Colonoscopie
Cat e de traumatizanta colonoscopia ? bebe are 1 an.Inca nu stim daca o sa faca asa ceva dar ma informez.Bebe are cam multe scaune pe zi (3 -4) de consistenta variabila, cu o alimentatie ce consta in banana, mar copt, orez,supa cu orez si morcov si Nan fara lactoza.Analizele de scaun(copro,parazitologic,digestie) nu au indicat nimic suspect.Tratamentele cu biotics,smecta,hidrasec nu au dus la schimbari ale situatiei.
FlorentinaE
Raspunsuri
monalac spune:
buna.cris al meu a avut pana pe la 1 an cam 5/6 scaune pe zi,apoi,dupa 1 an 2/3 si acum,la 2 ani si 3 luni,are 1 scaun pe zi,sau 2,depinde si ce mananca in ziua respectiva.asa ca eu zic sa mai astepti ,poate cu timpul scaunele vor deveni mai rare.
Cristina_C spune:
Am aflat si eu, recent, tot de pe DC ca la copii colonoscopia se face cu anestezie generala. Dar de ce colonoscopie in cazul vostru?N-ai spus ca are sangerari anale sau alte neplaceri (constipatie alternata cu diaree sau crampe, etc). Si,oricum, numarul scaunelor pe zi la 1 an nu este mare si consistenta, intr-adevar, depinde de ce mananca. Ai fost la un medic gastro-enterolog sau proctolog?
claujro spune:
Si al meu avea scaune multe si pediatra m-a intrebat: "Manaca?"- "Da", "Mult?"- "Da" -" Atunci e normal sa aiba mai multe scaune pe zi". Si intr-adevar manca, nu extrem de mult dar manca tot. Si din grasunul care era la 1 an (13 kg) acum la 3 e piele si os. Si nici nu mai manaca.
Dar poate la voi e altceva de v-ati hotarat sa faceti aceasta investigatie. Eu am facut colonorectoscopie si nu a fost placut dar nici f rau, asa cum ma asteptam sa fie. Nu stiu insa cum va suporta un bb de 1 an investigatia asta.
Multa sanatate!
Claudia
POZE MARA SI MATEI
POZE PARINTI
madalinad spune:
serban si acum, la peste 3 ani, are mai multe scaune pe zi (2-3-4). au consistenta normala, e adevarat. sa fie oare numarul de scaune o problema?!
geniest spune:
Madalina daca are greutatea si inaltimea normale pentru varsta lui si nu acuza dureri de niciun fel este in regula. poate sa aiba si 5 scaune. Cu siguranta primul este mai consistent iar urmatoarele mai putine cantitativ...
FlorentinaE spune:
Avem rezultatul de la proba de digestie ,analiza facuta la Medicover Bucuresti.Poate imi explica cineva.
Celuloza digerabila - relativ frecvent.Comentarii:scaun de consistenta solida cu resturi alimentare nedigerate si culoare maron-roscat.
FlorentinaE