Mamici de septembrie - octombrie 2007 (15)
Raspunsuri - Pagina 26
danielle02 spune:
m-am gandit sa va inveselesc putin cu niste randuri minunate care pe mine m-au impresionat! 
Probabil deja te-ai saturat de faptul ca esti tot timpul obosita,ca ai castigat atat de mult in greutate.Dar sunt atat de multe motive de bucurie in aceste noua luni...Daca esti prea morocanoasa ca sa gasesti vreunul,ai aici o lista intreaga.
25 de motive de bucurie pentru gravide:
1. De cate ori vei dori sa treci strada toate masinile vor opri.
2. Oamenii se vor uita la burtica ta si vor zambi,ca si cum numai gandul la faptul ca esti insarcinata le-ar face ziua mai luminoasa.
3. Poti manca oricata inghetata scaldata in sos de ciocolata si nu te vei simti vinovata.Oricand.
4. Poti --nu,trebuie!--sa mai tragi cate un pui de somn.
5. Trebuie sa dai nume unei noi fiinte.
6. Transformarea sotului in tata atunci cand iti saruta burtica de noapte buna,citeste o poveste bebelusului aflat in uter sau sta treaz toata noaptea montand patutul,sa fie pregatit in cazul in care bebelusul se va decide sa vina cu 8 saptamani mai devreme.
7. Sexul:singura data in viata cand nu esti ingrijorata nici de faptul ca s-ar putea sa ramai insarcinata,nici de faptul ca nu ramai insarcinata.Poti face sex numai pentru placerea de a o face.
8. Cumparatul unui costum de baie.Nu pentru ati ascunde defectele;ci pentru a te fali cu burtica.
9. Acele vise de graviditate,salbatice,intense,uimitoare in care fiecare persoana din trecut isi face aparitia.Nici un astfel de vis nu a fost inca analizat sau inteles.
10. Uimitoarea anticipare.Este ca si cum toate zilele tale de nastere si sarbatorile din viata ta s-au adunat intr-una singura.
11. Imaginarea tuturor posibilitatilor.
12. Mai mult spatiu numai pentru tine!Si nici macar nu ai mustrari de constiinta daca il pretinzi.
13. Mananci mai sanatos,bei mai multa apa,citesti cu atentie etichetele.Brusc,ceea ce introduci in corpul tau conteaza enorm.
14, In mijlocul unei sedinte plictisitoare sau a unei discutii fara sens,o sa simti bebelusul vanzolindu-se si senzatia te va purta departe de lumea reala.Este modul tau secret de comunicare.
15. Bataile inimii bebelusului la fiecare control.
16. Jocul de-a "ghici ce parte se simte acum" in special seara,la culcare cand bebelusul incepe sa mute mobila sau ce-o mai fi facand el acolo inauntru.
17. Atentia marita pe care o primesti,sotul tau iti face mai mult masaj,prietenii te suna din ce in ce mai des.Vecinii se ofera sa te ajute,colegii de munca iti aduc pranzul;mici cadouri(o sticla de apa,o gustare,ceva dulce)isi fac aparitia in mod misterios pe biroul tau.
18. Frumusetea gravidei:par sanatos,matasos;unghii lungi si puternice;piele minunata;sani mari.
19. Nu trebuie sa mai stai la cozi.
20. Cumparaturile pentru o persoana pe care inca nu ai intalnit-o:haine minuscule,mobila nou-nouta,decoratii adorabile pentru camera.
21. Visele despre momentul cand cineva iti va spune "mama" iar sotului "tata'.
22. Cadourile pe care le primesti.Aceasta iti va reaminti cat de speciala esti pentru familie si prieteni.
23. Un sentiment de realizare continua.Daca esti intrebata ce ai facut astazi raspunde sec: "Azi,am facut urechile" sau simplu: "Eu,fac o fiinta.tu?ce ai facut?"
24. Iti petreci mult timp incercand sa iti aduci aminte cantece si poezii din copilarie.
25. Stii ca ceea ce este rau:greturile,incheieturile umflate,durerile de spate si toate celelalte nu vor dura la nesfarsit.Si ca,in final,merita cu varf si indesat!!!
sper sa va placa 
danielle
14+
pozici
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png
aniast72 spune:
Nature, zi-mi te rog ce valori ti-au iesit la cele trei (alfafetaproeina, free estriol si betaHGC) si in ce saptamana de sarcina ai facut testul. Si mie mi-a iesit Trisomia 21 de 1:50, deci aceeasi valoare ca a ta. M-am uitat in grafice si a iesit asa pentru ca alfafetoproteina a iesit foarte putin din grafic, adica aveam 11.2 si valorile de referinta erau pt sapt 15 13.75 - 47.5
Doctorul meu ginecolog (in care am incredere) mi-a spus sa stau linistita ca nu e cazul sa repet testul, pe cand alt medic ginecolog a holbat ochii si mi-a spus (vazand doar 1:50), nu si valorile de referinta) sa ma programez pentru amniocenteza.
Discuta si cu Roxana_G
care e experta in calcule de TT
si o sa-ti explice cum se ajunge la acest grad de risc si sper sa reusesti sa te linistesti. Eu am renuntat sa repet TT si nici nu ma gandesc la amniocenteza. Probabil lumea ma considera inconstienta dar ar trebui calculat gradul de eroare si al TT-ului si atunci sunt convinsa ca multa lume ar renunta sa-l mai faca.
marushka, a inghetat sufletul in mine cand am citit prin ce treci. Nu pot sa cred ca se poate intampla asa ceva...incearca sa fii tare si sa luati solutia cea mai buna.

Andreea
17+ cu 
slippers76 spune:
Buna seara, sau ma rog, nu prea buna. AM citit acum ultimele pagini si m-am speriat. Taniusha, Nature, sincer, n-am cuvinte. Ma doare sufletul de durerea voastra. Of, ce se intampla cu lumea asta? Sa va dea Dumnezeu putere pentru ce aveti de infruntat.
In alta ordine de idei, in afara de Ancasilv mai are cineva probleme cu fibroame? Eu am venit prostita de la echo: nodul fibromatos intramural anterior 41 mm/27 mm. IMENS! Si unde a fost pana acum? Ma doare capul! Si am facut si TT. Deja ma astept la orice. Va rog din suflet, daca aveti informatii legate de subiectul asta, dati-mi si mie un PM! Eu ma apuc acum de cautat pe net.
Inca o data, Taniusha si Naturesunt alaturi de voi.
Ana
16+ si Mirunica (16.05.2003)
Miruna
BB din burtica
crishtina spune:
Daniele multumim mult. F frumos. M'am bucurat mult cand am citit :) Mi'am dat seama de multe lucruri la care nu m'am gandit. Multumim f mult inca o data 
16+
Sabina spune:
quote:
Originally posted by danielle02
23. Un sentiment de realizare continua.Daca esti intrebata ce ai facut astazi raspunde sec: "Azi,am facut urechile" sau simplu: "Eu,fac o fiinta.tu?ce ai facut?"
danielle14+
pozici
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png
hihi, asta era pt mine care zac toata ziua si nu-mi fac docotoratul
Slippers, sa stii ca eu stiu o fata de pe forum, Rachel Owen, care avea ditamai fibromul si are un bebelus superb, mai multe nu stiu....santate!! Sper sa nu afecteze sarcina!
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
aniast72 spune:
tomasa, acum am citit mesajul tau...cata dreptate ai!! E incredibil ce se poate intampla, cati nervi si bani consumati pentru niste analize eronate care, in cele din urma, asa gresit...calculeaza un grad de risc, nu o certitudine. Ganditi-va ca, cel putin in cazul meu cat si al lui nature, 1:50 inseamna 2% risc ca bb sa iasa cu SD. Pai si atunci, nu suntem noi alea fraiere care ne imaginam ca am putea intra in acest procent infim?
Tomasa, sterge-ti lacrimile si fii optimista. 
Roxana_G, tu nu vezi ca Doamne Doamne iti tot pune piedici sa faci amniocenteza? Tu de ce te incapatanezi? 
Andreea
17+ cu 
cecilia L spune:
Ooka, transmite-i sanatate lui Ale, si ma rog la DD ca ea si bebe sa fie bine. O ASTEPT CU VESTI BUNE.
Marushka, imi pare rau ca treci prin aceasta situatie, mai lasat fara replica. Sunt alturi de tine indiferent de decizia pe care o sa o iei. Ma rog la DD pentru voi. 
Sanatate,

cecilia
mandarinutza spune:
Maruska 

, imi pare tare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva. Sa va ajute Dumnezeu, poate bebe este in curs de dezvoltare si va fi mai bine 
Nature, of imi pare tare rau, imi inchipui ca te-a intristat f. tare rezultatul.
. Incep sa cred ca nu e ceva in regula cu atatea TT care releva aceste posibile riscuri, sau cu laboratoarele care le efectueaza.Oricum TT iti da doar o posibilitate, nu o certitudine.
Nana, drum bun 
Mandarinutza
17+
Roxana_G spune:
Ana, numai vesti rele. Sper sa fie bine si sa nu fie afectat BB.
Andreea, nu ma incapatanez, dar m-a luat frica pana la urma si cu medicul nici nu merge sa negociez.
Noapte buna si weekend placut tuturor.
Rox
17+
si Alexandra Maria
(10.02.2004)
myral spune:
Doamne cate vesti rele nu imi vine sa cred si chiar nu am cuvinte de consolare pt ca in anumite cazuri nimic nu te poate consola.Maruska poate mai exista o sansa.Nature parca prea multe teste pozitive ceva nu este in regula cu testele astea.Tomasa pana la urma uita tot si bucura-te ca rezultatul e negativ.Ana ce sa mai zic eu vroiam sa te intreb de contractii dar o las pe alta data. Daca bebe nu e afectat nu ar trebui sa fie nici o problema si am citit cazuri cand fibroamele au disparut miraculos de parca nu au existat si poate ca in unele cazuri nici nu au existat.Myral
17+