Viata in Germania (43)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns livia spune:

copilul e trecut pe pasaportul meu,e o problema?trebuie sa aiba neaparat individual?anul trecut am facut pasaportul,cum sa fac acum altul?...

pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura - andreea spune:

Buna fetelor,

Nu stiu exact daca s-a mai discutat despre asta(sper sa nu) iar daca da poate ma ajutati cu ceva informatii.

am fost astazi la dentist pentru o consultatie si o oarece evaluare. Sincer, am ramas un pic dezamagita dar hai sa o iau cu inceputul. Nu vreau sa discut despre profesionalismul doctorului respectiv pt ca nu sunt in masura si chiar nu am vazut cum lucreaza. Dezamagirea mea vine din faptul ca foarte pe scurt mi-a spus ca toate lucrarile mele nu sunt bune, ca desi nu am carii, plombele pe care le am ar tb schimbate(asta in contextul in care sunt plombe recente, sunt compozite si nu-mi creeaza nici o problema), desi am facut ultimul cleaning in decembrie 2006 tb sa fac altul acum etc. Desi am intrebat cat ma costa concret nu mi-a spus decat o cifra "rotunda" - 5000 euro. Mentionez ca in banii astia ar intra un implant, doua coronite si doua sau trei plombe de inlocuit.

Rog fetele sa ma lumineze si pe mine care este regula aici, ti se spune dupa ce faci o lucrare cat te costa? De ex am intrebat cat ma costa consultatia de azi si a evitat sa-mi spuna, a zis ca-mi va trimite factura prin posta. Mie asta mi se pare ciudat si lipsit de etica.

As mai avea si alte intrebari insa nu vreau sa acaparez subiectul. Daca imi poate raspunde cineva aici sau pe pm as aprecia foarte mult.

Va spun sincer, m-am simtit tare aiurea, mi s-a parut ca vor sa profite de faptul ca stiu unde lucreaza sotul meu si ca are asigurare privata.

Va multumesc frumos si sper sa nu fi tras eu concluzii gresite!

Va doresc un week-end insorit!

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Laura, sfatul meu: daca nu iti place etica unui dentist, schimba-l! Trebuie sa te simti bine la el!

Doctorul meu nu imi zice nici el pe loc cit costa, trebuie sa faca calcule, probabil nici el nu stie toate preturile pe de rost. Dar imi da posibilitatile si fiindca eu sunt la stat, trebuie sa imi dea o hirtie cu cit costa ca sa o dau la asigurare si ei sa imi spuna cit acopera din cheltuieli. Nu stiu cum merge la asigurarea privata, cel mai bine suni la asigurarea respectiva si intrebi care e demersul!

Am dat si eu de o doctorita acu citiva ani care a fost f entuziasmata de gura mea si mi-a schimbat tot ce a putut, dar nu stiu cit e de necesar asa ceva. In primul rind trebuie sa fii tu de acord, sa ceri sa iti arate pe radiografie ce dinte vrea sa iti lucreze in ziua respectiva (asa face doctorul meu de acuma), sa ceri sa te asigure ca are carie si necesitate de schimbare a plombei! Sa iti explice exact: de ce trebuie schimbata plomba? Si daca nu te intelegi si nu iti explica, schimba-l fara ezitare! E dreptul tau!

Poate Alina sa te lamureasca mai bine, e in domeniu .

---------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura - andreea spune:

Aschiutza, multumesc de raspuns in primul rand! Inteleg ca poate nu stie pe de rost cat costa insa nu pot crede ca nu stie cat costa o consulatie, macar aproximativ. Dat fiind ca preturile nu sunt prea mici ar putea sa ma avertizeze ca sa stiu exact cat mi-ar acoperi asigurarea. L-am rugat sa-mi faca o estimare si a ezitat. De ce?
In ceea ce priveste inlocuirea plombelor mi-au spus(erau doi) ca da, nu sunt fisurate sau ca as avea carii secundare dar ca sunt mai bune plombele de ceramica etc. Plus ca mi-a tot zis, maseaua asta plombata sigur se va rupe in timp si mai bine ii punem coronita, plomba asta nu este ideala si nu stiu ce va face si tot asa. Denstistul meu din Canada era cat se poate de trasparent si cand propunea o schimbare venea cu argumente solide.

Stii ce ma deranjeaza cel mai mult? Ca tipul nu este un necunoscut, ii cunoasteam familia etc.

Daca sunt si fete printre noi care lucreaza in domeniu, si mai bine!

Multumiri inca o data!

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

buna fetelor

laura mai bine mergi si la alt dr.sa vezi ce zice,in köln sunt si dr.romani foarte multi.nu stiu ce sa zica dar mi se pare ciudat cum adica toata lucrarea trebuie schimbata.sti cum e medicilor de aici nu le prea place daca nu e facuta lucrarea la ei tot timpul gaseste ceva,de ex soramea dupa ce si-a facut dintii in romania si a mers aici la control nu i-a prea placut ca au fost facuti in Romania.

pupici

mihaela si Dennis 20.09.2005
www.onetruemedia.com/shared?p=23f95f74bca9bef4cfc0fa&skin_id=5&&utm_source=otm&utm_medium=text_urlurl" target="_blank">dennis

Dennis-puiu

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=243eebabe6e91c82714dd9" target="_blank">simleu silvaniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

quote:
Originally posted by livia

copilul e trecut pe pasaportul meu,e o problema?trebuie sa aiba neaparat individual?anul trecut am facut pasaportul,cum sa fac acum altul?...

pup!

livia

problema nu e, doar daca vrea sotu sa mearga singur cu el, sau sa-l trimiti insotit de altcineva.Dar daca merge insotit de tine intotdeauna, nu-i problema.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

multumeseeec mult de raspunsuri!
pupicei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Buna ziua fetelor,

Am o intrebare pt. cine stie plssss...trebuie sa ne mutam si nu prea avem ajutoare, ma gandeam sa inchiriem o masina mare si sa cerem vreo 2-3 oameni sa ne ajute la carat mobila. Stie cineva cam cat costa ? Aproximativ, sa imi fac o idee...pupicei tuturor si 1 Mai cat mai placut

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
http://www.dropshots.com/maraki
http://www.dropshots.com/maraki1
http://www.dropshots.com/maraki2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Maraki, in zona la tine nu stiu cit costa, iti pot spune la mine cum a fost, dar sa stii ca preturile variaza mult, chiar in acelasi oras! Se plateste pe km parcurs de masina si pe ora de inchiriere plus o suma fixa din start. Te vor intreba cite camere ai si de la ce etaj te muti la care. Se vor oferii sa iti puna la dispozitie si cartoane, noi a trebuit sa le cumparam de la ei, mutindu-ne in alt oras. Asta m-a nemultumit tare, pt ca la acelasi pret mi-a dat si cartoane deja folosite. (sfatul meu e sa iti faci tu rost de cartoane, dar s-ar putea sa fie imbufnati de asta). Pe mine tot tambalaul de la Braunschweig la Dresden m-a costat 1300 euro, dar toate celelalte firme vroiau aproape dublu!!! Asa ca intreaba cel putin 3 firme...
Ce a fost fain e ca ei au desurubat mobila care nu putea fi altfel transportata si tot ei au montat-o, si au facut asta fff rapid. Alt sfat de la mine: ce ai tu valorors transporta singura. Ma refer la portelan sau tablouri. Stii tu cum e: daca nu e lucrul tau nu ai aceeasi grija ca si proprietarul.

-------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

buna fetelor,

daca nici voi, care sunteti cumva "stabile" nu reusiti sa va intalniti, ce sa mai spun de mine, ma culc intr-o tara si ma trezesc in alta , apropo noi vom fi pe la dillingen cred, pe saar, e cineva prin jur?
in legatura cu plecatul copilului, sa-mi spuneti si mie cand va intoarceti ce si cum ati facut, ca plec si eu cu fata la sf. lui iulie, atunci ia vacanta, dar din ce stiu sigur, ca am patit-o, daca iese din ro insotit de alcineva decat parinte, acelui cineva ii trebuie cazier judiciar! mama mea avea imputernicire din partea noastra sa vina cu fata, intamplator am ajuns si eu in ro in perioada aceea si veneam toate 3 spre germ, ne-au dat jos din tren la 2 juma noaptea, in vama la curtici, la mama naibii, pt. ca mama nu avea cazier, deci nu a contat ca eram si eu prezenta (si boceam), nu era imputernicirea pentru mine....bla. bla, bla, si sa va mai spun ca era si sambata? abia luni seara am putut pleca, am stat 2 zile la hotel in arad, am scos cazier la urgenta, etc......
asa ca, va rog mult, vreau sa stiu sigur ce hartii imi trebuie la intoarcere, nu uitati sa postati cand veniti, da? mersic
a! noi avem toti 3 pasapoarte rom.
va pup si 1 mai sa va gasesca la plaja!

poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput