Mamici de martie - aprilie 2007 (32)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Andra pentru Maria.
Dianina la min e la 34 saptamani bebele avea 2970 gr asa ca nu cred ca e mult la tina la 37.
Dallina si la mine se fac galme si in dreapta la stomac si in stanga si se intaresc, uneori mi se intarteste toata burtica si imi apasa greu pe col, alte ori imi da cate una in vezica ca imi vine sa ma scap pe mine. Se foieste toata ziua si am pofat de mancare da nu mai incape mult in stomac, asa ca mananc rar si putin.

Cria35+ cu Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Roxanici offff,
eu scriam pomelnicul ala de mesaj cand ai intrat tu, il citisem doar pe primul in care erai mai vesela.
Imi inchipui cum trebuie sa te simti, dar tot ai talent la povestit, scuze ca ma gandesc si la de-astea dar ai haz.
In rest, nu trebuie decat sa prinzi cea mai mica ocazie sa te odihnesti. Din cauza asta te simti asa. Lipsa de somn, stres, durere, toate adunate... Imediat ce o sa apuci sa dormi putin mai mult te vei simti mai bine.

Aaaa, si se spune ca bbeii care fac kk in cadita la prima baie sunt foarte norocosi!!!

Asa, acum cu lapticul, eu pe cel muls il tineam la frigider doar pana la urmatoarea alaptare. Daca ajungeam la timp acasa si nu il bea, atunci il aruncam. Iar la congelator numai o data sau de doua ori l-am bagat si, numai de pe o zi pe alta. Cred ca instructiunile permit mai mult, 24 h la frigider si 48 la congelator mi se spunea mie dar nu a fost nevoie niciodata sa astept atata pentru ca eram mai tot timpul langa ea.

Acum e foarte greu sa stai langa el sa il auzi plangand. Mai ales ca bietul de el e asa bulversat de lumea asta si de tot ce i se intampla, si de obicei plange ca ii trebuie ceva, nu de rasfat. Eu din cauza asta i-am dat printesei suzeta din prima saptamana. Si apoi, cu tot plansul i-am luat-o pe la vreo opt luni ca sa nu se imprieteneasca prea tare cu ea si sa ma trezesc la 2 ani ca nu stiu ce sa ii fac sa renunte.
La bb2 nu vreau sa ii mai dau suzeta deloc pentru ca am vazut pe propria-mi piele ca dupa ce i-am luat suzeta lui Julie a supt mult mai bine la san. Si nu e buna suzeta aia. Eu inca nu m-am convins daca nu cumva din cauza suzetei nu poate ea sa spuna c si g, ca aia de la farmacie ne-a dat o suzeta prea mare si noi foarte tarziu ne-am dat seama .
Dar mai tarziu sa vezi cu cat stoicism rezistam la plansetele de rasfat.
Multa bafta!! Si intra pe forum ori de cate ori te simti nashpa.

Diana 35+, mami de Julie , 14.11.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

am fost si noi la control astazi , avem 15 zile si inca avem icter asa ca am primit trimitere si am facut analize, i-a luat sange si are mititica manuta vanata, mi-au luat si mie proba de laptic pt nu stiu ce analiza, ca sa determine daca icterul asta prelungit e fiziologic sau doamne fereste sa nu fie alte probleme
ei zic ca nu ar fi ca ea sa dezvolta foarte bine are deja 3800 la 2 saptamani externata cu 3400 , ca pipi e normal la culoare si kk nu e alb deci teoretic nu ar fi nici un semn de alte probleme dar doctorii au vrut sa fie siguri
lapticul lui mami nu ne prea ajunge sau nu ne satura mai degraba , de papat papa si 90-100 ml dar in maxim 1 ora plange de foame iar dupa 60ml de supliment dorme 3 ore
deocamdata inca ne luptam sa pastram lapticul de la mami , si apelam la supliment dupa ce se goleste rezerva din dotare , ca dupa 3-4 mese la 1,5 ore nu mai este

pt mamaicile care urmeaza

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dallina spune:

Mersi,Cria.Sa inteleg ca asa este situatia si nu am ce-i face, mi-e frica numai sa nu se grabeasca bebelina si sa vina inainte de controlul pe care il avem in 13luna viitoare, cand am decis cu doctorul ca punem tara la cale.
Iarasi ma i-au durerile de burta, va pup ma arunc in patut.

35+cu bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

ROXANA eu laptele in frigider il tin 24 h iar in congelator am inteles ca trei luni, dar nu am congelat inca; un de la Timeea pentru Rares, ce ochisori patrunzatori are; la baie ati incercat sa ii tineti feonul deasupra atat cat e in apa cat si la imbracat, poate ii este frig, cat sunt mici isi pierd caldura corpului f repede; Timeea nu plange deloc la baie dar i se invinetesc mainile imediat daca nu as tine feonul nu stiu ce s-ar intampla; si apropo buna comparatie ai facut in ceea ce priveste broderia dupa nastere, mi-a venit sa rad cu toate ca nu e de ras deloc , din contra, eu incerc sa nu ma gandesc; multa putere in continuare , cum zicea una din fete gandeste-te ca zilele care vor urma vor fi si mai grele , la inceput e asa ...de acomodare, dar vom trece cu siguranta peste toate.....

Flopici cat mananca bebita ta inainte de somnic de doarme pana la 7 dimineata, si eu vreau; a mea fix la 2.30 noaptea se trezeste apoi la 5 sau 6

Mergi la inceput

am pus si eu trei poze cu Timeea;

Mergi la inceput

PAXELA , dupa 100 ml de lapte ANA plange de foame? sau nu am inteles eu bine si mai mananca inca 60???? INSEAMNA ca a mea mananca f putin dar nu stiu ce sa-i fac ca de doua zile adoarme la san si orice ii fac nu se trezeste, apoi doarme putin , cateodata si numai 40 min dupa care iar papa putin si tot asa ne chinuim; si inca ceva cand ii dau cu biberonul se ineaca si am cel mai mic biberon de la NUK si de la AVENT stiti altul cu gaura si mai mica???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

Buna fetelor!!!

M-am uitat la pozele cu bebeii vostrii doamne cat sunt de frumosi si grasunei,parca nu mai am rabdare stiu ca mai e putin dar durerile astea de oase ma termina ,nu mai dorm,abia mai merg.....dar toate trec chiar i-am spus la sotul de problemele de dupa nastere si ca poate o sa-mi fie dor de burtica.
Cu sfaturi nu va pot ajuta pe cele care a-ti nascut deja ca nu am experienta,in legatura cu baita poate temperatura din camera sau a apei este prea mica imi dau si eu cu parerea nu va suparati pe mine .
ROXY chiar asa tu esti si ai fost puternica ,vei trece si peste teama asta si ai sa vezi ca totul va fii bine.

laura37+5arianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

noi nu avem vesti noi.doar ca suntem in asteptare si nu mai am rabdare.numai stiu ce sa fac sa treaca timpul mai repede.
eu nu ma mai satur uitandu-ma la bebeii deja sositi!sunt niste ingerasi cu totii.si toti au privirea strengareasca care te topeste......

FELICITARI MAMICILOR!CURAJ IN CONTINUARE!

Carmen 38cuDarius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

quote:
Originally posted by roxanici
....
intrebare: cat putem pastra lapticul in frigi/congelator, stiu ca a mai fost intrebarea asta....da nu mai stiu ce si cat

Roxana, felicitari in primul rand, ai un copil f reusit si daca mai e si sanatos, e tot ce conteaza, o sa reusesti sa fii o mama buna cu siguranta!

Cum spun toate noile mamici, e f greu, cateodata chiar coplesitor la inceput, dar incetul cu incetul lucrurile se amelioreaza. Incearca sa ramai optimista si increzatoare, caci ultimul lucru de care bebelusul tau are nevoie acum e o mamica debusolata si stresata... Noi implinim maine o luna, si inca este f dificil, avem zile si zile (in special nopti si nopti), dar le luam pe toate asa cum vin si fiecare zi care a mai trecut e un pas inainte in viata copilasului meu.
Stii ce ma ajuta cand mi-e f greu? Ma gandesc cum le-o fi fost parintilor mei cu mine bebelus, cand trebuiau sa spele si sa fiarba toata ziua la scutece si biberoane, si mai tarziu sa stea la cozi la lapte. Nu tu pampers, pompa de muls, servetele umede, masina automata, centrala etc. Si nu ii aud sa zica niciodata - vai ce greu a fost! Asa ca la toate avantajele progresului pe care le avem la dispozitie in ziua de azi, mai ramane doar sa imi pastrez nervii tari si increderea in mine, si de cele mai mult ori reusesc! Mult mult succes si tie!

Ca sa iti raspund acum la intrebarea legata de pastrarea laptelui, iti citez din brosura de alaptat pe care o am de la pediatru:

"Laptele de mama se pastreaza astfel:
- la temp camerei (19-22 C) - pana la 10 h!
- refrigerat (0-4 C) - pana la 8 zile
- congelat(-19 - 0 C) - 3-4 luni.

Un studiu facut de Barger & Bull in 1987 evidentiaza ca, statistic, nu exista diferenta semnificativa dpdv bateriologic intre laptele de mama tinut 10 h la temp camerei si cel refrigerat timp de 10 h.
Indicatii:
-decongelati in frigider si incalziti laptele sub jet de apa calda, pana ajunge la temp camerei.
-nu incalziti niciodata laptele de mama la microunde, deoarece ii schimba compozitia si il incalzeste neuniform.
-o data decongelat, laptele se mai poate pastra la frigider pentru max. 24 h."

Gata, ma intorc la micutza mea cea scumpa. Pentru cine doreste sa vada, am pus poze noi la semnatura.
Mult succes mamicilor si bafta celor care vor naste zilele astea!

Cristina, fericita mamica de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia - 1 martie 2007

"Babies are such a nice way to start people." ~Don Herrold

Mergi la inceput