Intrebari - container&masina Canada-Romania

Intrebari - container&masina Canada-Romania | Autor: Chrysion

Link direct la acest mesaj

Buna,

1. A trimis cineva lucruri cu containerul din Canada in Romania? Imi puteti indica o firma care se ocupa de asa ceva? Si eventual un pret informativ?

Noi ne batem capul daca sa inchiriem un container (probabil jumatate, ca nu avem atatea lucruri), sau sa trimitem pachete par avion (caz in care probabil ar trebui sa renuntam la obiecte mari - mobila, biciclete, etc).

In caz de container, pana unde ajunge (banuiesc ca transportul acestuia se face cu vaporul, deci din Constanta in Timisoara ar trebui eu sa ma ocup de transport, sau cade tot in sarcina transportatorului)?

2. A dus cineva o masina din Canada in Romania? Aveti idee cat costa transportul, cum se poate face si mai ales ce taxe se platesc? Masinuta noastra e un Pontiac din '86 si stiu ca in Romania costa foarte mult sa inmatriculezi o masina mai veche de nu stiu ce an si fara Euro 3 parca, dar ne cam doar sufletul sa o lasam in urma :)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Am niste prieteni americani care s-au stabilit de doi ani in Romania. Au vandut casa in SUA si si-au trimis toate lucrurile cu vaporul.Stiu ca au platit 8,000$. Firma le-a adus lucrurile pana in fata casei. (de la Constanta cu tiru) Nu s-au ocupat ei de acest transport. Acum privind in urma mi-au spus ca nu ar mai proceda asa ci ar vinde totul in State si si-ar cumpara de aici mobila, covoare, cratite,etc.
Acum cativa ani, tot asa o fam, el roman, ea americanca, s-au intors din State(unde si-au facut studiile) sa se stabileasca aici. Lucrurile lor au venit pana in Olanda si de acolo cu tirul Erau f dezamagiti, canapelele erau zgaraiate, la fel si o parte din mobila din dormitor.

Sper sa alegi cea mai buna varianta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona27 spune:

Buna,

Noi am facut lucrul asta acum ~ 3 ani.
Am luat un container intreg (nu stiu de cate picioare) de la o firma din Montreal.
Ne-a costat 2800 USD pana in Constanta.
Noi eram in Toronto..am dus lucrurile cu "moveri" pana la un depozit in Toronto, unde au fost incarcate in container..si de acolo s-au ocupat ei sa mute containerul cu trenul pana in Montreal..cred ca toata distractia asta a mai fost vreo 500 de canadieni...dar coordonarea s-a facut de catre firma din Montreal.
La Constanta am plecat din Bucuresti cu o dubita de 1,5 tone sau ceva in genul asta..au descarcat si incarcat containerul..l-au adus in Bucuresti si l-au descarcat din nou si au dus totul in apartament.
Masina am luat=o din container si am adus-o pe roti, cum se zice:)

Masina - noi ne-am adus-o si de atunci pana in zilele noastre platim o aasigurare lunara (RCA de masinacu numere straine) ..pana in ian 2007 a fost cam 500 RON, acum s-a micsorat, e numai 100 Euro/luna (nu include Casco pe are il pltaim separat).
Noua ne-a convenit..ne-a fost tare draga masina (din '97 este) dar nu am vrut de la inceput sa dam banii pe o alta masina...si ne-a meritat..
Nu se poate inmatricula - nu iti fa nici o speranta, noi am incercat in fel si chip!

Noi am fost foarte multumiti de container..toate lucrurile au ajuns ok..si da, acum dupa 3 ani am inlocuit cam totul multe din lucrurile aduse nu le-am folosit niciodata..

O zi buna,
Simona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

salut avem "experienta" in mutat peste ocean de 2 ori pina acum ,acum e a3a oara si pot sa iti explic din parerea personala!
Fiind persoana particulara ai nevoie sa contactezi o firma care sa lucreze direct cu firmele ce se ocupa cu transportul peste ocean.
Pretul este in functie de cit de mare (cite "picioare")vrei sa aibe un container.Deobicei se cauta ori un container cel mai mic cred ca e cel de 20 picioare (sotul stie exact)...care stiu ca costa intre 1500-1700$ .Timpul trebuie calculat cam asa...il pui cu 3-4 saptamini inainte de a pleca de aici ptr ca pe timpul verii face cam pina intr-o luna pe mare masina.Experienta nu avem cu containerul direct in tara ptr ca pina acum am pus containerul -adica masina cu efecte personale,odata pina in Belgia si apoi in Olanda.
Acum o sa il punem la inceputul lui iunie dar nu mai folosim Hapag-Loyd ci firma ZIM...sotul il cunoaste pe menegerul acestei firme..
Pretul dintre un container mic de o masina si altul de 2 masini de ex nu e mare dar difera faptul ca suma per total al containerului se imarte la doi sau si la trei ptr ca exista cazuri in care intra 2 masini si a3a cumva in picioare asezata de ei.
Acum cum va fi in Constanta nu stiu sa iti spun nu am experienta ...stiu doar ca vama se face doar la Constanta ...iar cu masina situatia este asa:
1.avind in vedere situatia de fata in tara chiar nu se merita sa iti inscrii masina ..ceea ce facem noi de ex acum e ca vom circula cu ea cit se poate de mult cu nr de canada (se poate daca soferul este propietarul masinii...are carnet de canada si placa valabila)si mai este ceva ce nu pot sa iti spun pe aceasta cale doar la telefon daca vrei sa vorbim.
2.cu placa puteti aranja cu prieteni de aici sa va schimbati adresa de la voi la ei ...sa va vina plata carnetului si a placii acolo, sau sa ii lasati o hirtie semnata de voi ca sinteti de acord sa se ocupe ei de aceste acte aici
3.Te ocupi tu de transport din Constanta pina in Timisoara si iti spun si de ce;(daca platesti ca sa iti vina containerul pina in Timisoara platesti cam 300 de $ transp. in plus si pune la socoteala ca oricul posesorul masinii -persoana pe care se fac actele containerului trebe sa fie de fata in momentul vamuirii asa ca platesti oricum drumul pina acolo deci cum facem noi de ex., facem vama in C-ta si o aducem pe roti pina in Brasov .Daca ai mai multe lucruri pe linga masina (mobile, valize cu haine etc) iei pe cineva cu tine care are masina si te ajuta sa le cari pina in Timisoara)
4.nu se merita sa pui valize sa le trimiti cu firma de transport de aici ,am pus 2 valize a 70 kg acum citiva ani si am platit 300$ .Daca pui la socoteala cit dai pe container ..vei trage si singura concluzia ca nu se merita.Asa ca profita la maxim de spatiul care iti ramine in container pe linga masina si pune-ti lucrurile acolo!
5.Nu stiu cit si ce trebe platit in tara vis a vis de taxe etc...datile trecute am dat spaga la vama si am intrat fara sa ne controleze cineva ...cit despre vama din Belgia si Olanda , nici nu s-au uitat in masina , ce trebuia sa avem in momentul deschiderii containerului era sa avem asigurarea facuta acolo a masinii -sau cartea verde ...
Voi cind vreti sa puneti containerul ptr Constanta?Daca vrei sa mai vorbim da-mi un mesaj si luam legatura iti dau nr de telefon si vorbim ok?...
Bafta multa si numai bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Vad ca ai primit deja raspunsuri interesante.

Oricum, mai adaug eu, foarte proaspat, ceea ce stiu. Pritenii nostrii pleaca maine. Si-au trimis containerul (de-ala mic) acum 2 saptamani si am detalii pt ca au adus totul la mine in garaj si aici l-au incarcat.

Containerul merge Toronto-Timisoara si l-au impartit 3 familii. Pe mare pana la Constanta si de-acolo pe uscat. L-au luat de la firma Zim, din ce am inteles a costat $4500 CAD absolut totul inclus (si asigurarea). Mie mi s-au parut un pic neseriosi, dar nu e treaba mea.

Ei au gasit fara nicio problema familii sa imparta containerul (pe forumuri).

Masina nu si-au dus-o, cu nr de Ontario, poti tine numarul numai max 2 ani, depinde cand pleci dupa ce-ai platit numarul (drive clean).

Cam atat stiu. Daca mai ai intrebari specifice si stiu, cu placere. Succes!

www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">mm & DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mircristina spune:

Salut, am si eu o rugaminte la voi, as vrea sa-mi dai si mie mai multe detalii in privinta firmei cu care ai trimis containerul. Noi suntem din Montreal si am vrea sa ne aducem si noi masina si celelalte lucruri in romania.
Multumesc anticipat!

Mergi la inceput