dureri de genunchi:ortoped sau reumatolog
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Porumbita spune:
poti te rog detalia? cum ar trebui sa fie Aslo ca sa am cel mai mic indiciu ca ceva nu e in regula?
Ultima data am facut analizele in noiembrie si cred ca e si Aslo pe lista (sper sa nu ma insel) dar doc care a vazut analizele nu mi-a zis nimic
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
marcellinna spune:
Eu am dureri de genunchi de mai multi ani.
Am si reumatism provocat de repetatele otite si amigdalite din copilarie si mai incolo.
Tin minte ca dupa ce mi-au scos amigdalele pe la vreo 17 ani am facut un tratament cu moldamin dupa care ASLO a fost mai scazut si nici in prezent nu s-a modificat foarte mult.
Insa in urma cu vreo trei ani am avut niste dureri de genunchi crunte.
M-am dus la reumatolog si la ortoped, m-au pus sa-mi fac analize si radiografii.
A iesit ca am o frumusete de gonartroza incipienta, rezultat al reumatismului de care nu mai scap si mai ales al modului de viata (in trecut,pana nu mi-am terminat studiile, faceam munci ce mi-au suprasolicitat genunchii).
In urma cu trei ani durerile au inceput sa fie foarte puternice pt suportabilitatea mea si ma intrebam de ce.
Raspunsul mi l-a dat ortopedul in urma unui soi de interviu.
Ma ingrasasem peste 10 kile.
Scheletul meu era obisnuit sa poarte o anumita greutate.Punand la socoteala cat mi-a lins reumatismul articulatiile, numai cele 10 kile(cu indulgenta zic 10 pt ca au fost vreo 13) in plus nu lipseau genunchilor mei.
Mi s-a explicat ca e foarte important sa controlez greutatea, sa evit miscarile bruste, sa evit suprasolicitarea genunchilor( nu efort prelungit, nu stat in picioare foarte mult pe loc, nu carat obiecte foarte grele).
Medicamentos n-am facut altceva decat antiinflamatoare tip diclofenac (injectabil ca de pastile deja mi-e ros stomacul si ar fi trebuit sa fac si niste fizioterapie pt care inca n-am gasit spatiu in viata mea.
Mi s-a recomandat sa fac ceva cortizon dar cu ala nu sunt eu deacord.
Una peste alta am reusit sa ma scap de vreo 8-9 kile si vreau sa va spun ca intr-adevar ma simt mai bine.
Mi s-a intamplat sa mai iau cate 5 kile si credeti-ma pe cuvant ca de fiecare data genunchii mei le simt atat de mult incat m-am hotarat: trebuie sa ajung la 52 de kile.
N-o sa ma vindec de gonartroza dar nici n-am sa o "ajut" ingrasandu-ma.