Viata in Germania (43)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by laura - andreea

Buna fetelor,

Nu stiu exact daca s-a mai discutat despre asta(sper sa nu) iar daca da poate ma ajutati cu ceva informatii.

am fost astazi la dentist pentru o consultatie si o oarece evaluare. Sincer, am ramas un pic dezamagita dar hai sa o iau cu inceputul. Nu vreau sa discut despre profesionalismul doctorului respectiv pt ca nu sunt in masura si chiar nu am vazut cum lucreaza. Dezamagirea mea vine din faptul ca foarte pe scurt mi-a spus ca toate lucrarile mele nu sunt bune, ca desi nu am carii, plombele pe care le am ar tb schimbate(asta in contextul in care sunt plombe recente, sunt compozite si nu-mi creeaza nici o problema), desi am facut ultimul cleaning in decembrie 2006 tb sa fac altul acum etc. Desi am intrebat cat ma costa concret nu mi-a spus decat o cifra "rotunda" - 5000 euro. Mentionez ca in banii astia ar intra un implant, doua coronite si doua sau trei plombe de inlocuit.

Rog fetele sa ma lumineze si pe mine care este regula aici, ti se spune dupa ce faci o lucrare cat te costa? De ex am intrebat cat ma costa consultatia de azi si a evitat sa-mi spuna, a zis ca-mi va trimite factura prin posta. Mie asta mi se pare ciudat si lipsit de etica.

As mai avea si alte intrebari insa nu vreau sa acaparez subiectul. Daca imi poate raspunde cineva aici sau pe pm as aprecia foarte mult.

Va spun sincer, m-am simtit tare aiurea, mi s-a parut ca vor sa profite de faptul ca stiu unde lucreaza sotul meu si ca are asigurare privata.

Va multumesc frumos si sper sa nu fi tras eu concluzii gresite!

Va doresc un week-end insorit!

Laura

Europe is the best!

Laura,
Scuze,acum am vazut ce ai scris.
Sigur,iti inteleg nemultumirile.In ceea ce priveste schimbatul obturatiilor si a lucrarilor"vechi"...hm,cunosc atitudinea asta si nu e profesionista!In mod normal,nu se procedeaza asa,trebuie facuta o evaluare corecta asupra chestiilor vechi si cu ajutorul Rx-ului,etc.Din pacate,si eu si sotul meu(suntem asigurati privat) ne-am confruntat cu acest tip de atitudine si...am schimbat medicul!

Da,de obicei PZR(Professionelle Zahnreinigung)se face la 6 luni.

In ceea ce priveste,evaluarea costurilor pe loc,nu se face.Nicaieri aici nu am auzit sau vazut,in cele mai multe cazuri e ceva fff relativ.Medicul scrie cam ce e de facut si calculeaza un pret estimativ(cit ii revine dr,cit costa laboratorul)si primesti acasa.Costurile difera mult de la cabinet privat la cabinet privat sau policlinica de stat unde sunt mai mici dar intervin alte dezavantaje ca de ex dureaza de 3 ori mai mult.
Daca vrei sa stii ceva despre materiale,care-s mai bune,etc te pot ajuta.Da-mi pm.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

quote:
Originally posted by maraki

Buna ziua,

Fetelor multumesc mult pt. raspunsuri cea mai buna idee este sa inchiriem o masina dar nu stiu de unde,cum sa caut pe net?
Crema pt. tiramisu iese mai buna fara frisca

Laura felicitari mamico sa va traiasca sanatoasa fetita, papacioasa, cuminte si sa va aduca numai bucurii

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
http://www.dropshots.com/maraki
http://www.dropshots.com/maraki1
http://www.dropshots.com/maraki2

Monica, noi am luat de la ´Avis`, ceva de genul www.avis.de/avisonline/de/avis.nsf/fTopFrameSets/08CF322EE45745D4C1256D740048AF3F?OpenDocument&~Default&_S1_394CBDB5473477D7C12568B9002FA647_8CBA0B5722D8BE7AC125699900436418_56C53B43322F812CC1256D740044531D" target="_blank">asta, gasesti si preturi si alte detalii.

Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Nu ma puteti ajuta niciuna ? Pls...

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

tomasa, scrie te rog din nou intrebarea ca mi-a scapat.
In leg. cu mutatul: am inchiriat de la europcar cu 75€ (inclusiv asig. si 100 km, + motorina) o masina de 3,5 t pe care a condus-o sotul cu permisul normal, si am carat tot cu ea. Nu singuri, cu prietenii nostri cei buni si saritori.

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Fetele am facut imputernicirea(ca sa pot calatori cu copilul in strainatate) si m-a costat 11,90 euro la notar.

Multumesc inca odata pt.ajutor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, vin la voi cu o problema poate ma puteti ajuta sa iau o hotarare sau macar sa nu mai fiu asa stresata.La gradinita la baiatul meu se organizeaza miercurea viitoare (iar eu pana maine sau vineri cel tarziu o hotarare daca merge sau nu)o excursie la o ferma de vaci si ponei.Nimic deosebit o sa spuneti , dar baiatul meu nu a fost niciodata pana acum singur nicaieri , iar excursia dureaza de miercuri dimineata cand pleaca cu trenul pana vineri la prinz cand se intorc.Deci pe langa ca merge singur fara noi , va sta si 3 zile (2 nopti departe).Eu ii pun un bagaj cu haine, dar el pana acum se imbraca cu ce-i dadeam eu , va sti cu ce sa se imbrace din bagaj , ce sa faca, cum sa se descurce.Sunt totusi atatea zile si cand am incercat sa zic ca nu stiu, nu cred ca merge, au sarit alte mame , normal mai putin stresate ca mine, dar care poate au experienta unor copii care au fost lasati si crescuti cum si unde s-a putut, nu stat zi si noapte la fundul lor , cum e cazul la mine.Ca de ce sa nu-l las, ca va fi frumos si distractiv, si se va simti bine.nimic rau , pana acum , dar nu stiu, eu pana vineri cel tarziu trebuie sa dau raspuns, cel mai exact maine, si nu stiu ce sa fac.In situtia mea numai asa un stres nu-mi trebuia.Nu stiu cum sa ies din asta si sa fie si onorabil , nici copilul sa nu sufere , ca de nu-l lasa mama, dar eu stiu ca nu e pregatit sa se descurce singur , iar educatoarele care merg cu ei nu cred ca stau la fundul lor sa le spuna ce sa faca.
Pur si simplu simt ca nu pot gandi clar si limpede.Al meu sot zice sa nu fiu asa protectiva, ca se va descurca el , ce fac restul va face si el, ce atata...dar nu stiu.Cum am mai zis e prima data cand ar fi plecat singur si atat timp.Nu zic, o excursie la tiergarten o juma de zi e una si alta e 3 zile departe de casa.
Ajutati-ma va rog, daca ati trecut prin asa ceva, si stiti ce fac copii intr-o astfel de excursie , cum sunt ei ajutati sau ce trebuie sa faca singuri, ca sa stiu, iar pe partea cealalta daca totusi nu vreau sa-l las, ce sa spun la gradinita, cum sa justific ca sa nu las loc la intors, ca are educatoarea un fel de a te lamuri ca ti-e jena sa zici altfel.Multumesc, mi-am varstat putin oful.Astept pareri si sfaturi de la voi.

roxy
sunt in saptamana 26

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by roxy

buna, vin la voi cu o problema poate ma puteti ajuta sa iau o hotarare sau macar sa nu mai fiu asa stresata.La gradinita la baiatul meu se organizeaza miercurea viitoare (iar eu pana maine sau vineri cel tarziu o hotarare daca merge sau nu)o excursie la o ferma de vaci si ponei.Nimic deosebit o sa spuneti , dar baiatul meu nu a fost niciodata pana acum singur nicaieri , iar excursia dureaza de miercuri dimineata cand pleaca cu trenul pana vineri la prinz cand se intorc.Deci pe langa ca merge singur fara noi , va sta si 3 zile (2 nopti departe).Eu ii pun un bagaj cu haine, dar el pana acum se imbraca cu ce-i dadeam eu , va sti cu ce sa se imbrace din bagaj , ce sa faca, cum sa se descurce.Sunt totusi atatea zile si cand am incercat sa zic ca nu stiu, nu cred ca merge, au sarit alte mame , normal mai putin stresate ca mine, dar care poate au experienta unor copii care au fost lasati si crescuti cum si unde s-a putut, nu stat zi si noapte la fundul lor , cum e cazul la mine.Ca de ce sa nu-l las, ca va fi frumos si distractiv, si se va simti bine.nimic rau , pana acum , dar nu stiu, eu pana vineri cel tarziu trebuie sa dau raspuns, cel mai exact maine, si nu stiu ce sa fac.In situtia mea numai asa un stres nu-mi trebuia.Nu stiu cum sa ies din asta si sa fie si onorabil , nici copilul sa nu sufere , ca de nu-l lasa mama, dar eu stiu ca nu e pregatit sa se descurce singur , iar educatoarele care merg cu ei nu cred ca stau la fundul lor sa le spuna ce sa faca.
Pur si simplu simt ca nu pot gandi clar si limpede.Al meu sot zice sa nu fiu asa protectiva, ca se va descurca el , ce fac restul va face si el, ce atata...dar nu stiu.Cum am mai zis e prima data cand ar fi plecat singur si atat timp.Nu zic, o excursie la tiergarten o juma de zi e una si alta e 3 zile departe de casa.
Ajutati-ma va rog, daca ati trecut prin asa ceva, si stiti ce fac copii intr-o astfel de excursie , cum sunt ei ajutati sau ce trebuie sa faca singuri, ca sa stiu, iar pe partea cealalta daca totusi nu vreau sa-l las, ce sa spun la gradinita, cum sa justific ca sa nu las loc la intors, ca are educatoarea un fel de a te lamuri ca ti-e jena sa zici altfel.Multumesc, mi-am varstat putin oful.Astept pareri si sfaturi de la voi.

roxy
sunt in saptamana 26

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Roxy, eu am trecut prin asa ceva anul trecut, cidn fata mea in vorsta de 6 ani si 4 luni (atunci) a plecat exact de miercuri pe vineri la o ferma. Au plecat 8 copii cu 2 educatoare. Au fost f bine supravegheati, atit de educatoare, cit si de cei de la ferma. Au dat sa manince la animale, s-au plimbat cu caruta, au calarit ponny. Seara faceau diverse jocuri cu ei. N-au avut timp sa se plictiseasca si toti au venit f incintati. Ne-au facut la sf. gradinitei (ca ei erau toti Schulkind) un DVD cu filmulete si poze din acea excursie, si am vazut cit de frumos s-au distrat, ce conditii bune au avut.

Nu iti fa griji. Educatoarele se vor ocupa de ei, i.i vor ajuta la imbracat, unde e cazul.

Ce varsta are al tau?

Parerea mea e sa-l lasi (asta o spun din experienta). Eu am sunat o singura data la ferma sa stiu ca au ajuns bine (pe noi asa ne-au rugat sa nu stam toata ziua cu tel. in mina, ca atunci copii "simt" tensiunea si nu e bine).
Eu i-am dat pt fiecare zi schimburi. I le-am pus pe zile , fiecare in cite o punga (de la chilotei si sosete la tricou cu mineca lunga is scurta, pantaloni lungi si scurti si i-am zis ca, in functie de vreme sa aleaga ce isi pune pe ea). Au mai avut Gummistiffeln si Regenjacke/Hose.

Daca copilul ia vreu medicament, da-l la educatoare si spune-i cum sa-l administreze.

Noi nu am avut voie sa le dam bani de buzunar la ei. Tot ce au vrut (ia dus la Mc Donalds, le-au luat inghetata si sucuri) s-au cumparat din banii dati pt excursie.

Inca ceva: tu esti acum gravida. Eu anul trecut, cind fata mea a plecat in excursie, abia iesisem din spital dupa 2 operatii grele si nu aveam nevoie de stres. Insa, am avut in educatoare, si asa mi-a fost mai usor sa depasesc acele 3 zile. Si a mea atunci a plecat prima data singura. Iar de atunci, ar mai vrea , insa, pina acum nu s-a mai ivit ocazia!

Mergi la inceput

multumesc Helbi pentru ca mi-ai scris si inca din experienta .Adevarul e ca cititnd ce ai scris incerc sa-mi fac curaj si sa depasesc asta, fara sa imi fac alte probleme.Stiu ca stolul de pasarele e la mine in cap, copii poate se vor descurca mult mai usor decat imi imaginez eu, dar tot nu pot sa nu ma gandesc.A meu are tot 6 ani , la toamna merge la scoala , dar este o fire nu foarte temerara si indrazneata, chiar daca e baiat.E tare circumspect si poate de aceea ma gandesc cum va reactiona langa animale, sa nu-i fie frica si din astea.Am sa-i pun si eu haine pe zile, dar nu sunt foarte sigura ca va sti sa le ia chiar cum trebuie, acasa de obicei eu ii dadeam cu ce sa se imbrace, el doar se imbraca.
Si inca ceva, au zis sa-i ducem miercuri dimineata la gara, la linia x , dar daca va vrea sa merg si eu ce voi face, ca normal ca nu am bilet.I-am zis ca va merge singur dar eu stiu...poate voi fi obligata sa ma urc si eu in tren, sper sa nu.
Oricum iti multumesc ca mi-ai spus cam ce implica o asa excursie , ca iti dai seama ca imaginatia mea a luat-o razna de tot, si e ultimul lucru pe care il vreau sa stau 3 zile in teroare psihica.

roxy
sunt in saptamana 26

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Roxy,daca stii ce bine te inteleg .
Eu am lasat-o pe fiica-mea anul trecut(atunci 4,3 ani),prima oara,singura in excursie cu gradinita.Au fost la Blindham(precis stii parcul asta de animale).Totul a durat vreo 7 ore dar eu mi-am facut o gramada de probleme.Sigur,restul mamicilor erau relaxate si cind i-am zis educatoare-i ca stau pe ginduri daca sa o las,mi-a zis ca nu am de ce sa imi fac griji,copilul e foarte ascultator,linistit(acasa nu e intotdeauna asa )si ele oricum au maaaare experienta cu excursiile la fermele cu animale.Cind am vazut ca pleaca autocarul,ma luase asa o teama,parca imi trimisesem copilul in armata .
De obicei,merg multe eductoare,plus ingrijitoarele,plus directoarea,au mare grija de fiecare copil.Sunt sigura ca daca baietelul tau se va imbraca pe dos,il vor ajuta.Sa-i dai haine comode si usor de imbracat,sunt sigur ca se descurca,se mai iau si unul dupa altul si rezolva mai bine ca acasa.
E foarte buna experienta Andreei,ma ajuta si pe mine sa prind curaj ca excursiile si aventurile de genul asta abia incep .
Da,si lor le-a luat inghetata si sucuri dar a mea nu bea decit apa,a avut cu ea sticla.Celor care au vrut sa manince,le-a luat pommes sau pizza,copiii s-au simtit excelent.

iti doresc sa iei cea mai buna decizie pt voi!

Alina

Mergi la inceput

si inca ceva, ca sa nu las imaginatia mea bogata sa zburde prea mult, la ce le trebuie lanterna?

roxy
sunt in saptamana 26

Mergi la inceput