tatic disperat

tatic disperat | Autor: daniel71g

Link direct la acest mesaj

De ceva vreme am ramas singur cu doi copii pentru ca mama lor a plecat de acasa fiindca nu poate avea grija de ei, cel mare este la scoala in Bucuresti clasa a doua dar nu prea mai pot sa ma descurc cu cel mic care are un an si jumatate. Eu lucrez in constructii si nu prea am mult timp la dispozitie a mai tot stat cu o bona pina acum dar as vrea sa-l duc la o cresa saptaminala pentru ca a inceput sezonul de lucru in plin si nu as vrea mai rau sa-l chinui pe copil sa nu aibe nici un program. Am cautat crese si nu prea am gasit si vazind saitul asta m-am gindit ca poate sa ma ajute cineva.
Asa ca va rog din suflet daca stiti cumva o cresa in apropiere de zona Chitila Mogosoaia Otopeni sau in alta parte dar sa primeasca copii din Ilfov spunetimi si mie.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabri spune:

Daniel, nu am informatii de la sursa, dar am cautat pe internet in mai multe locuri, se pare ca nu sunt crese in zona in care vrei tu.
O cresa mai aproape in Bucuresti ar fi cresa Jiului (str Pajurei 15A, tel 6674585) dar nu stiu daca au program saptamanal.
Uite un link si cu alte crese din Bucuresti:
http://www.reclamamascataatentie/index.php?s=39_6&cs=7&ss=&js=1&ls=Bucuresti&p=7&pag=1

In otopeni este gradinita nr 1, nu stiu daca primeste copii asa mici si la program saptamanal. adresa este str 6 martie 70, nu am gasit telefon

Acelasi lucru si pentru gradinita nr 1 din Chitila, str scolii 38, tel 490 00 23, suna si vezi daca il primeste si daca au program saptamanal
http://rural.edu.ro/harta/unitate.html?idUnitateInvatamant=10027441

alte crese cu program saptamanal ar mai fi prin Bucuresti - da-i cautare dupa "cresa, program saptamanal, Bucuresti"

mult succes, Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Din pacate nu te pot ajuta,nu stau in Bucuresti,dar daca tot e subiectul la "educatia copiiilor",am o rugaminte la tine:
Stai langa acesti copii,fi alturi de ei,fi prietenul lor,altul mai apropiat nu au,gandeste-te cum te-ai simti tu in postura lor si ma refer la prezenta ta fizica,cum erai cand ai fost ca ei,ai avut tata,mama,i-ai iubit....etc,cat se poate,asculta-i,indruma-i,ne poti cere sfatul oricand,suntem alaturi de voi.Langa cel mare stai alturi,chiar daca esti obosit,chiar daca nu te solicita,sa te stie langa el,invata-l sa aiba grija,sa-l ocroteasca pe cel mic.
Succes la gasit cresa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabri spune:

subscriu la ce a scris Angy, ai grija de ei si iubeste-i, ca esti tot ce au si ai o mare raspundere pentru ei, sunt sigura ca stii asta deja.
mult succes si putere sa le fii si mama si tata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Daniel, oricat de greu ti-ar fi, sa nu alegi sa-ti dai copilul la camin saptamanal. O sa fie un suflet trist si resemnat si o sa-l marcheze pe viata, o sa se simta abandonat. Macar seara, tarziu, trebuie sa fiti in familie. Tu si copiii tai. Ia-l de la camin seara, oricat de tarziu, si du-l acasa, cu tine si fratele lui. Dragostea si afectiunea sunt mai importante decat programul, hrana si multe altele.
Iti doresc multa putere si noroc sa gasesti calea cea mai buna pentru voi. Cu dragoste, totul va fi mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Daniel, am o vecina pe scara, are 35 de ani. Parintii ei, cat a fost mica, au tinut-o la saptamanala. Si acum, dupa atatia ani, imi povesteste - cu amaraciune in glas si cu o lacrima ascunsa - despre cat s-a simtit de abandonata si de uitata acolo. Nu i-a putut ierta pentru asta nici acum.
Stiu ca este foarte greu cu 2 copii, insa poate reusesti sa gasesti o alta solutie. Mai da-ne amanunte, poate putem si noi sa venim cu idei bune. Unde locuiesti cu copiii tai? Ai parintii aproape? Ti-ai permite din salariul tau sa platesti o femeie sa stea cu copiii cat esti tu la serviciu?
Si inca un lucru as vrea sa iti mai spun, chiar cu riscul de a repeta ce au spus si fetele mai sus: arata-le iubirea ta, fa-i sa simta ca esti aproape de ei. Este cel mai important lucru pe care il poti oferi copiilor tai.
Te asteptam cu completari.

Elle_seb

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniel71g spune:

Va multumesc din suflet tuturor care mi-ati scris ,sincer nu prea stiu inca bine cum functioneaza acest forum dar ma straduiesc sa aflu pentru Elle_seb as dori sa raspund daca nu e prea tirziu a trebuit sa plec in Germania si din cauza asta nu am putut sa mai scriu .am casa mea in care m-am mutat de curind nu este inca terminata de finitiv dar ma straduiesc sa o termin cit pot de repede,parinti ii am aproape , dar nu ii am cred ca ma intelegeti voi, de permis sa platesc o femeie nu cred ca ar fi o problema dar nu stiu cum sa fac pentru ca aud atit de multe despre problema asta cu bona in cit nu stiu ce sa fac ,si ar mai fi o problema fiindca lucrez in constructii eu vin acasa destul de tirziu , cit timp am fost plecat acum am lasat copii la fratele meu dar acum nu mai prea pot pentru ca are si el o fetita si o sa-i fie destul de greu eu stiu cum este asa ca inca nu stiu cum o sa fac dar sper sa fie bine pina la final. Va multumesc inca o data tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

daniel,

daca spui ca a plati o bona nu ar fi o problema, ma gandesc ca poate reusesti sa gasesti o bona interna, care sa stea la voi, macar atata timp cat tu trebuie sa pleci pt mai multe zile/ saptamani.

inteleg ca iti este foarte greu, pacat ca bunicii copiilor nu vor sau nu pot sa se implice - nici parintzii tai si nici ai mamei...

desi repet ceea ce ti-au mai spus deja fetele, solutzia cu cresa saptamanala mi se pare ca ar trebui, pe cat posibil, sa fie ocolita! deja copiii sufera din cauza ca mama lor a plecat, i-a parasit... macar tu trebuie sa le fii alaturi!

chiar daca munca te tzine pana tarziu plecat, pana la urma ai timp macar seara tarziu sau duminica sa stai cu ei, sa le acorzi atentzie, sa le asculti grijile, povestile, etc, sa te joci cu ei, sa le spui o poveste, sa ii mangai...

e greu pentru ca esti singur si fara ajutor. dar daca vrei cu adevarat, o sa vezi ca poti gasi solutiile cele mai bune pentru voi toti - tu si copiii!

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Cu riscul sa imi sariti in cap toate, imi spun si eu parerea. Omul a cerut info despre o cresa, nu sfaturi referitor la cum sa-si creasca copiii, sa suplineasca o mama absenta!

In ideea asta, iti pot recomanda cresa din Pajura, primesc si la saptamanal, si la zi, unde il poti lua chiar si la ora 20:00. Insa stiu ce inseamna sa muncesti in constructii, nu ai week-end-uri ca restul lucratorilor, asa ca te avantajeaza saptamanalul. Plus mai prinzi un contract in afara... fetelor, nu are omul ce sa faca, cu siguranta e constient ca trebuie sa-si petreaca cat mai mult timp cu copiii, sigur o si face, dar CAT POATE!
Recomand cresa, nu o oarecare interna, din doua motive principale: la cresa copilul e ingrijit ca lumea, adica mancare speciala, specifica varstei, se respecta un program de mancare, somn, educatie (da!), il invata sa faca la olita... se joaca cu alti copii de varsta lui... Al doilea motiv ar fi ca nu poti avea incredere in straini, cum sa-ti lasi casa si ziua si noaptea pe mana unei oarecare femei? Ba si copiii... daca pleaca cu ei si nu se mai intoarce? Plus ca poate fi usor depasita de situatie, e probabil sa nu poata respecta meniul sau programul copiilor, oricata bunavointa ar avea, daca se ocupa de casa, nu va avea timp de program educativ...

In concluzie, incearaca la Jiului, ca s-ar putea sa va primeasca, fiind un fel de centru social, sa nu va refuze pt ca nu sunteti din sect. 1. Iar in ideea a ce spun fetele aici, sfaturi f bune dar probabil neaplicabile in situatia ta, iti zic si eu asa: chiar daca il dai la saptamanal, incearca sa-l iei acasa cat de des poti. Poate azi scapi la 4, maine la 9, poate duminica asta nu lucrezi... intelegi?

Multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Imi pare rau Gandacel, dar nu sunt de acord.
"Omul" a cerut info despre cresa pentru ca este el insusi derutat, si este posibil sa nu se fi gandit si la alte posibilitati pana acum. Daca el este atat de derutat, cam cum or fi copiii????
Eu sunt de parere ca ar trebui sa ia in considerare toate variantele, si apoi sa aleaga.
Eu una am fugit rupand pamantul de la cresa de stat, ceea ce nu inseamna ca alti parinti au gandit ca mine. I-am prins intr-o zi la miezul zilei. Unii abia stateau in fund (erau mici), dar toti erau "montati" in scaunele cu masuta, de lemn, si urlau ca din gura de sarpe, de foame. Pe masura ce o tanti solida umbla cu oala si trantea fiecaruia cate un polonic in castron, scadea si galagia. Care cum putea, se hranea. Mai nimereau gura, mai nimereau pe langa...
Daca nu mancau suficient la masa de pranz, adios, nu mai statea nimeni sa le patreze portia, sa le mai dea ceva dupa somn. Scria in grila "biscuit la ora 4", apai biscuit la ora 4 era.
Apoi curtea... erau o gramada tare fericiti ca e curtea mare. Si cu verdeata. Dar, ca era goala de jucarii insa plina de boscheti, nu deranja pe nimeni. Ca inauntru mirosea a spital sau a cantina - depindea de momentul cand te nimenreai, iarasi, nu era nimeni deranjat.
Asa ca eu una am fugit de am rupt pamantul - si REPET > parerea mea nu este etalon, dar imi spun varianta.
Asa ca am preferat o cresa privata, unde copilul primea mancare si dupa somn daca avea chef. Nici asta nu era perfecta, evident, dar noi eram DOI parinti, deci am reusit sa ne descurcam din aproape in aproape.
In locul lui Daniel, as cauta o bona interna, pe toate caile. Prin cunoscuti, prin agentii... Nu numai ca cel mic este foarte mic, dar si cel mare are nevoie de ajutor la lectii, ma gandesc eu. Imi este imposibil sa cred ca nu va gasi o profesoara sau o invatatoare proaspat pensionata, cu dragoste de copii, care sa doreasca sa se implice intr-o astfel de colaborare. De ce nu, chiar 2 externe - una dimineata si una dupa-amiaza, de ce nu? De ce nu chiar din Chitila, Mogosoaia sau Otopeni? Eu una as opta pentru varianta asta.
In nici un caz nu mi-as lasa copilul la saptamanal (sincer, n-aveti decat sa dati cu rosii, insa intre saptamanal si orfelinat eu nu vad aproape nici o diferenta...).
Imi este imposibil sa cred ca nu va gasi pe cineva cinstit si care sa iubeasca copiii, oricat de grea si lunga ar fi cautarea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Bogdan a fost la cresa din Pajura exact timp de doua zile, apoi l-am restras. Am avut motivele mele, dar am avut si alternative. Daca nu aveam, probabil mergea acolo in continuare. El merge acum la o gradinita particulara, il las in jur de ora 9 si il iau seara intre 17:30 -18:00. Se simte minunat! Iar eu pot avea grija mult mai bine de Stefania. Nu consider ca il fac sa sufere, dimpotriva, acolo este extrem de vesel, nu ma vede pe mine toata ziua buna ziua alaptand, plimband bebe in brate pentru ca urla non-stop, schimband bebe, facand ceva treaba prin casa... etc. Abia mai apucam sa respir dand de mancare ba unuia, ba altuia, schimbandu-l ba pe unul, ba pe altul, lasand ba pe unul ba pe altul plangand. De descurcat ma descurcam, insa la copii m-am gandit, nu la mine, cand am ales sa-l dau pe Bogdan la gradinita. Pentru ca ei sufereau, amandoi, de lipsa atentiei din partea mea. Seara stau cu amandoi, asa cum pot, mergem in parc, Bogdan se joaca, le dau sa manance pe rand... dar e o singura masa, nu le compromit pe toate. Dorm mai bine asa amandoi, nu se mai deranjeaza unul pe altul... ca eu sunt zob de oboseala, nu mai conteaza!
Deci, depinde foarte mult de situatia fiecaruia. Si eu i-am dat lui daniel sfatul sa se ocupe cat de mult poate de copii. Insa asta poate fi putin in unele zile ori chiar deloc, in altele poate fi mai mult. Totul este sa fie cu ei si sa le ofere si cate ceva din cand in cand, macar de imbracat si mancare, deci trebuie sa si munceasca.

Cat despre faptul ca am spus "omul", imi cer scuze fata de Daniel. Sper ca nu te-am jignit, insa nu stiu cum altcumva sa vorbesc despre un barbat, sa spun "domnul" ori "barbatul" mi s-a parut cam fortat. Asta e cuvantul pe care l-am gasit potrivit, nu cred ca am folosit un limbaj deplasat. Daca am suparat, inca o data scuze.

Mergi la inceput