Viata in Germania (43)
Raspunsuri - Pagina 23
doina_cel spune:
stiti cumva unde pot gasi un traducator autorizat de romana-germana in muenchen? am depus cerere pentru erziehungsgeld, pentru ca sotul a lucrat o parte din anul trecut in Romania ne-au cerut acte de venit de acolo, iar acum ni le-au intors pentru ca le vor traduse. ma asteptam la asta, dar am tot sperat ca nu se va intampla
http://andrei.point.ro
http://b2.lilypie.com/HLo3p1.png
"The only thing we know about the future is that it will be different." - Peter F. Drucker
tumpi spune:
m-ati linistit.
In primul rand ma ofticam ca daca era asa preferam we asta la Bodensee,da acum rasuflu usurata .La al meu nu cred ca o sa fie liber,mai ales ca el a lucrat si in vinerea mare, asa ca......
Fetele din Mü, pana la urma se aude ceva cu intalnirea aiaßca s-a facut frumos afara, ce ziceti?
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
misha-germ spune:
livia, nu-ti trebuie o imputernicire tip de la consulat..e prea complicat. Uite cum am facut eu: am facut o imputernicire pe numele mamei, precum suntem de acord noi parintii sa-i insoteasca pe copiii nostri in Romania dus-intors, in germana si romana, ca de...vamesii poate se incurca in nemteasca. La asta am mai adaugat copiile noastre dupa pasapoarte, dupa care am mers frumos la notar si le-am legalizat. Asta am facut deja de 2 ori pt bebeii nostri si nu au fost probleme la vama.
pupici la toate ca nu am mai intrat demult...si nu prea o sa mai am timp ca ma asteapta o munca uriasa de luni
miha
mamica dulce spune:
Buna fetele,ce faceti?
Stie cineva cat costa o apostila pe certificatul de casatorie?Am fost ieri la Standesamt sa-mi puna sau sa-mi zica unde sa ma duc pentru certificat si extrasul din cartea de casatorie (asta ca trebuie sa schimb pasaportul si sa fac cerere de transcriere a casatoriei si de schimbare a domiciliului)
Asa si tipa mi-a facut pe loc un certificat de casatorie international care a zis ca nu mai are nevoie de alta traducere la ambasada (Da Doamne) si m-a trimis la Koeln dupa apostile.
A mai fost cineva acolo? Dureaza mult?Adica imi da apostila pe loc sau dureaza?
Cu permisul ce se mai aude?Eu am ramas cu informatia de pe forum de la inceputul anului cum ca am voie sa conduc si am inceput sa exersez puternic...acum sper sa nu ma opreasca politia pana nu stiu chiar sigur daca am voie,tot zic de vreo luna ca mai intreb
Va urez un weekend lung si insorit!
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Carmi spune:
quote:
Originally posted by DidiAlex
Livia, hai sa iti spun ce stiu io. Voi parca sunteti romani amadoi deci implicit copilul. La iesirea din De/intrare in ro nu te intreaba nimeni.
in schimb la intoarcere adika iesirea din ro iti trebuie aceea imputernicire din partea tatalui.
Unde se face, cat costa, etc ..habar nu am dar parca Carmi, anu trecut gasise un model pe site-ul consulatului rom.
Multa bafta!
Didi, pe cuvant ca nu-mi aduc aminte, mai ales ca ma foarte intereseaza subiectul, eu neavand acelasi nume de familie cu sotul meu, deci, nici cu copilul, asa ca sigur as avea nevoie de imputernicire.
Misha, te rog, poti sa-mi dai si mie modelul tau de imputernicire?
Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)
mihaela_specht spune:
buna fetelor
carmi mie mi-a facut traducatoarea imputernicirea are ea model.
nu trebuie mers la consulat.
imputernicire din partea tatalui tradusa si legalizata de un traducator (nu neaparat la consulat)semnata in fata notarului+apostila m-a costat in jur de 100 euro.
mamica dulce apostila costa in jur de 15 euro si dureaza vreo 2 zile, la mine atat a durat.
mihaela si Dennis 20.09.2005
www.onetruemedia.com/shared?p=23f95f74bca9bef4cfc0fa&skin_id=5&&utm_source=otm&utm_medium=text_urlurl" target="_blank">dennis
Dennis-puiu
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=243eebabe6e91c82714dd9" target="_blank">simleu silvaniei
DidiAlex spune:
Da Carmi, tu stii ca io retin tot si nu uit nik
Asta vara cand vroiam io sa plec m-ai gasit tu un model precum si toate actele necesare. De regula plec cu copilul si ne intoarcem toti 3. Asa e mai convenabil, imi fac si io damblaua cu statul in ro si nu aveam probleme la intoarcere.
Dar, si aici is diferentze pt ca noi suntem toti trei cu o cetatenie voi sunteti la polul opus fatza de noi .
Asa ca se aplica alt algoritm.
Da, Mihaela, stiam de tine si de bb tai ca plecau dus/intors cu ai tai. Au si pasaport separat copii? Ai inceput mutarea?
Mie imi trebuia aceea imputernicirea sa dovedesc asa cum scria cineva p'aici: de unde stie vamesul ca io nu vreau sa fur copilul din ro?
Dar daca el, copilul, nu e roman cel interesa pe vames ro?! Doar pe cel german eventual.
papadie spune:
Meeeeeeeeeeeeei nu vreti intalneala? Pe mine ma bate gandul sa merg la Baden Baden daca voi nu propuneti altceva.
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
aschiutza spune:
Papadicule, daca nu imi faceau altii program (vin in vizita prieteni din BS), as fii strigat io!io!io! Ca eu chiar ca nu va cunosc si mi-e dor de o tacla in romaneste...
---------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
tumpi spune:
quote:
Originally posted by papadie
Meeeeeeeeeeeeei nu vreti intalneala? Pe mine ma bate gandul sa merg la Baden Baden daca voi nu propuneti altceva.
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
papa si eu as veni,da al meu ii face un favor unui coleg si duminica lucreaza, luni nu au liber, so..... ca tare as mai fi iesit putin din oarasul asta
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)