Clubul moldovencelor de peste Prut (43)
Raspunsuri - Pagina 2
alincic spune:
Natalia,felicitari cu noutatile bune de la eco.
Ce chestie ca acum si la 13-14 saptamini deja iti spun sexul copilului.
Prietena mea tot la aceasta perioada a fost la eco si i s-a spus ca e fetita.Si dupa aia s-a mai confirmat si la perioade mai mari ca e tot fetita. Asa ca sunt sanse mari sa fie corect
Acum pregatiti listuta cu nume![]()
Sanatate la prunci si la mamici.
alincic spune:
Nati,am inteles.
Daca vezi pe undeva amestec cu fasole sa stii ca e mincare Mexicana.
Aici ei pun peste tot fasole si ardei iute
de iti zboara creerul.
Asa le place lor "HOT"
lia_c spune:
salutare 
Noi azi am fost la controlul de 4 luni la ortoped, toate bune si frumoase
. A zis ca deja putem s-o punem cite un pik in fundulet si sa-i punem ceva "atragator" in fata gen minge colorata sau altceva... Ieri mi-a fost bunica si mama soacra si mi-au lucrat gradina
Au pus oleka de cartofi, patrunjel, ceapa, morcovel... Au rarit capsunele si au extins parcela de capsuni... Iar alaltaieri am curatit copacii, trandafirii si via cu bunica - eu am fost ucenicul... Deja au ramas doar fasolele de pastai, rosiile si castravetii de pus! ... aaaa si desigur florile!
De vreo citeva zile a inceput noaptea sa manince la fiece 3 ore...
Nu stiu ce sa fac, ca pina acum era f ok, minca doar pe la 5-6-7 dimineata... Ma dispera lucrul asta... Ma duce gindul ca poate sa-i dau seara inainte de culcare terci... De vinerea trecuta am inceput sa-i dau mar - face niste mutrite si se inacreste... Apuca deja toate celea si le trage, se joaca cu paturica, trage de hainute, de babetica si tot ce mai gaseste... Iar azi dimineata am lasat receptorul linga ea si aud ca parca se culeg cifre... cind colo ea apasa de zor pe butoane... deja e poznasa, d-apoi pe urma ce va fi ![]()
Felicitari Natali p/u fetita! Eu tot aveam feeling ca e baietel si am fost oleaka shocata cind mi-a zis medicul ca e fetita! Insa acum ma bucur ca pot s-o imbrac in rochite, palarioare, shtrampi... Poate facem si codite curind...
Diana, nu stiu daca ti-am zis, dar iti mai zic: Spor la constructie si s-o terminati cit mai repede si cu cit mai putini bani! Si noi asteptam mesterii sa vina in curind ca la casa pe pamint mereu e cite ceva de facut... 
Corina, bravo p/u kg pierdute
! Arunca-mi si mie un strop din vointa si puterea ta. Lucian e mare deja! Ce repede mai cresc copii altora
- valabil si p/u Natalita de Diana
Alincic si Mariana, da voi de unde atita energie aveti si p/u copii, sot si mincare si plimbari.. ca eu doar cu un bb si sint moarta... Mereu ma minunez de voi! Fa poze cu polenul ala ca sint tare curioasa si eu... Nu vii si la mine sa plivesti patrunjelul si mararul(inca n-a rasarit), ca eu mereu uit ca am in gradina si cumpar de la piata! 
Ludmila si Alionushca, voi cum va mai descurcati cu minunile voastre? Pls puneti poze, deja mi-i dor de prima perioada cum era Mirelus
fug ca e alarma ...
lia_c si printesa Mirela Brianna (15.11.2006)
Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard
LiliaToma spune:
alincic, ma refeream la legumele de care a scris Natalia. Mai au si mazare boabe parca. Chiar ma gandeam sa imi fac eu la vara. Sa congelez separat fiecare leguma si pe urma sa pun in casolete un amestec din ala.
Cornelia, nu se mai termina treaba la casa pe pamant? Aoleu, pai eu imi doream casa, dar asa nu mai vreau. Tare mi-ar place sa ma mut si sa nu mai fac nika acolo ![]()
Poate intr-adevar Mirela nu se satura. Eu la 4 luni am inceput sa ii pun in biberon cereale Heinz( le luam de la Elat cand veneam la Chisinau). La inceput cate o lingurita, pe urma doua. Am crescut numarul lor pana am facut un fel de lapte semisolid, care trecea prin tetina cu gaura mai mare.
De fapt eu asa am inceput diversificarea. La fel am facut si cu legumele. La inceput supa limpede, pe urma, cateva linguri de piure de legume in zeama aia, si tot asa pana am ajuns la consistenta de dat cu lingurita.
In schimb mar, si fructele in general, nu prea a mancat. Vestitul mar cu biscuite nu l-a acceptat niciodata.
Diana, of, imi inchipui ca dupa serviciu sa mai lucrezi si in gradina nu e vesel. In plus ptr mine lucrul la pamant e cel mai urat posibil. De asta le-am spus parintilor mei ca eu prefer sa lucrez cu capul si din banii facuti sa cumpar ce am nevoie, decat la pamant.
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
lia_c spune:
Lilia, multumesc p/u impartasirea experientei... Si eu am vazut la Metro produse Heinz si kiar ma intrebam cum sint
Eu tot am zis ca mai bine fac banii decit sa lucrez prin gradina... Am propus sa facem gazon toata ograda Insa sotul, parintii si bunica insista in fiece an sa punem cite ceva... Mare roada nu stringem, insa rosii, castraveti, cozi de ceapa, patrunjel, capsuni, zmeura si anul asta si morcovi am mincam doar de la noi.. Daca am fi avut banii sufiecienti poate ca am fi facut totul o data si sa terminam cu meshterii, insa... la casa e alta poveste, nu ca la apartament... mereu gasesti sa mai faci cite ceva...
Mi-a placut f mult pisicuta Amelia. Bravo ca e asa vorbareata!
P.S. am ramas si eu f emotionata de povestea voastra, de fapt e o poveste cu mai multi luptatori ![]()
Si acum o tema: ce bucate pregatiti pentru Pashte?
lia_c si printesa Mirela Brianna (15.11.2006)
Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard
LiliaToma spune:
Cornelia, eu am folosit Heinz mult timp. Pana de curand( ii mai puneam in lapte pana nu a mai vrut ea).
Mie mi se par bune. Din cate stiu, Alina a folosit mai multe produse de la ei. Poate iti spune ea o parere despre celelalte.
Cat despre casa, am zis si eu asa, dar cu siguranta se gaseste mereu ceva de facut.
Si eu mi-as dori sa castig la loterie
si sa imi fac o casa la comanda. Pe mine sa ma cheme numai cand o fi totul gata. Eu sa intru si sa ma asez la pc pe net
.
Dar sunt vise. De-am avea-o noi casa aia cat de mica.
In schimb cu gradina nu stiu ce as face. Eu sunt mai putoare recunosc. Nu imi placea deloc-deloc cand ma chema mama sa o ajut la pus in gradina, nu mai zic si de munca la camp. Dar e adevarat ca si acuma, imi face mare placere, cand merg la ei, sa umblu prin gradina si sa gust cate ceva de pe-acolo: proaspat, fara nitrati si bun.
De Paste, eu nu am un plan, pentru ca o sa mergem la parinti acasa. As vrea sa fac si eu ceva, dar nu stiu daca o sa reusesc. Dar stiu ca de obicei, avem pasca, cozonac si oua rosii
( ce noutate, nu?)
As vrea sa fac o prajitura Krem si o salata noua( adica una testata de mine deja, dar noua pentru cei de acolo).
In rest, ramane la dorinta mamei mele si a cumnatei de acolo.
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
alincic spune:
Lilia,,am vazut colectia ta de salate
cind ai reusit sa le faci pe toate? acum in perioada postului![]()
acum stiu unde sa merg pt inspiratie
Cornelia,buna tema,mersi.
La bucate inca nu m-am gindit dar vreau sa vac un cozonac(in masina de copt pine) si poate un tort.
Poate ma inspir de la voi cu bucatele specifice de Paste.
Dar stiu ca imi va lipsi mielul gatit de mama soacra si de mamica.
Balbina spune:
Cornelia, cum zicea si Lilia, tare mult mai e de lucru la gradina. Eu cred ca ma limitam doar la gazon, niste flori si citiva pomi fructiferi, atit. Noroc ca n-am mamic/bunici sa ma convinga de utilitatea unei gradini pe linga casa, dar deh, n-am nici pamint deocamdata, asa ca am scapat de griji! ![]()
Bravo pentru progresele Mirelei, si pentru pozne!
Cu privire la mincatul mai des. Am citit in mai multe locuri ca e normal ca pe la 3-4 luni sa existe un salt in dezvoltarea copilului, si drept urmare, acesta sa ceara mai des de mincare. Da-i sin cit cere ea de des, secretia lactata ar trebui sa se adapteze rapid la situatie, adica laptele sa devina mai consistent. Dar daca vezi ca nu si nu, atunci cred ca deja poti sa-i bagi seara ceva cereale fara gluten (orez, porumb, hrisca - toate obligatoriu in variante pentru bebelusi), ca sa doarma mai bine. Din cite stiam eu, dupa 4 luni sint permise cerealele fara gluten. Vedeti voi cum faceti, poate totusi nu ajungeti sa apelati de pe acum la cereale, mai ales ca Mireluta e destul de grasunica. 
Alincic, dar ce te incurca sa faci chiar tu friptura de miel? Se gaseste carne de miel pe acolo? Eu chiar intentionam sa fac anul asta, dar de vreo citeva zile ne-am decis "expromtom" sa plecam de Paste la bunicii mei, in Md, asa ca gatitul a iesit din discutie. ![]()
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
alincic spune:
Nati,nici nu m-am interesat unde gasesc carne de miel.Dar e o idee.
Daca o accepta si sotul,poate incerc eu....
Balbina spune:
Alincic, vezi ca lumea a mai dat retete/sugestii de preparare a carnii de miel pe DC. Chiar si pe mine m-au incitat, eu, care sint indiferenta fata de carnea de miel. Vezi aici.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze