Viata in Germania (43)
Raspunsuri - Pagina 20
Georgetas spune:
Buna seara!
Ma puteti ajuta si pe mine spunandu-mi care este termenul in limba germana pentru EDUCATIE CIVICA?
Multumesc,
Andreeea
copiloi spune:
quote:
Originally posted by Georgetas
Buna seara!
Ma puteti ajuta si pe mine spunandu-mi care este termenul in limba germana pentru EDUCATIE CIVICA?
Multumesc,
Andreeea
bürgerliche Bildung
Alina
mamica dulce spune:
ce faceti nemtzoaicelor?Ati scos blana din dulap??Aici e de 2 zile un frig de-ti ingheata sufletul in tine,mi-a intrat un frig in oase de am constant pielea gainaSper sa-si revina vremea mai repede ca deja ma obisnuisem cu statul la plaja...ce frumos a fost in weekend!!
Cu mama am rezolvat,acum e in tren,am gasit direct milano-koln,la 100 de euro,acelasi pret ca la eurolines.Daca rezervam cu o saptamana inainte era chiar 59.Nici nu-mi vine sa cred,nu ne-am vazut de aproape 2 ani.
Poate acum,cu mama acasa sa mai plimbe si ea jupanul ma duc sa-mi fac pasaportul ca mi-a expirat de la inceputul lui februarie
Maraki,vad ca si tu ai schimbat domiciliul acum...in ce land esti?Tot in NRW? L-ai schimbat tu ca ai vrut sau ti-a expirat si de nevoie ai facut actele?
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Carmi spune:
Salutare la toata lumea, ne-am intors si noi din Bucuresti, unde a fost vreme frumoasa si ne-am simtit tare bine. Am zburat cu Wizzair, fara probleme si intarzieri. Mai vin dupa ce va citesc din urma.
Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)
Georgetas spune:
Buna dimineata,
Multumesc frumos pentru raspunsul promt dat pentru fetita mea. E incepatoare la germana, avea de tradus orarul si nu gasea in dictionar termenul pt. educatie civica.
Geta (mama Andreei)
Alina spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
ce faceti nemtzoaicelor?Ati scos blana din dulap??Aici e de 2 zile un frig de-ti ingheata sufletul in tine,mi-a intrat un frig in oase de am constant pielea gainaSper sa-si revina vremea mai repede ca deja ma obisnuisem cu statul la plaja...ce frumos a fost in weekend!!
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Care blana,mamicuto?
Aici se incalzeste iar,eu m-am imbracat tare subtire si nu mi-a fost deloc frig.Am vazut ca in weekend se fac 23-25 de grade,probabil ca duminica...grill scrie pe noi .
Bine v-am gasit fetelor!Bine,sanatoasa toata lumea?
Felicitari proaspetelor mamici .Lauraa ai nascut deja?
Zi faina sa aveti.Ma intorc la trebi.
Alina
alayna spune:
quote:
Originally posted by tumpi
alayna detaliaza putin zvonurile astea.ne putem angaja,dar sunt niste conditii pt membrii UE,nu mai e la fel ca inainte.
Tumpi,cum as putea sa aflu mai multe despre aceste conditii?Stii vreo adresa pe internet unde as putea sa citesc sau unde sa intreb ?
Nu stiu cum era inainte,ca sunt aici de foarte putin timp
quote:
Originally posted by aschiutza
Pina acum era ceva de genul ca daca iti gaseai o firma sa te angazeje si ei spuneau la autoritati ca te vor si iti dadeau un contract sau o foaie la mina ca vei avea contract cu ei, obtinei si dreptul de lucru usor. Cineva mi-a apua ca si-a luat de curind o foaie cu drept de lucru de la Arbeitsagentur fara sa aiba nevoie de contract, dar nu stiu in ce conditii si ce i-a trebuit. Daca nu e nimeni aici sa stie, cel mai bine intrebi la Arbeitsagentur la tine in oras si asta de mai multe ori si mai multe persoane!
Eu vreau sa ma angajez cu acte aici,nu vreau la "negru"
Am inteles ca daca nu lucrez,ar trebui sa ma intorc o data la 3 luni in tara?Cum era inainte?
M-as duce si eu sa cer foaie cu drept de lucru de la Arbeitsagentur,dar mi-e cam frica,nu stiu de ce...
Multumesc fetele pentru raspunsuri
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)
tumpi spune:
quote:
Originally posted by alaynaquote:
Originally posted by tumpi
alayna detaliaza putin zvonurile astea.ne putem angaja,dar sunt niste conditii pt membrii UE,nu mai e la fel ca inainte.
Tumpi,cum as putea sa aflu mai multe despre aceste conditii?Stii vreo adresa pe internet unde as putea sa citesc sau unde sa intreb ?
Nu stiu cum era inainte,ca sunt aici de foarte putin timp
caut lg cu conditiile pt membrii UE si revin
http://www.arbeitsagentur.de/zentraler-Content/Veroeffentlichungen/Merkblatt-Sammlung/MB7-Beschaeftigung-ausl-AN.pdfquote:
Originally posted by aschiutza
Pina acum era ceva de genul ca daca iti gaseai o firma sa te angazeje si ei spuneau la autoritati ca te vor si iti dadeau un contract sau o foaie la mina ca vei avea contract cu ei, obtinei si dreptul de lucru usor. Cineva mi-a apua ca si-a luat de curind o foaie cu drept de lucru de la Arbeitsagentur fara sa aiba nevoie de contract, dar nu stiu in ce conditii si ce i-a trebuit. Daca nu e nimeni aici sa stie, cel mai bine intrebi la Arbeitsagentur la tine in oras si asta de mai multe ori si mai multe persoane!
nu mai e asa,chiar daca ai hartie de la angajator ca te vrea pe tine(dar asta depinde si de domeniu,fiinca sunt anumite domenii unde nu te iau asa usor,adica tb sa dovedeasca angajatorul ca nu a venit nici un neamt pe postul ala,fiinca intai tb sa faciliteze locuri de munca lor si apoi daca nu e nimeni interesat poate aduce un extracomunitar)tb sa dovedeti ca esti de cel putin 3 luni anmelduita aici
Eu vreau sa ma angajez cu acte aici,nu vreau la "negru"
Am inteles ca daca nu lucrez,ar trebui sa ma intorc o data la 3 luni in tara?Cum era inainte?
M-as duce si eu sa cer foaie cu drept de lucru de la Arbeitsagentur,dar mi-e cam frica,nu stiu de ce...
Multumesc fetele pentru raspunsuri
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
maraki spune:
Eu sant in Bayern si a trebuit sa schimb pasaportul pt. ca era expirat de 1 an Initial am fost si cu baiatul meu care nu avea buletinul din Ro aici in Germania, ca sa pot sa-i scot pasaport nou a trebuit sa cerem domiciliul aici si daca tot trebuia sa schimb si eu am cerut si pt mine. Mie imi pare rau de buletin, inca nu am ajuns la Consulat
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
http://www.dropshots.com/maraki
http://www.dropshots.com/maraki1
http://www.dropshots.com/maraki2
zuzi.simona spune:
buna fetelor,
va pup ca nu am mai intrat de multisor, noi suntem ok, pe drum spre franta, tot caut sa inchiriez ceva in zona koln - koblenz, 2 dorm., cat mai aproape de rhin...am gasit o casa de vanzare, dar nu stiu daca nu e mai bine de inchiriat ori nu? voi ce ziceti? adica vreu sa cumpar dar as cauta mai mult..., de inchiriat vreau cat mai repede ca m-am saturat cu "naveta" de weekend la mannheim, macar asa pot sta cate o noapte si sa astept vaporul pana ajunge in zone , nu sunt fortata sa fac sute de km....
mai vorbim!
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)