Ce muzee/ expozitii am mai vazut

Ce muzee/ expozitii am mai vazut | Autor: Black_Forest

Link direct la acest mesaj

Ce muzee expozitii ati mai vizita si va-u placut sau nu v-au placut?

Eu am vizizaz si revizitet cu placere Muzeul Grigore Antipa.

In vacanta imi place sa vizitez casele memorial, cel mai mult imi place cea a lui Ion Creanga.

"We could never learn to be brave and patient if there were only joy in the world."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Eu am in plan Muzeul Papusilor, la Paris.

Iar in Germania mi-a placut mult Muzeul...Padurii Negre , la Triberg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Black_Forest spune:

nu am stiut ca exista un muzeu al Padurii Negre!

Trebuie neaparat sa il vad si eu !!!

"We could never learn to be brave and patient if there were only joy in the world."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

o expozitie de litografii ale lui Alphonse Mucha, artist reprezentativ pentru curentul art nouveau, printre altele ( si considerat geniu pionier in executarea afiselor publicitare, de fapt multe dintre elementele afiselor din ziua de azi pot fi regasite in ceea ce el a lucrat).

M-au coplesit lucrarile lui, nici nu se compara cu imaginile stiute de mine anterior de pe net.
Dar ce m-a lasat la propriu cu gura cascata au fost picturile sale (pe nedrept considerate ca secundare in activitatea lui, dupa parerea mea)

Pun aici un link de pe google, sa va faceti o idee...

http://images.google.ro/images?hl=ro&q=mucha&ie=UTF-8&oe=UTF-8&um=1&sa=N&tab=wi

http://www.youtube.com/watch?v=hWzrrwYMQ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Eu va recomand cu drag muzeele din Dresden. Sunt asa de pline de lucrari valoroase incit trebuie sa le vezi de citeva ori ca sa poti sa le savurezi.

Azi am fost in "Grüne Gewölbe", care s-ar traduce bolta verde. Aici sunt o gramada de lucrari din aur, argint, pietre pretioase, pietre semipretioase, obiecte din sticla, cristal sau fildes. Majoritatea au fost strinse in perioada barocului si sunt pline de detalii. Cel mai cunoscut e "Curtea din Delhi la ziua de nastere a marelui mogul Aurang seb", o minunatie in miniatura care prezinta curtea mogului la ziua lui de nastere, plina de printi si trimisi ai altor printi. Toti in miniatura lucrati , cu mare detaliu http://gallery.sjsu.edu/encounters/polynesia/polyn-Full.00061.html .

Diverse ceasuri cu masinarii complicate, care fac papusi minuscule sa cinte din trompete sau sa se roteasca. Un vas cu pinze facut aproape in intregime din fildes. Statuete din fildes grotesti sau care arata oameni de diverse profesii ale barocului, micutze cite un deget. Miniaturi ale carui corp sunt din perle uriase si a caror forma ciudata e folosita pt a crea o figura unica a unui cersetor, dansatoare, soldat, pitic. Simburi de cireasa sculptate cu zeci de figuri. Casete maiastru lucrate, batute cu aur.

Pentru curiosi o selectie aici : http://bildarchiv.skd-dresden.de/skddb/MuseumSearch.jsp?museum=Grünes%20Gewölbe&catalogID=1&recordView=SearchResult_DetailsView&searchtype=museum (la pagina 4 incep detalii de la Curtea din Delhi)

Scurta descriere a muzeului:
- e arhiplin, cine vrea liniste si sa poata sa se uite cit ii vrea sufletul la fiecare vitrina, sa mearga devreme si nu in WE. Pe urma vin grupuri in valuri si e mai greu.
- la intrare sunt prinse cu sfoara citeva ghiduri si albume ale muzeului, pot fi citite sau rasfoite.
- e cel mai galagios muzeu pe care l-am vazut. La fiecare secunda se aude cite un AH! sau OH!. Apoi vin o gramada de grupuri cu ghid, uneori sunt doua grupuri in aceeasi camera.
- muzeul are doau parti separate. Eu am descris-o aici numai pe una. A doua parte sunt camerele istorice, minutios restaurate, in care printii de Sachsen isi expuneau colectiile. La aceasta expozitie se intre numai cu rezervare pe care sta scrisa ora si ziua, bilet care deocamdata e greu de gasit fiind cumparat in cantitati imense pt grupuri de turisti (nu intra la fiecare ora decit un anumit nr de oameni). Asa ca nu am apucat sa le vad inca.
- bineinteles exista cafenea, shop cu carti si cu suveniruri, la partea de carti de arta sunt f bine pusi la punct si nu numai in germana.

-------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinelteodoru spune:

va recomand muzeul taranului roman din piata victoriei (langa Antipa) un mod cu totul modern de a vedea traditiile populare si viata satului, foarte departe de stilul "Tezaur folcloric" sau, doamne fereste, de "Folclorul contraataca"
cred ca pentru cei ca mine ar trebui sa se inventeze abonamentul la muzeu, ma duc acolo foarte des

Zambeste-mi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

LOL, eu am abonament pt o parte din muzeele din Dresden. Ma costa 20 de euro, pe cind o intrare numai la Galeria de arta sau la Grüne Gewölbe este de 6 euro (celelalte sunt mai ieftine, dar nu asa de faine)...

--------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput