Face urat cand pierde

Face urat cand pierde | Autor: alexxia

Link direct la acest mesaj

Fetita mea cea mare, Ruty ( 5 ani si 8 luni ) nu suporta sa piarda. De exemplu cand jucam vreun joc si pierde e jale se supara, plange, nu vrea sa se mai joace. Nu stiu cum sa ma mai comport cu ea. Pana acum nu am lasat-o sa castige ca sa pot zice ca de asta e acum frustrata cand pierde.
Am incercat sa-i explic ca in viata nu poti doar sa castigi. I-am aratat cum ne comportam noi ( eu si sotul meu cand pierdem ). I-am aratat cum se comporta alti copii cand pierd ( exemplu la concursurile tv ). Degeaba.
Nu mai am alte idei. V-ati confruntat cu o astfel de problema ? Aveti vreo solutie ?

Alexxia Ruty ( 25.07.2001 ) si Thea ( 28.09.2006 )
______________________________________________________

"This is your time. This is your dance.
Live every moment. Leave nothing to chance.
Swim in the sea. Drink of the deep.
Embrace the mystery of all you can be."

______________________________________________________
PERLELE RUTICAI
RUTY SI THEA AU PAGINUTA NOUA
POZE
www.sanatatealoevera.ro " target="_blank">Vrei sa fii liber ?

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=5" target="_blank">AICI NE PUTETI VOTA - POZA:BUCURIILE MELE

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miris_ spune:

reactia asta o avea si baietelul meu, si mereu ii spuneam ca e frumos jocul in sine, ca nu putem sa castigam intotdeauna. ceea ce ii spuneam atunci, ii repet si acum, si anume, atunci cand ma bate el, ii spun, ca ma bucur pt el, dar ca mie imi place tare mult sa ma joc impreuna cu el, si ca va veni momentul in care si el va pierde si nu trebuie sa se supere. normal ca el castiga cam atunci cand "il lasam" eu, pt ca era la inceput, si tocamai de aceea faceam in asa fel incat sa alternam persoana castigatoare. acum, e mult mai atent si ma bate "pe bune", iar cand pierde nu se mai supara. inainte, cand se supara si aproape ca plangea, intrerupeam jocul imediat, daca nu intelegea ceea ce ii explicam viv-a-vis de castig/pierdere.

Cristina si Mihnea Stefan

In lucruri simple ma regasesc si cand zambesc si cand traiesc si doar o clipa imi e de-ajuns sa visez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Buna!Recent am deschis si eu un subiect asemanator,cu cat de "infipt si intzepat" e baiatul meu,care,le fel ca fetita ta,nu suporta sa piarda! Niciodata! Nimic!Fie ca e vorba de joc,fie de chestii ridicole care nici nu sunt intreceri,de genul cine se imbraca primul,cine deschide usa,cine apasa pe buton,cine ajunge la stalp,cine ia in stapanire o jucarie(la gradi)..cine..si tot asa.
Chestia asta ii afecteaza foarte mult si relatiile cu ceilalti copii,dar nici educatoarele nu au reusit sa-l lamureasca.
Puiul meu are aproape 4 ani jumate,dar e asa de cand s-a ridicat in picioare.Are ambatzul la extrem si asta am auzit-o de prea multe ori deja.
Toate ar fi ok,daca macar ar intelege ca la joc nu se poate sa castige numai el.Asa cum spui si tu-nu mai am idei,cum sa-l fac sa inteleaga ca in fond e doar un joc.Din cauza asta am ajuns sa-mi fie lehamite pur si simplu sa ma mai joc cu el acasa si-mi scot palaria in fata educatoarelor..in fine,nu stiu cat se joaca la gradi.

Nici eu nu consider educativ sa-l las sa castige si cand mai ia bataie plange si sufera si e atat de dezamagit,nu mai vrea sa se joace doua saptamani cu jocul ala.Sa zicem ca jucam memory.E foarte bun.Prima data castiga el,pe drept,a doua oara eu.Deja e tragedie,nu-l impac cu nimic si sufera cu adevarat,nu sunt urlete de nervi,ca pe astea le-as trata mai degajata.

De vreo jumatate de an sa zic,poate mai mult..un an deja...e foarte atent la miscarile mele(la orice joc) si daca vede ca o anumita mutare/piesa/zar ma ajuta sa castig sau sa o iau inaintea lui,nu ma lasa sa o mut.Imi da alternative(proaste pentru mine desigur) si daca refuz-se duce tot farmecul jocului ca devine foarte tensionat.
Triseaza cu nerusinare si nu stiu ce sa mai fac.
El nu vorbeste nici prea bine,adica nu se exprima bine,dar in cazuri din astea e foarte fluent si il duce mintea numai la prostii.Numai explicatiile mele se pierd pe traseu.,nici nu pot sa-l fac sa asculte.

Si eu i-am explicat de la inceput,cum a facut si miris,cum ai facut si tu...dar deh, al meu inca nu s-a prinsE cu adevarat extenuant,nu numai la jocuri ci la orice pas el isi imagineaza un concurs pe care trebuie sa-l castige.

Alexxia,fetita ta cand a inceput sa se poarte asa?Marc al meu e asa de cand il stiu....eu tot speram ca o sa fie mai bine in timp..


Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Ruty se manifesta asa de vreun an jumatate. Ce este ciudat e ca n-am avut pana acum plangeri de la educatoare ( deci tind sa cred ca nu se comporta asa cand se joaca cu copii ). Acasa in schimb e jale, de exemplu daca facem intrecere care ajunge primul acasa si eu ajung prima urla de ne stie tot blocul.


Alexxia Ruty ( 25.07.2001 ) si Thea ( 28.09.2006 )


"This is your time. This is your dance.
Live every moment. Leave nothing to chance.
Swim in the sea. Drink of the deep.
Embrace the mystery of all you can be."


PERLELE RUTICAI
RUTY SI THEA AU PAGINUTA NOUA
POZE
www.sanatatealoevera.ro " target="_blank">Vrei sa fii liber ?

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=5" target="_blank">AICI NE PUTETI VOTA - POZA:BUCURIILE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

:)))) Am o prietena care are problema asta ...ea avand acum 25 de ani .
daca aflati vreun remediu sa-mi spuneti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Eu eram asa cand eram mai mica :). Intre timp mi-a mai trecut... gandindu-ma eu de ce mi se intampla asta... am ajuns la concluzia ca ai mei au avut pretentii foarte mari de la mine. Si am inceput sa am si eu, de aici o permananta stare de nemultumire... si daca se ivea ocazia sa renunt inainte de a pierde, renuntam :). Nu-mi placea, de ex, sa pun ochii la v-ati-ascunselea.
Repet, mi-a mai trecut faza cu "trebuie sa fiu prima, sa castig mereu.."
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

La fel e si baietelul meu, care acum are 8 ani si 7 luni, e asa de cand il stiu, i-am explicat de nu stiu cate ori ca placerea consta in joc, e placut sa castigi ca ai un sentiment nu neaparat de superioritate dar te simti bine, insa daca castigi mereu devine plictisitor. I-am explicat ca asa am fost si eu, probabil asa cum spunea si Nicoleta mereu am cautat nu neaparat sa fiu cea mai buna ca asta nu mi-a iesit, dar sa nu pierd (sa iau toate examenele din prima) si vad ca ma mosteneste, cu jocurile la fel eram si eu, nu aratam intotdeauna cat de mult sufeream ca am pierdut, dar sufeream.
Asa ca nu cred ca-i va trece usor, dar fac eforturi sa-l fac sa inteleaga ca e doar un joc, nu ceva vital si sa-si canalizeze ambitia asta spre lucruri cu adevarat importante.



Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Cine stie...poate asta o sa-i ajute sa fie ambitiosi si la scoala si sa fie primii.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Alexxia, dar voi o mai lasati din cand in cand si pe ea sa castige?Iar la alergatul pana la usa cine iese mai des castigatoare?

Am observat ca Adi nu vrea sa se joace cu tati pentru ca pierde mereu. Eu insa il mai las din cand in cand sa castige. Nu i-am permis sa triseze... intrerupeam jocul.
Asta este parerea mea, de nespecialist, ca daca pierde tot timpul, normal ca nu mai prezinta interes si devine iritata. Pana la urma noi avem avantaj asupra lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

As vrea si eu un remediu in aceasta privinta!
Si eu fac la fel si am aproape 30 de ani...


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

As vrea si eu un remediu in aceasta privinta!
Si eu fac la fel si am aproape 30 de ani...


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!





It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David


Mergi la inceput