu). Celmai bine ar fi sa te sfatuiesti cu un pediatru sau cu un infectionist.
Andrada si Chiquitita, o sa va raspund pe adresele voastre de email, dar mai pe seara.
Fug la bucatarie!
Va pup pe toate!
Florina si bebelina Sofia
Florina R.
ralucami spune:
Salutari de duminica!
Aici, asa cum spunea Elteka , au inceput sa infloreasca ciresii si sunt de o splendoare care-ti taie rasuflarea. Ca sa nu mai spun ca azi au fost 24-26 de grade, deci mai mare dragul sa iesi la o plimbare pe sub crengile pline cu flori. Pe mine ma impresioneaza extraordinar de mult perioada asta. Ciresii japonezi sunt diferiti de cei de la noi, ei fac doar flori, nu si fructe. Saptamana viitoare cu mic cu mare vom merge si noi la Hanami(flower-viewing) , sa admiram florile de cires si sa facem un mic picnic ( aici se mananca in perioada asta sakura-mochi- niste prajiturele de orez si fasole rosie-dulce, de culoare roz pal, invelite in frunze dulci-sarate de cires
si se bea sakura-yu- cesti cu apa fierbinte, in care se pun flori de cires sarate.)
Elteka aici de la 1 aprilie incepe si anul fiscal si cel academic , deci ei folosesc din plin ocazia asta de Hanami (admiratul ciresilor si ziua si noaptea) , pentru a socializa, pt a-si cunoaste noii colegi/parteneri ( cei abia intrati/transferati la o noua companie , sunt scosi de viitorii colegi la o bere,o aluna, o maslina
sub "ploaia de flori" .)
Scuze ca vad atat de tarziu mesajul tau si raspund cu intarziere, dar pe la 3-4 nici macar nu eram acasa si nici laptopul nu-l deschisesem.
Sa o iau pe rand sa nu uit sa-ti raspund la vreo intrebare:
-servetele umede pt sters la fundulet bebe am luat de la pigeon . Arata ASA. Sunt si pungi cu rezerve, cate 3 pungi in set si nu sunt f scumpe.
- servetele umede pt mami nu am luat inca, dar se gasesc am inteles atat in farmacii la sectiile de maternity
- pt sani mi-am luat tampoane de la o firma Chu-Chu (au un pinguin ca sigla) si sunt ok - zic eu. Intr-o cutie sunt 120 buc , impachetate cate 5/punguta si am vazut ca se au o portiune care se poate lipi de sutien sau de bluza. Nu sunt refolosibile ( eu am oroare de asa ceva
).
-eu am cumparat Pampers pt nou-nascuti ( mi s-au parut cele mai calumea dupa ce am studiat mostra, plus ca am vazut ca la mine in clinica tot de-astia folosesc). Alte firme: Muunii, Merries , Goon. Mai sunt unele de la Unicharm , cu personaje disney pe ele, dar am inteles ca sunt scumpe doar pt simplul fapt ca au personajele astea, nu ca ar fi de-o calitate sa cazi pe spate. Eu merg pe mana astora de la Pampers, si imi zicea amica mea de aici ca ea foloseste pt fetita ei mai mare Muunii si sunt OK.
-scutecele se numesc omutsu si eu am luat un set de 20 de scutecele de la Enfin Doll ( sunt cam 30x70cm , duble, si la ce o sa le folosesc eu sunt tocmai bune)
-de la Avent eu nu mi-am luat inca pompa ( scriam ca intai astept sa vad daca o sa am nevoie si apoi o sa o comand). In schimb chiar azi mi-au venit biberoanele cu suzetica
( au ei un set de 5000 yeni, cu 4 biberoane de diferite marimi, 6 tetine, 1 suzetica si o perie pt spalat bibe) si sterilizatorul de la Avent ( eu le-am comandat de la Babies`r`us , pe net, pt ca mi-e mai la indemana asa, decat sa mai conduc pana la mama naibii 1h jumate si sa constat ca nu au pe stoc , trebuie sa comande.
).
Scrie-mi te rog ce ti-ai mai cumparat tu , poate imi completez si eu lista si mai fac o tura prin magazine. 
Mica vin si eu cu sugestia mea pt patut : eu mi-am cumparat unul cu 3 nivele si cu o parte culisanta ( nu stiu cum sa ma exprim calumea, dar una din laturile patutului se poate lasa in jos ca fie mamicilor mai usor). Si in partea de jos , cand e la nivelul 1 sau 2 am si un raft de vreo 40 cm .
Poohy gata , am inteles ce sunt goffrele!
Aici se gasesc cam in orice brutarie , plus ca aici in marile magazine sunt "particulari" care inchiriaza pt 1 -2 zile spatii si vand fel si fel de chestii preparate in fata ta : clatite, waffle, prajiturele, mancare etc. Dupa ce am iesit de la munca , acum vreo 2 saptamani, am intrat intr-un mall si am vazut cum faceau waffle de-astea . Fiind si ora tarzie le vindeau la 50% reducere .
Eu am cumparat cu frisca si capsuni,zmeura si cu afine - ca e barbate-meu disperat dupa asa ceva. ![]()
DidiAlex am umplut pana la urma frigiderul, de acum da si pe-afara.
Dar intai l-am lasat pe sotulica sa faca prima transa de cumparaturi, si cand am vazut ca i se "lipesc" de mana toate chestiile scumpe si inutile, mi-am facut mila si l-am ajutat. Oricum nu l-am scutit de morala si de fraza moralizatoare: "ce te-ai face tu fara mine?!!!"
Vreau si eu sa urez LA MULTI ANI!!! tuturor celor care poarta nume de floare ( azi e si ziua mamei mele si a lui fratelo!!). Sanatate si multa armonie va doresc!! 
Ma duc sa ma arunc in cada ca mi-a pregatit sotulica o baie cu spuma, cum imi place mie. ![]()
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
mica0307 spune:
paflo majoritatea firmelor pentru bebe (chicco, inglesina, peg perego) sunt din italia. Deci are tati ce sa iti aduca daca vrea. Si tati al nostru e la roma saptamana asta si a comandat deja caruciorul acolo. E o diferenta de 5 mil fata de aici.
elteka si ralucami pozele voastre imi amintesc de washington. Cam tot in perioada asta infloresc si acolo ciresii (primiti cadou de la guvernul japonez
) si plantati pe malul Potomacului. E o spendoare.
Mica
33+
Maya Alexandra
Poze
numai_eu spune:
Buna burticute!
Am revenit si eu pe forum dupa o saptmana de absenta. Dupa doua saptamani de concediu medical, am avut o saptamana infernala la lucru, nu am ajuns niciodata mai devreme de 22:00 acasa si eram franta de oboseala, nu vedeam decat patul.
Vreau sa le spun si eu La multi ani! fetelor cu nume de flori si bebicilor cu aceste nume, precum si pentru sotii sarbatoriti astazi. De asemenea La multi ani! Gabiu si Abras pentru ziua de nastere si cu intarziere La multi ani! pentru toate fetele care si-au sarbatorit ziua de nastere in luna martie.
Sa va spun si despre noi cate ceva. Vineri am fost la ecografie si l-am vazut pe bebita. Are 1400 g la 29 de sapt si 1 zi(cronologic) si este cam cu 3 zile mai mare decat varsta cronologica. Si desi a fost eco 2D, i se vede foarte bine si fata, este un bucalat si un frumos(aici evident ca sunt subiectiva, dar stiti si voi ca orice cioara isi lauda puiul) poate reusesc sa pun si niste poze. In plus, am reusit sa fac si candida acum, asa ca am primit tratament cu Gynozol ovule si cu tot Tardyferonul pe care l-am luat in ultima luna hemoglobina si hematocritul tot scazute sunt, asa ca am trecut pe Ferrum Haussmann acum si probabil o sa iau un preparat de fier pana la sfarsitul sarcinii. Nu imi vine sa cred ca mai este asa de putin pana o sa ne tinem puiutii in brate, primele fete or sa nasca in aproximativ doua saptamani. Si desi eu mai am cam doua luni, abia astept momentul. Din pacate sunt si un pic suparata, tati o sa fie plecat cu servicul pentru urmatoarele 6 luni la aproape 350 km de casa si o sa poata veni in cel mai bun caz saptamanal acasa, dar e posibil si mai rar. Si eu vreau sa stau singura cu bebita in timpul asta. Toti imi spun ca este imposibil sa fac fata singura, dar eu ma incapatanez sa cred ca o sa ma descurc. Voi ce credeti, chiar este nevoie sa mai stea cineva permanent cu mine acasa? In plus, acum ne aranjam si apartamenul, si cum tati e plecat, trebuie sa ma ocup si de asta si sa fie gata cat mai repede, caci eu vreau sa ne mutam pana se naste bebe.
Vaiii, m-am intins ca o placinta, scriu rar, dar si cand scriu nu mai termin. Ma duc sa citesc ce ati mai scris de cand nu am mai intrat eu si mai revin mai tarziu.
mica0307 spune:
GABIU LA MULTI ANI! 

ABRAS LA MULTI ANI! 

Fetelor sa va dea Dumnezeu multa sanatate, bebei frumosi si sanatosi.
Mica
33+
Maya Alexandra
Poze
mihamora spune:
GABIU SI ABRAS 

SI MULTA FERICIRE ALATURI DE FRUMOSII BEBELUSI !!!
LA MULTI ANI!!! SI TUTUROR FLORICELELOR MAMICI SI BEBELUSI.

32+
Dominic
POZE
ursulet
Vali5 spune:
Hello, burticute!
La multi Ani tuturor florilor! 
piticasigogosica, la multi ani pentru micuta ta floricica! 
La multi ani si tie, mica! SA fii sanatoasa si sa faci o fetita sanatoasa si frumoasa!
DidiAlex, multumesc pentru raspuns, mi-a fost util link-ul. Maine ma duc iar la doctor sa ii asculte bataile inimii si va anunt rezultatul.
poohy 
Motannel, merci pt explicatiile despre finet. Ma descurc eu cumva maine. ![]()
Elteka, felicitari pentru noul prefix! 
dianalaura, la multi ani pentru mamica ta! Sa stii ca si eu m-am facut maaaare de tot
si la fel ma chinui noaptea cand trebuie sa merg la baie. Asta e, ce sa facem? Mai avem putin si ne vedem copilasii!
Azi am implinit 35 de saptamani!
Inca 3 saptamani daca mai sta bebe in burtica, mamica lui e fericita! ![]()
Valentina
35+
Andrei
Poze