Viata in Germania (43)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

Lili_ka.....Freestyle, avem si acest tip de aparat, testele sunt bune, insa ca pret este cam ca la noi. Partea proasta este ca in Romania nu se mai gasesc aceste teste, am sunt la depozite si mi-au zis ca numai importa modelul asta.
Aceste aparate au fost concepute special pentru copii. Intrebarea mea este .....ca nu pricep nimic in germana, daca se cumpara o cantitate mai mare se aplica vreun discount? Asa ar fi ideal!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

fetelor iar la voi apelez cand am nevoie de inf. sigure, ca doar la cine, problema e asa:

am inceput la "sapa" dar fiindca nu am cu cine sa las pe bb, doar schimbul de noapte, acum a reusit mama mea sa isi rezolve la servici si v-a veni aici pe o perioada mai lunga.....mai lunga insemnand cat am nevoie de ea...sau poate cat rezista sa stea...deci oricum ceva de ordinul juma de an un an +/- ...

si as vrea sa stiu cum este cu asigurarea? cum se procedeaza acum? si in caz de spitalizare? ce alte inf. mai aveti in domeniul asta?
deci oricum nu am ed gand sa o las ma mearga undeva la munca, deci inf. legate de contractede munca nu ma intereseaza, doar inf. legate de sedere/asigurari sanatate/ ....../

va multumesc mult!

P.S. acum ma duc sa pun de un cafoi si sa o tai imediat la sapa ...adica munca :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

peca , mama ta poate sta teoretic 6 luni pe an aici, dar practic cate vrea..de ex ai mei parinti au stat la mine 7,5 luni si de o sap au mers in tara si la granita nu au avut prob, au aratat buletinul si ceao.
Cu asigurarea e simplu..isi face in tara pe 6 luni sau cat vrea sa stea si daca expira aici si nu ai pe cine sa rogi sa-i faci alta poti incheia una la ADAC care e cam scumpa 80e pe luna, dar va vand un pont...daca spuneti ca persoana in cauza e in Romania, va incheie o asig cu 40e pe luna. Deci atentie..
Orice asigurare incheitat in rom, daca e regim de urgenta..daca mama ta pateste ceva si trebuie sa mearga la spital, vei plati tu suma din buzunar, dupa care vei astepta sa ti se returneze banii de la CORIS DE, unde vei trimite factura si o declaratie ca tu ai sprijinit-o financiar pe mama ta.Asta vb din propria experienta si daca ai ghinionul vei astepta dupa acei bani pana la un an, asta mi s-a int mie in urma cu ceva ani, cand m-am luptat cu ei pur si simplu sa obtin suma de 5000e pt o spitalizare.Acum astept o factura de 111e, sa vedem cat va dura.

Acum am o rugaminte la voi fetelor..de curand mi-am luat mult visata casa si vrem sa o mobilam aproape toata...si culmea ca acum cand caut sa cump nu-mi gasesc pe plac.Am mers la zeci de mag si nu-mi convine nimic. Inafara de ikea, mann mobilia care m-a dezamagit, ca aveau candva lucruri faine, roller, dömene mai stiti ceva?

va pup pe toate

miha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

buna fetelor
ana miti imi pare rau pt puiu tau.
misha ai fost si in RÖSRATHer?au mobila frumoasa.nu stiu daca este prin zona ta magazinul.

pupici

mihaela si Dennis 20.09.2005
www.onetruemedia.com/shared?p=23f95f74bca9bef4cfc0fa&skin_id=5&&utm_source=otm&utm_medium=text_urlurl" target="_blank">dennis

Dennis-puiu

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=243eebabe6e91c82714dd9" target="_blank">simleu silvaniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Misha, ai incercat la Segmüler, ca si ei au mobila frumoasa.
Livia, uite ce am primit azi pe e-mail referitor la cetatenie:
http://www.just.ro/comunicate.php?idc=344
sper sa-ti fie cat de cat de ajutor,eu mai multe nu prea stiu ref la asta.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

@ misha-germ .... mersi mult d einf. voi incerca sa sun si la ausländeramt sa vad ei c einf. oficiale imi dau ... cu toate ca de la toria lor la prcatica este diferenta de la cer la pamant, de aceea ma interesa sa vad ce stiti si voi! inca o data mersi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi66 spune:

Livia....un alt link http://www.einbuergerung.de/26_114.htm ....si arata pentru toate posibilitatile

Peca...eu am citit, dupa 01.01.2007, ca ramane valabila chestia cu 90 de zile, venit in tara ca turist.De la asigurarile romane, de stat, primesti acum o cartela exact la aici, in De, si e valabila 6 luni.Uite...viziteaza aici...sunt curioasa cum de parintii Mishei mai mult de 90 de zile, dar cum spunea si ea...teoretic...deci www.politiadefrontiera.ro
Practic noi am intarziat 3 ore, cand am mers cu autobuzul, din cauza unor persoane care depasisera perioada de 90 de zile, chiar si cei care au depasit cu 2 zile au fost amendati.Atat ei, cat si cei la care s-au cazat.
Ana...o sa ma uit si eu, dar sunt sanse cam slabe sa gasim asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Gabi, practic de la 01.01.07, nu mai ai nisi o viza pe pass,deci nu au cum sa te controleze.Nu mai exista mod de a te verifica sau poate doar daca ai venit cu avionul si ti s-a pus stampila de la ei,desi nu cred.Eu am circulat intre Germania-Italia destul de mult timp cu pass romanesc si nimeni nu m-a oprit in aeroport.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Am citit la linkul dat de Gabi (multzumim!)si pt noi am dat de urmatoarea fraza:

"Ein weiterer Grund für die Hinnahme von Mehrstaatigkeit kann sein, dass Sie Bürger eines Staates der Europäischen Union sind, der Deutsche einbürgert, ohne von diesen zu verlangen, dass sie die deutsche Staatsangehörigkeit aufgeben müssen. "

aici: http://www.einbuergerung.de/26_120.htm#Ausnahme_alte_Staatsangehoerigkeit

---------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Tumpi, nu mai au acea foaie pe care o completai la intrarea-iesire din Ro? Un formular din ala a primit sotul (german) cind a intrat in Ro doar cu buletinul. Si eu am avut impresia ca bagau datele intr-un mic computer. Ca asa ar putea sa controleze si fara viza! (calatoria a fost in 2002 cu trenul). Am impresia ca si eu am completat cindva un asemnea formular (era o foaie cit juma din A4), dar dupa atitea plimbari peste granita nu imi mai aduc aminte exact in ce an a fost si daca la intrare sau iesire...

Un alt mod de control, ar fi verificarea biletului de calatorie(ca daca e dus-intors sta clar pe el ziua cind ai intrat).

-------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput