tatic disperat

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Si eu as opta pentru o bona interna sau externa, cum gasesti. Sunt pe la tara femei singure, mai invarsta cu frica lui Dumnezeu. Sigur le-ar face placere sa creasca doi "nepotei" si sa castige un ban. Totul e sa gasesti una si sa ai referinte despre ea ca e femeie serioasa si cinstita. Despre pricepere...ii creste si ea asa cum poate si cum stie din experienta, important e sa aiba rabdare si dragoste de copii.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

quote:
Originally posted by ankalaura

Imi pare rau Gandacel, dar nu sunt de acord.
"Omul" a cerut info despre cresa pentru ca este el insusi derutat, si este posibil sa nu se fi gandit si la alte posibilitati pana acum. Daca el este atat de derutat, cam cum or fi copiii????
Eu sunt de parere ca ar trebui sa ia in considerare toate variantele, si apoi sa aleaga.
Eu una am fugit rupand pamantul de la cresa de stat, ceea ce nu inseamna ca alti parinti au gandit ca mine. I-am prins intr-o zi la miezul zilei. Unii abia stateau in fund (erau mici), dar toti erau "montati" in scaunele cu masuta, de lemn, si urlau ca din gura de sarpe, de foame. Pe masura ce o tanti solida umbla cu oala si trantea fiecaruia cate un polonic in castron, scadea si galagia. Care cum putea, se hranea. Mai nimereau gura, mai nimereau pe langa...
Daca nu mancau suficient la masa de pranz, adios, nu mai statea nimeni sa le patreze portia, sa le mai dea ceva dupa somn. Scria in grila "biscuit la ora 4", apai biscuit la ora 4 era.
Apoi curtea... erau o gramada tare fericiti ca e curtea mare. Si cu verdeata. Dar, ca era goala de jucarii insa plina de boscheti, nu deranja pe nimeni. Ca inauntru mirosea a spital sau a cantina - depindea de momentul cand te nimenreai, iarasi, nu era nimeni deranjat.
Asa ca eu una am fugit de am rupt pamantul - si REPET > parerea mea nu este etalon, dar imi spun varianta.
Asa ca am preferat o cresa privata, unde copilul primea mancare si dupa somn daca avea chef. Nici asta nu era perfecta, evident, dar noi eram DOI parinti, deci am reusit sa ne descurcam din aproape in aproape.
In locul lui Daniel, as cauta o bona interna, pe toate caile. Prin cunoscuti, prin agentii... Nu numai ca cel mic este foarte mic, dar si cel mare are nevoie de ajutor la lectii, ma gandesc eu. Imi este imposibil sa cred ca nu va gasi o profesoara sau o invatatoare proaspat pensionata, cu dragoste de copii, care sa doreasca sa se implice intr-o astfel de colaborare. De ce nu, chiar 2 externe - una dimineata si una dupa-amiaza, de ce nu? De ce nu chiar din Chitila, Mogosoaia sau Otopeni? Eu una as opta pentru varianta asta.
In nici un caz nu mi-as lasa copilul la saptamanal (sincer, n-aveti decat sa dati cu rosii, insa intre saptamanal si orfelinat eu nu vad aproape nici o diferenta...).
Imi este imposibil sa cred ca nu va gasi pe cineva cinstit si care sa iubeasca copiii, oricat de grea si lunga ar fi cautarea!

eu cred ca ai avut doar ghinion...
copiii mei au mers amandoi la cresa.
de multe ori cand mergeam sa-i iau acasa, le gaseam pe ingrijitoare cu cate 1-2 copilasi in bratze - incercau sa ii potoleasca pe cei care plangeau. sigur ca si acasa, ca mama/tata, tot ti se mai intampla sa nu gasesti remedii pt plansul copiilor...
era curat, aveau fiecare patul lui, nu i-am gasit murdarei sau neschimbatzi!
desi erau acolo copilasi intre 6-7 luni si 2-3 anisori, aveau multe activitatzi: invatzau culorile, cantecele, jocuri, etc. aveau jucarii dupa posibilitatzi (dotarea cresei, aduse de parintzi, cumparate din fondul clasei...) - balansoare de plastic, papusele, jucarii de plus, jocuri de construit, etc, carticele, casetofon/cd unde le puneau cutiutze muzicale, povesti, etc.
periodic veneau cei de la teatrul de papusi (1-2 ori/luna).
faptul ca chiar lucrau cu ei acolo se vedea: spuneau poezii, vorbeau din ce in ce mai bine/corect, etc.
afara ii scoteau pe o paturica, cu jucarele. nu ii lasau sa alerge sau sa se dea in leaganne, e de inteles ca 3-4 educatoare nu pot dupraveghea 20 de copilasi pana in 3 ani alergand prin curte, dandu-se in leagane sau pe topogan!
mancarea era ok, stateau pe scaunele mici la masa si treceau doamnele sa ii ajute pe cei care nu mancau singurei, pe rand. erau insistente, credetzi-ma! (copilul meu cel mare nu manca mai nik, acolo uneori il convingeau sa pape...)
le dadeau meniu in functzie de varste, respectau regimuri speciale alimentare (unii alergici la lapte, carne, etc)
la olitza mergeau din ora in ora, fiecare avea olitza lui, etichetata.
dupa mesa de pranz ii spalau pe dintzi...

asa ca eu una nu sunt contra cresei, sunt categoric pentru!
singura kestie este ca nu l-as incuraja pe daniel sa aleaga cresa saptamanala... pt ca asta l-ar indeparta de copil, iar copilul sigur se va simtzi abandonat, a 2-a oara...

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Da cu baietelul cel mare cine sta cat esti tu plecat? Sta in Bucuresti la internat in clasa a doua?? Iar singur in casa tot e prea mic sa stea ... Chiar daca l-ai da pe cel mic la saptamanal cu cel mare ce faci cand nu e la scoala?
Nu ai vecini familii cu mame casnice si mai multi copii care sa vrea contra cost sa aiba grija si de baieteii tai pe perioade, cat esti plecat? Cam cum sunt asistentii maternali ... ma gandesc.

Mergi la inceput