Medicinisti din toata lumea uniti-va....AICI! (5)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicopuscasu spune:

Pe prima pagina sa stam!

Daca Elena se plimba pe la Dragasani, noi tocmai am plecat pe semnatura aseara din spitalul V Babes dupa o aventura ce a tinut o spatamina.
In Duminica Pastelui, Mara a facut 40 g.febra, am tinut-o pe antitermice pana luni dupa masa si impachetarile aferente, luni seara am mers in garda la noi la Municipal la neonato caci nu-i scadea sub 38,7 sub nici o forma.
A zis dr. ca are rosu in gat, ii da Augmentin 1,5 ml/12 ore, o tine impachetata cu cearsaf ud vreo 2 ore, ii scade febra pe la 38.
Ii dau augmentin de luni seara pana joi seara cand ii apare o eruptie pe abdomen, imi zic " e o fi de la nespalare" ca nu-i facusem de 5 zile baie generala la indicatia pediatrei.
Vineri dinimeata, copilul tot rosu, avea 2 milioane de bube, o eruptie micropapuloasa pe abdomen, gat, spate, membre, in afara de fata, era pictata toata, rosie.
Am urcat copilul in masina( sunt incepatoare la soferie) ca barbatu nu era in Buc, m-am dus la dr de familie care nu astiut ce eruptie este, m-a trimis la Babes.
De conditiile din spital nu vreau sa vorbesc ca nu are rost, atat spun ca salonul parea de la Auschwitz, drept sa zic nici eu n-am facut uz de profesia mea, adica n-am spus ca-s asistoanta, asa ca m-au cazat unde au avut chef.(salon 12 pav B3)
Am intentionat o spaguta de 50 ron la dr de garda dar n-a vrut sub nici o forma sa primeasca, asistentele si infirmierele dragute si saritoare( " sfanta suta" a rezolvat multe).
Partea proasta este ca dupa cateva zile de spitalizare mie nu mi-a spus nimeni ce are copilul meu, ca a fost rujeola, rubeola, alergie, viroza eruptiva, toate acste posibilitati la un loc. Prezenta simptomatologie din toate astea si nimic specific.
Aseara am plecat pe semnatura fara bilet de externare pt ca nu mai suportam, langa salonul meu erau cazati 3 barbati cu hepatita, fumau si vorbeau, radeau toata noaptea, nu te puteai odihni, Mara sarea saraca la toate zgomotele care sunt muuuuuuuuuuuuulte pe sectia aia, nu mai zic de tipete de la capatul holului la orice ora gen " Elena adu si mie o manusa!".
Acum astep rezultatl anticorpi anti-rubeola, rujeola care va veni peste 3 saptamini si ma bucur ca nu mai are copilu eruptia pe el.

Anya, despre dr Stanciu nu mai comentez, bineinteles ca nu i-am dat 10 pic Vigantol Marei, nu mi=a placut la cabinetl dumnealui si sincer, nu-l recomand nimanui.
O consultatie si tratament in 5-6 minute nu mi se pare fair-play, nu poti decide soarta unui copil in cateva minute. Si dand timpul inapoi, mi se pare ca a folosit un abeslang deja uzat la copilu` de inainte, nu mi-a placut stilul fugitiv chiar daca platesti doar 30 ron/consultatie.
Mai bine era mai scump si mai receptiv la celelalte aspecte, la anamneza, la consultatie, la ce scrie pe reteta respectiva(mi-a zis ceva si cand am ajuns acasa pe reteta era alta doza de medicatie).
Eu una cu tot respectul pt ceilalti pacienti si renumele care-l are, nu mai calc p-acolo cu Mara.

Va pup ca am scris un roman si n-as vrea sa concurez cu Balzac, dar profit ca doarme pitica de la Zyrtecul ala contra bubelor.

Sanatate maxima si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Nico , aceeasi parere o am si eu despre dr Stanciu ,ca prea face toate in viteza si nu mi-a placut .Am ajuns la el de vreo 3 ori si m-am convins ca nu se merita ,mai ales ca ultima oara se luase de mine ca ,cum de-i dau eu copilului mucolitic cu ventolin ,ca nu se face asa o asociere ....si n-am avut prezenta de spirit sa-i bag reteta anterioara sub nas ,in care el ne prescrisese mucolitic cu ventolin si ketof .Sa mai zic ca s-a uitat in urechile lui de fiecare data si a zis ca sunt ok ...pt ca orl-istul sa zica ca nu prea sunt asa si ca se impune operatia de polipi ? Mai sunt multe de zis ,insa eu la dr de astia superrenumiti nu ma mai duc demult ,sunt prea ocupati si prea plini de ei ,unii ,pt ca sa mai acorde atentia necesara bolnavilor .

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

nico, imi pare rau ca ati trecut prin atatea. e f greu de spus doar pe vazute ce anume ar putea fi eruptia. probabil ca v-au luat probe serologice si o sa afli cand ies (chiar daca ai plecat din spital, ma gandesc ca poate iti spun la tel sau merge sotul pana acolo sa ia rezultatele. nu stiu cum e la babes, dar la metei bals se recolteaza la toti cu eruptii sange pt dozare de Ac antirujeola, rubeola etc).

in alta ordine de idei, nu ma mai mustra constiinta ca am o astfel de parere despre dr. Stanciu, pe care am si facut-o publica. se pare ca nu m-am inselat.

vorbeati zilele trecute despre copii...ca trece timpul greu si nu mai cresc odata. eu deocamdata sunt un pic pe invers . mi se pare ca ccc creste si se schimba asa de repede si parca regret ca nu mai e bebelusul meu. acum e fetita "maie". noroc ca mai vine una sa-mi aline dorul de bebelusi. dar ce te faci ca o sa creasca si ea...mama nebuna. imi vine greu sa cred ca o sa tin la san alt copil (chiar si al meu, pe care o sa-l iubesc enorm), dar n-o sa mai fie niciodata ea...cred ca pot sa mai am 10 copii, dar n-o sa uit privirea anyei cand era bb, statea la san si se uita fix in ochii mei...am innebunit de tot sau sunt doar impresii de gravida??

Alina Arina Ilinca si Anya Ioana

Mergi la inceput

Alina, ai scris ff frumos despre trecerea timpului, emotionant, si mie mi se pare ca trece prea repede timpul si nu am timp suficient sa ma bucur de fiecare giumbusluc pe care-l face Mara.
Eu pe o parte imi doresc sa creasca, poate o vad si eu mergand in picioruse, ca alti copii. Deocamdata, astept, poate trecerea timpului va castiga in fata retardului motor si intr-o zi se va tine si ea pe propriile picioare. Cateoadata ma gandesc ca a crescut si nu mai face mutrita de maimutica pe care o facea cand era mai mica si se stramba la noi, dar ma bucur pt fiecare progres pe acre-l face. Mai nou de vreo 10 zile daca ii cer suzeta, mi-o baga in gura( nu o iau decat de lant), imi da o jucarie daca i-o cer, ma gandesc ca o fi bine pt 10 luni jumate si cu retardul ei....

Briantis, ai dreptate perfecta cu marii doctori care cred ca titlul lor tine loc de bunul tratament adus pacientului. Nici eu nu mai merg la el ca n-o fi singurul pediatru din Buc. Tot auzisem pareri pro despre el, am zis ca e ok la cabinet, merg civilizat cu programare, platesc bon fiscal, nu-mi bat capul cu datul ciubucului care de multe ori te pune intr-o situatie penibila( gen ii bagi in buzunar si pica bancnota pe jos), dar mie viteza nu-mi place defel.

Faza cu "controlul urechilor" imi aduce aminte ca nici macar nu s-a uitat la Mara sa vada daca au erupt dintii ori ba, controlul in urechi, la noi chiar ca l-a sarit, macar la voi s-a uitat chiar daca degeaba...
eu drept sa zic nu stiu la ce pediatru sa mai merg cu fii-mea, daca aveti voi unul in care aveti incredere, spuneti-mi va rog si mie.

Alina, da, serologie ne-au luat, dar au zis ca in 3 sapt rezultatele, azi a fost Stefan dupa biletul de externare dar se pare ca nu i l-au dat din motive necunoscute inca " sa revina mai incolo".

Intrebare: voi faceti uz de profesie cand mergeti undeva, gen spital, medic etc? Eu nu spun nimanui ca-s asistenta, ma feresc sa folosesc termeni tehnici ca sa nu bat la ochi, nu stiu de la ce mi se retrage fobia asta, dar sa va povestesc cum m-am dus eu la neurolog si i-am zis" cred ca copilul are o problema la picioare..." si Stefan " adica retard motor", la care neurologul" sunteti medic?" Stefan, "nu inginer".....
Dupa ce am plecat i-am zis" bai crezi ca-s tampita, stiam ca-i retard ce te-apuci tu sa ma citezi sa zica asta ca ne dam destepti de ne-am diagnosticat copilul"....si asa ne mai certam noi ca tot avem motive destule

Mergi la inceput

A propos de gravidute, ce mai fac bebeii mici? Ati mai fost la echo? Cum va simtiti? Emotii mai mari decat la prima sarcina?

Mergi la inceput

Alina, uite un topic si pt tine cu mamici de bebe mic insarcinate cu bb 2, poate ai chef de citit.http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92082&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

nico, multumesc pentru topic.
emotii...mai mici decat la prima sarcina. de multe ori uit ca mai am un bebe in burta. ma cocot peste tot, o mai car pe anya in brate, din prea multa dragoste, cand pupa burta (pe bb, deh), d-ra ii mai trage sora-sii cate un cot . asta e. noroc ca sarcina asta e parca chiar mai buna decat prima.

apropo de divulgarea profesiei cand merg pe undeva, eu spun din prima ca sunt medic. pana la urma suntem colegi si mi se pare firesc sa se stie si sa ne ajutam. pentru ca una e sa vii tu cu copilul sa spui: "cred ca are pneumonie" si alta e sa intre cate o mamica ccc care n-are nici o legatura cu domeniul sa-mi arunce in fata ca ea stie sigur ca ala mic are pneumonie, pentru ca i-a zis soacra si oricum eu sunt o proasta daca ii spun ca n-are. asta e strict autentica si mi s-a intamplat nu o data. e greu sa nu fii circumspect cand auzi pe cineva asa, pentru ca in marea majoritate a cazurilor, pacientii (in cazul copiilor parintii) sunt f revendicativi, uneori fara motiv. si, paradoxal sau nu, cu cadrele medicale te poti intelege altfel, chiar daca nu au legatura cu specialitatea respectiva.

aa, mi s-a intamplat sa dau si peste uscaturi...sotul a fost muscat de un caine cunoscut cand eram insarcinata cu anya si m-am dus cu el la matei bals, la adulti (eu lucrasem la copii o perioada). bineinteles a inceput dr-ita (desi era la fel de tanara ca si mine) sa-mi tina niste teorii atunci cand am refuzat vaccinul antirabic pe semnatura (era dreptul pacientului in fond, mai ales ca noi stiam ca e un caine sanatos si ne asumam riscul sa-l ducem la veterinar si sa-l urmarim). ne-a zis ca numai un om nesanatos la cap poate refuza (desi eu stiam f bine care este procedura, pentru ca o aplicasem de multe ori la copii). imi venea sa mor de necaz ca ma jigneste fara rusine, dar am tacut si i-am vorbit in continuare foarte frumos. bineinteles ca n-a vrut sa-i faca vaccinul antitetanic, inventand ca nu e cazul (ca defapt de aia am si mers, ca altfel stateam acasa). am mers apoi la pantelimon la chirurgie si ni l-a facut imediat. asa colegi...multumesc. ma intreb cum s-ar fi purtat daca nu stia ca sunt medic...cred ca mai urat. asa macar, ne-a jignit mai subtil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

quote:
Originally posted by Anya20

aa, mi s-a intamplat sa dau si peste uscaturi...sotul a fost muscat de un caine cunoscut cand eram insarcinata cu anya si m-am dus cu el la matei bals, la adulti (eu lucrasem la copii o perioada). bineinteles a inceput dr-ita (desi era la fel de tanara ca si mine) sa-mi tina niste teorii atunci cand am refuzat vaccinul antirabic pe semnatura (era dreptul pacientului in fond, mai ales ca noi stiam ca e un caine sanatos si ne asumam riscul sa-l ducem la veterinar si sa-l urmarim). ne-a zis ca numai un om nesanatos la cap poate refuza (desi eu stiam f bine care este procedura, pentru ca o aplicasem de multe ori la copii). imi venea sa mor de necaz ca ma jigneste fara rusine, dar am tacut si i-am vorbit in continuare foarte frumos. bineinteles ca n-a vrut sa-i faca vaccinul antirabic, inventand ca nu e cazul (ca defapt de aia am si mers, ca altfel stateam acasa). am mers apoi la pantelimon la chirurgie si ni l-a facut imediat. asa colegi...multumesc. ma intreb cum s-ar fi purtat daca nu stia ca sunt medic...cred ca mai urat. asa macar, ne-a jignit mai subtil

Antitetanic... Dar pricepuram noi!

Te inteleg in sentimentele tale vis a vis de burtica. Asa m-am bucurat cand eram gravida cu Timeea ca e fetita! Nu stiam daca voi putea iubi un alt baietel tot asa mult cum l-am iubit pe Vladut!

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greiere spune:

Pupici la toata lumea care s-a gandit ca e cazul sa fim pe prima pagina!
Nico m-au trecut fiori pentru ce ati patit voi in timp ce noi ne prajeam la soare. Imi pare tare rau si imi inchipui prin ce ati trecut. La sfarsitul anului am fost si noi internate in spital la Budimex, cu bronsiolita, am stat trei zile si imi parea rau ca n-am plecat pe semnatura. Sper sa iasa bine analizele Marei si bine ca a scapat de bubite. Te felicit ca te-ai urcat singura in masina, inteleg cum e cu soferitele incepatoare; eu sunt prea incepatoare, cred ca si in situatie de criza nu m-as incumeta sa merg singura.

Mamici care asteptati bebici, la acest lucru ma gandesc si eu de pe acum, cat de ciudat e sa mai poti iubi si dupa prima minune urlatoare. Crezi ca iubesti atat de mult incat nu mai pare pobil sa mai cuprinzi dragoste si pentru alt bebe, dar cu siguranta sentimente miraculoase se nasc in acea perioada de exceptie pe care o reprezinta sarcina. Va si felicit pentru bebe nr. 2 pe care eu il vad la niste ani distanta fiindca nu ma simt in stare sa fac fata la doi teroristi.

Alexandra si mami Elena
sasha - uite ce frumusica`s
colectiadepalarii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

greiere,stai linistita,ca si eu sustineam sus si tare ca nu mai pot face fata si acum asta mi se va intampla!oricum,dupa 40 ani chiar nu voiam sa mai nasc[ceea ce va fi la anul],desi inca stau pe ganduri daca sa-mi lege sau nu trompele.
De iubire,ce sa zic,ma simt atat de plina,incat cred ca as mai putea iubi 2-3 copii,desi nici o experienta nu este la fel ca precedenta,iar Alexut are titlul absolut de prim-nascut si ineditul asociat tuturor situatiilor.Dar abia astept si fetita,pe care am vazut-o asta-seara la echo de 20 sapt.,delicata ca o balerina la cele 450 grame ale sale[desi tabelele zic ca e mult pentru varsta asta gestationala].E sanatoasa si frumoasaSingurul lucru care ma ingrozeste este repetarea rupturii de profesie,mai ales de mediul universitar.In activitatea de predare mi-a fost cel mai greu sa ma reintegrez,parca aveam blank in memorie,caci profesia nu se uita,e ca mersul pe bicicleta,insa teoria....Om trai si om vedea.
Va pup,fug la putin nani,caci,ati ghicit,iar sunt in criza de timp!!!
PS:si eu ma prezint si ma bucura cand mi se prezinta colegii,caci altfel discutam pe"limba noastra".Toti se ajuta intre ei,de ce n-am proceda la fel,ca si asa privilegii ioc.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput