Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (30)
Raspunsuri - Pagina 9
daphna spune:
buna seara si multumim mult ca v-ati gandit la noi!!!!tine treaba cu gandirea pozitiva...Elisa afost super,acu nu va ganditi k nu a zis nimik ,dar numai 2 minutele ,dupa care am plecat in parc drept rasplata
.acolo nici macar mieunatul motanului Eric nu ne-a deranjat!!!
am vrut sa-i fac si poze sa va arat dar aparatul fara baterii nu functioneaza,nu???!!!!promit sa va arat maine.
nu stiu cum e cu aspiratorul de nas cu baterii ,eu una am batista bebelusului si va zic sincer k face toti banii si chiar mai multi!
din cate stiu eu TRANSPIRATIA manute,picioare ,ceafa ,frunte inseamna lipsa de calciu.mie asa mi-a zis pediatra.
super ideea cu prezentarea scaunelelor de masa k vine vremea lor.dar eu as vrea sa aud si dk sunteti sau nu multumite de ceea ce aveti.de ex. eu cred k e necesar ca spatarul sa fie reglabil mai ales ptr lunile astea de inceput ,cand nu stam perfect in fundulet!
va pup si va doresc o noapte linistita!
georgiana mami de Elisa(15.12.2006)
danita spune:
asizoi : pupici speciali ptr voi 2 !
donia: pupici de acasa !
miro : frumusika foc copila asta a ta .... hmm ..distanta mare de la noi la voi ... deja mi-e teama sa nu ne-o sufle cineva !!
alexandra : pupici si felicitari ptr vaccin !
intrebare d ela mine ptr voi: mi-a iesit 20.000 e-coli in urocultura. inainte de nastere nu aveam nika .... ma gandesc ca am achizitionat ceva de la spital ;) Am alaptat 1.5 luni oare are si bb ? ma gandesc cu groaza sa astept sa faca pi in eprubeta ! voic e ma sfatuiti ?
D
BeBelusca
Ariadna30 spune:
Buna seara, fetelor!
De citit, v-am citit aproape in intregime (chiar daca nu mai stiu exact cine si ce a zis)
, dar de scris...nici vorba sa ma fi apucat.Am avut o zi mai dificila, a fost cam marait puiul. Bine, pana in jurul orelor 13.30 am fost pe drumuri, ma gandesc ca si asta l-a cam dat peste cap (dupa ziua de ieri in care l-am carat dupa noi).Asa ca, a dormit destul de prost azi si...numai in brate; daca-l puneam jos, ziceai ca-i pe pioneze, asa reactiona. In fine, a trecut....
Ma gandeam la un mom. dat ca poate urmeaza sa-i iasa vreun dintisor, asa isi sugea manutele (cu nervi); si de mancat....haotic, ca niciodata....nu pot preciza la ce intervale, decat daca ma uit in agenda.Nu m-a lasat sa-i verific cu atentie gingiutzele, dar....atat cat am putut sa vad, nu par sa fie inflamate. Pe seara a fost mai vesel....ne-am jucat, a chiuit si rās in hohote, de-mi venea sa-l pap cu tot cu fulgi.:)
Multumesc celor care mi-au raspuns si dat sfaturi, scuze ca nu detaliez....dar am citit pe fuga si nu vreau sa incurc lucrurile si mai tare.:)
In privinta scaunelor, nu stiu ce sa zic....Noi am vrut sa-i cumparam puiului atunci cand am luat carutzul; dar am amanat pt. mai tarziu, cand va fi nevoie.Din cate am citit pe aici, majoritatea dintre voi aveti o situatie materiala excelenta si nu va sfiiti sa aruncati banii pe lucruri "de firma".:) Bineinteles ca si eu imi doresc lucruri cat mai frumoase pt. puiul meu ( nu tin deloc sa fie de la vreo firma anume), dar, deocamdata, nu-mi permit chiar orice.Luna martie e cea mai grea din an la noi, ne omoara astia cu taxe pt. diverse tampenii, examene, controale, etc.Asa ca, de luna viitoare, cred ca o sa bat recordurile la cumparaturi.:)
In privinta orelor de masa a puiului, la fel...e greu de spus, nu are un orar stabil.Chestia cu suzeta e un semn uneori...sau suptul insistent si zgomotos al manutzelor, si in cel mai rau caz...plānsul.Cam o luna am incercat sa-i fac un program si aproape ca reusisem...manca la 3-4 ore, iar noaptea, la cerere. Au fost si zile in care manca la fiecare 2 ore, nopti in care manca la fel de des sau, dimpotriva, nopti in care nu se trezea deloc...de ma si miram ca am putut sa dorm 5 ore continuu.:)
Eu zic ca e o prostie sa incercam sa-i educam sa manance la ore fixe.....va mai trece ceva timp pana isi vor face un program si ni-l vor impune.:)
Pozitia manutzelor in somn? Hmm....alta tampenie, dupa parerea mea.Puiul meu doarme mai mult cu manutzele sus sau lateral, departate de corp....sau chiar pe langa corp uneori (asa il asez cand il invelesc, dar nu mentine prea mult pozitia asta).Si daca ridica picioarele ce mai e?:) Sau daca se dezveleste...Bogdanel nu prea mai sta invelit in ultima vreme...iar asta e o chestie frecventa la bebici, din cate stiu eu. Bine, in general, ridica piciorusele (si astfel se dezveleste) si se foieste doar atunci cand ii este foame.Numai noaptea se intampla asta.....nu plange, dar atata se foieste, ca e imposibil sa nu ma trezesc.:)
In ce priveste transpiratia, trebuie luata in serios pt. ca poate fi un semn al vreunei boli, dar nu intotdeauna e asa. De exemplu, in prima luna de viatza, puiul transpira la capusor atunci cand sugea la san.Cica asta e semn ca e ceva in neregula cu inimioara bebelusului.Dar, noi am facut si eco...si n-are nimic copilul.Pur si simplu transpira din cauza caldurii excesive (aveam si 27-28 de grade, uneori, in camera respectiva).A mai transpirat si la picioruse, dar doar atunci cand era imbracat prea gros.
Nu dati cu paru`, eu va zic doar ce informatii am asimilat citind tot felul de chestii de pe diverse site-uri....sau de la medicul pediatru.:)
Apropo` de pozitia bebelui si de invelit....acu` l-am verificat.Bineinteles ca era dezvelit....si de data asta nu foamea a fost cauza.:) Nah, i-o fi cald sau io stiu....
Ariadna30 spune:
Aaa....pt. ca maine e zi de vaccin, am inima cat un purice, sper sa fie bine totusi.Si, pt. ca tot maine face 4 luni, am sa fiu eu prima care-i ureaza "La multi ani!", nah! :) Chiar daca tata imi trimite in fiecare luna mesaj cu urarile de rigoare, exact la ora la care s-a nascut bebe....(inca nu m-am uitat pe telefon, deci tot prima sunt!!). Mult curaj si celorlalte 3 mamici (daca tot maine fac vaccinul bebeilor)! (sper ca am numarat bine)
Uff...sper sa fie ca data trecuta, exceptand febra pe care a facut-o la un moment dat...si plansul datorat acesteia.
Multa sanatate tuturor si....La multi ani! sarbatoritilor de maine si celor carora nu le-am urat pana acum!
Gata, merg la somn. Noapte buna!
luly spune:
Hai ca am aparut si eu iar pe la ore mici cum probabil ca v-ati obisnuit.
In legatura cu suptul - ziua suge cam la 3 ore dar tot timpul inainte de a iesi afara ii mai dau ca sa fiu sigura ca nu urla de foame (oricum gaseste ea pana la urma alte motive ca sa faca scandal
). Seara insa mananca destul de mult timp, adica - pe la 8 o pun la san, mai adoarme, se mai trezeste iar o pun ... , la 9 facem baita si binenteles ca dupa iar papa ca sa doarma bine fata. Ce sa zic noaptea doarme destul de bine, dar ziua ma chinuie ca nu doarme bine => nu se odihneste => face scandal. Sunt rare zilele in care doarme mai mult de juma de ora legat peste zi, indiferent ca e in casa sau afara.
In legatura cu scaunul de masa nu cred ca o sa luam. La Di am vrut sa luam dar n-am fost suficient de hotarata si pana la urma n-am mai luat si m-am descurcat destul de bine si fara, nu pot sa zic ca i-am simtit lipsa.
Donia pun link dc iti pui si tu cu pozele cu fluturasi si animalute ![]()
Asiza ma bucur ca ai venit cu vesti bune.
Carla ce inaltuta sunteti. Ma bucur ca ati scapat cu bine de vaccin.
Ralumat - vad ca David a avut parte de un adevarat festin. La multi ani micutului haplea
.
Dianocica hai ca ma bagase-i si pe mine in ceata cu "randari" - noroc c-a fost a_deju pe faza si-a cerut ea lamuriri suplimentare. Pt asta merita si A_deju un
.
Mirona super colajul . Imi place cum ai folosit poza
. Chiar asa cu ce program l-ai facut?
Daphna
pt raspuns.
Luly mamica de
Maria Isabela (03.12.2006) si
Diana Andreea (04.12.2003)
Donia spune:
Mormelvio, de cateva zile am observat ca si Cristi are o transpiratie usoara la picioare, dar eu chiar nu-mi fac probleme. Daca nu uit o sa intreb pediatrul, dar mai mult de curiozitate, nu cred ca inseamna ceva transpiratia asta. A, uneori ii mai transpira capusorul cand suge, hai sa zic cam o data la 2 zile.
dianocica,... I'm impressed! Ai prins foarte bine intrebarea, ti-a scapat un mic amanunt. Intrebasem nu "daca...?" ci "ce...?" Atat, in rest... la fix m-ai nimerit. Traiasca telepatia! 
In privinta scaunului, eu am capatat unul si tare fericita sunt. E cat se poate de simplu, dar are marea calitate ca e gratis. Pana o sa stea Cristi bine in fundulet o sa folosesc scoica pentru a-l hrani, asa am procedat si cu Roxana, iar scaunul ei era de lemn si la fel foarte simplu.
asiza, pai in cazul in care nu s-a folosit sedativ Denis merita aplaudat! Dragul de el, ce baietel cumintel, pupa-l tare din partea mea 
danita
Stiam ca se considera a fi infectie cand sunt minim 30.000, dupa altii chiar mai mult. Eu nu m-as stresa pentru Tudor, nu prea aveai cum sa-i transmiti tu infectia. Iar sursa acestor bacili poti fi chiar tu, cu totii ii avem in colon.
luly, pai se compara tata gorila cu ce vezi tu de pe geam? Apropos, eu vedeam niste apusuri superbe cand locuiam la parinti...
Imi dai si mie voie sa salvez vreo 3-4 poze de la tine? Am vazut vreo 2 foarte rosietice, sunt retusate cumva?
Acum ca scaunul lui dianocica e in mare masura rezolvat (nu asta...
aaaau! lasa biciul jos!), propun si eu o tema pentru maine/azi.
Sunt sigura ca si voi aveti adevarate conversatii cu puii vostri, asa cum si eu si Cristi stam la palavre. Ne uitam unul la altul si eu spun ceva, el imi raspunde, si in timp ce vocifereaza imi zambeste, se incrunta, isi moduleaza vocea, tonul... o adevarata discutie. Azi ma uitam la el si ma intrebam ce vrea sa spuna el oare... ca totul semana leit cu o conversatie 100% reala. Si in timp ce o jumatatea creierului continua discutia cu el si cealalta jumatate incerca sa ghiceasca ce vrea sa spuna, a treia jumatate se gandea la voi, in ideea ca fie ati citit careva despre asta, fie pana acum v-ati dat seama ce va spun mogaldetele astea mici. Deci, ce credeti ca vorbesc copiii nostri?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
doradora spune:
eu cred ca imi comunica discutiile ei anterioare cu animalutele. cam despre asta vorbim noi.
chris +
alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra
bebeii nostri
asiza spune:
quote:
Originally posted by danita
asizoi : pupici speciali ptr voi 2 !
donia: pupici de acasa !
miro : frumusika foc copila asta a ta .... hmm ..distanta mare de la noi la voi ... deja mi-e teama sa nu ne-o sufle cineva !!
alexandra : pupici si felicitari ptr vaccin !
intrebare d ela mine ptr voi: mi-a iesit 20.000 e-coli in urocultura. inainte de nastere nu aveam nika .... ma gandesc ca am achizitionat ceva de la spital ;) Am alaptat 1.5 luni oare are si bb ? ma gandesc cu groaza sa astept sa faca pi in eprubeta ! voic e ma sfatuiti ?
D
BeBelusca
Dani, n-are nik copilu' stai linistita...si mie mi-a iesit E-coli la secretia cervicala (si am facut si tratament cu antibiotice cam acum o luna) si bb e deja la a patra urocultura sterila...Da' ce sa zic?! Pentru linistea ta, du o proba de urina!

Oana
cu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
Ralumat spune:
Dani, infectia se considera la peste 100.000. Deci stai linistita, nu ai nimic....EColi astia e normal sa fie in organism- in intestin, pe piele....

ha haaaa, ce m-a mai facut sa rad Ariadna, cu situatia materiala excelenta....cand majoritatea de aici asteapta alocatia sau indemnizatia sa se mai arunce la o tetina scumpa.....insa majoritatea suntem constiente ca un lucru de firma este de cele mai multe ori de calitate. Uite un exemplu extrem de simplu in cazul meu - am luat biberon de la Primii pasi, cu gaura - fiu-meu e innebunit dupa el, ca il poate tine, bea cu placere. Super ieftin, bineinteles. In schimb, acel biberon poate fi folosit numai acasa, in conditii perfect verticale! Am indraznit sa-l iau afara si am adunat ceaiul din punguta!!!!
Donia, eu sunt cam grea de cap.....nu m-am prins, asa ca scrie tema aia pe intelesul tuturor!
Ma duc sa bag o stacana de cafea si sa fac putina ordine....vine soacra!
A, sa nu uit....iar am copiat-o pe Chris....cum a scris ea ca a coborat copilu', hop si eu, ce sa raman mai prejos? Asa ca David doarme de acum la parter.
Si uite asa le pupam pe fetele care vorbesc cu animale! Cam asa se desfasoara si la noi: "Ce faci, mami?" "Aaaa, gaaa, ng...". "Ai visat frumos?" "Aaaa, uuu, ggg". "Ce ai visat mami, pe tigrou? si pe ratoi?" "Aaaaa,ngggg". Cateodata mai baga si niste chiote....Aoleu, sper ca nggg ala nu inseamna ca ma injura, ca Dmic.....![]()
Offf, trebuie sa-mi fac niste timp de un Dragonul Rosu....garderoba mea se compune din 2 perechi blugi, 3 pulovere si vreo 2 tricouri....si vine varaaaaaa, iar eu nu am prin pungi decat hainele de gravida de 4-5 luni .Offff, ca mi-am amintit ce de haine aveam, pe unele aproape ca nici nu ajungeam sa le port....

. Plec, ca va intristez si pe voi.
Raluca
lui
David Calin (28.11.2006)
luna a patra
Yagmur spune:
Neatza, neatza, neatza....
Unde e cafeaua? Eu am inceput sa am insomnii de cand cu plecarea la Bucuresti... ma tot gandesc ca nu va dormi in patutul lui, ca nu o sa aiba ursuletii atarnatori etc, etc.. Sper sa fie bine...
Azi noapte scoteam mocheta pe balcon.... ca nu se usuca altfel.. oricum e zob facuta.. nu sta intinsa.. parca vad ca trebuie sa cumpar mocheta noua... sper sa nu se mai rastoarne vanitza vreodata..
Si acum sa recuperez cu cititul...
Dbunny, multa sanatate piticotului...
Danutz, ti-as trimite-o pe Danutza sa-ti picteze peretii.. ca tare frumos a pictat; deja mai are o comanda la nasa lui Luca..
Dianocica, Luchitza papa cam 4-5 mese pe zi... dar fiind formula ii tine bine de foame... noaptea nu mai cere de papa; aseara a mancat la 20.00 si de dimineatza la 8.00... deci dorm bine noaptea (daca nu as avea insomnii)
A-deju, sper ca mihai sa mai fie atat de open la cumparaturi... eu am nevoie de cineva sa imi taie mie elanul.. ca raman fara bani in curand... mi s-a pus pata pe un carucior sport maclaren.. dar e scumpppppppp.... poate, poate reusesc sa-l cumpar... daca nu mananc nimic vreo 2 luni (si asa sint cat un balon urias)
Ralumat, la scaun Polly ma gandeam si eu.... sa vedem daca reusesc sa am bani peste vreo 3 luni... cred ca trebuie sa bag multe ore suplimentare la job... ca dadacele imi sug venitul...
Donia, e soare la noi.. am prins un rasarit super... uite de la noi 

Bebyta, ce frumos scrii tu in versuri... bravos!!
Asiza, maine ne vedem sigurrrrrrrrrr! Si noua ne este dor de voi.... Bafta astazi cu pregatirile pentru sora ta...
Miro, ce fetitza frumoasa ai...
Ariadna, ieri si Luca a fost super marait... a tipat si urlat de m-a capiat.. am stat cu el in bratze vreo 3 ore si pana la urma s-a calmat... si sa stii ca si mie mi-e greu din punct de vedere financiar... sint singura, deci Luca depinde doar de mine.. alta sursa de venit nu am.. am avut bafta ca am primit inainte de nastere cam tot ce trebuia asa ca acuma e randul meu sa cumpar diverse...
Luca transpira la capusor cand plange.... nu m-am ingrijorat pana acuma... oare e cazul? Si bafta la vaccin...
Luly, m-ai bagat in boala cu pozele... mi-e un dor nebun de mareeeeeee
Donia, ieri cand ba plangea, ba vorbea cu mine.. am avut impresia ca e suparat ca plec la job... deja incep sa fiu stresata... in loc sa ma bucur de timpul ramas... cred ca o sa dau bani la dadaca sa faca si curat... ca tot timpul petrecut cu Luca sa fie quality time...
Fug si eu sa pap ceva...
Pupici la mamici... Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulgi de nea
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca
slide Luca
varsta Luca