Cresa particulara

Cresa particulara | Autor: crinuta

Link direct la acest mesaj

Ma gandesc sa deschid asa ceva, avand in vedere faptul ca din ce in ce mai multe mamici se intorc la servici destul de devreme.
Ce ati astepta voi de la o cresa particulara? Ce conditii ar fi prioritare?
Astept cu interes parerile voastre, mai ales ca problema bonelor a devenit o problema destul de spinoasa si cred eu ca sunt destui parinti care cauta o alternativa.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns notquiteso spune:

desi pe mine nu ma intereseaza o cresa, pot sa iti spun cam ce as cauta.
in primul rand copiii sa fie bine ingrijiti, curati, sa se joace cineva cu ei, nu sa fie lasati de capul lor. pt asta probabil ca ar fi nevoie de o educatoare la max 4-5 copii.
cladirea sa fie curata, mancarea pt ei buna si preparata in coditii de extrema igiena, educatoarele sa fie cu analizele la zi si sa fie tinere.
pe mine nu ma intereseaza o cresa tocmai pt ca nu cred ca exista vreo institutie asa cum ar trebui. cel putin nu in romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Pai, pentru mine prioritare ar fi doua conditii: vocatia ingrijitoarelor/educatoarelor si calitatea alimentatiei. Evident, nici pretul sa nu fie exorbitant. Adica orice peste 3-400E e deja prea mult, cel putin pentru mine.

M-am uitat de curand pe site-ul Acons si aproape ma convinsese dar cand am citit parerile mamicilor de pe DC..m-am sucit! Deocamdata mai stam cu bona!

PS Revin si cu alte amanunte daca vrei, cand o sa am putin timp.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri, si inca mai astept pareri.
Daca as demara asa un proiect as tine cont de tot ceea ce m-ar interesa pe mine ca mama in primul rand, de la personal bun, conditii, curatenie, mancare sanatoasa, spatiu de joaca adecvat, iar pe langa asta se mai pot adauga si alte activitati.
Ca bani, nici nu ma gandeam sa " sar calul", ci ar fi comparabile cu gradinitele particulare.
Pe langa cresa as vrea si gradinita si after school. Toate mi se par importante si de viitor.
.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

un minim de cerinte:

1. personalul, sa fie bine pregatit si suficient. nu se gasesc usor educatoare si ingrijitoare care sa stie sa lucreze cu o grupa de varsta atat de mica. educatoarea ar trebui sa aibe cunostinte temeinice de psihopedagogie, iar ingrijitoarele experienta in ingrijirea copilului mic. atat educatoarea cat si ingrijitoarele trebuie sa stie sa se joace cu cei mici, sa le inteleaga limbajul incipient, sa ii antreneze in activitati. trebuie sa stie sa gestioneze corect micile conflicte sau situatiile de criza.

2. alimentatia, produsele sa fie proaspete, iar alimentatia variata si echilibrata. bucataria dotata conform standardelor (inox) sau firma de catering cu experienta in domeniu.

3. locatie si dotari. cladirea trebuie sa fie corespunzatoare, cat mai putine scari, grupa mica la parter. spatiu de joaca generos si in interior (pentru zilele in care nu pot iesi afara) si in exterior, cu tobogan in miniatura, tunel, saltelute, etc, pentru dezvoltarea motricitatii. mobilier adecvat, jucarii si carticele la indemana copiilor. dormitor separat de sala de activitati.

succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annasibebica spune:

Eu am copil mic si nu-l dau la cresa decat daca au camere de supraveghere, conectate la internet, sa pot sa vad si eu de acasa, de la serviciu ce se intampla pe acolo.
In rest, alimentatia sa fie corespunzatoare varstei si ingrijitoarele sau educatoarele sa aiba rabdare sa-l tina de mana toata ziua ca e la varsta cand nu mai vrea in 4 labe ci in 2.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by annasibebica

Eu am copil mic si nu-l dau la cresa decat daca au camere de supraveghere, conectate la internet, sa pot sa vad si eu de acasa, de la serviciu ce se intampla pe acolo.
In rest, alimentatia sa fie corespunzatoare varstei si ingrijitoarele sau educatoarele sa aiba rabdare sa-l tina de mana toata ziua ca e la varsta cand nu mai vrea in 4 labe ci in 2.

M-am gandit si la asta deja. Si eu ca parinte as cere acelasi lucru.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Eu as prefera o cresa individuala.Adica fara gradi si afterschool.Doar pitici mici,mici.Paturile sa nu fie de fier cum sunt la stat.Bucatarie proprie(la catering nu paseaza mancarea si nu sunt preparate fara sare cum le trebuie bebeilor foarte mici).Pardoseala cu mocheta foooatre groasa sau eventual cu cauciuc (exista un fel de linoleum/mocheta...nu stiu cum se cheama care arata ca o saltelutza de cauciuc si e foarte moale si groasa)ca sa nu se loveasca puiul cand cade (daca se loveste cu mine e una dar cred ca m-as aprinde putin daca l-as gasi cu vanatai la sfarsitul zilei).Mobilier special adaptat fara colturi.Protectii la prize.
Scaune inalte de masa pentru toti copiii.Varsta maxima 2 ani jumate.
Fara televizor.

Ma mai gandesc si revin.
oricum...sper sa reusesti sa faci cresa si-ti urez de pe acum...inaugurare cu succes!

Mergi la inceput

Of, eu idei am, dar e nevoie de fonduri mari pentru a demara asa ceva, mai ales ca pana incepe sa " mearga" trece o perioada destul de lunga.
Tot la patuturi de lemn m-am gandit si eu ( facute la comanda), la mancare gatita la noi, mancare sanatoasa, fara porcarii, cu alimente cat mai sanatoase ( am avea o sursa).
M-am gandit si la muzica(o acopar eu), limbi straine ( eu stiu engleza si germana, si am mai gasi persoane), asistenta medicala prezenta in permanenta, colaborare cu un pediatru, psiholog, logoped, etc).
N-as permite personalului sa se poarte urat cu micutii, n-as permite sa se tipe, sub nici o forma.
M-am gandit si la camere de supraveghere pe net, deoarece si eu in locul mamicilor as solicita asa ceva.
Curtea ar fi obligatorie, cu un minim de spatiu de joaca.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurastanciu spune:

eu am doi copii de 2 ani si patru luni si inca de la 1 an si opt luni ii duc la cresa. este o cresa de stat pentru ca la noi in oras nu sunt particulare. sa iti spun cum este aici.
mancarea se prepara in cadrul cresei si se afiseaza lunea pentru toata saptamana.
la ora 8.45 se serveste micul dejun, adica ceai sau lapte cu biscuiti, paine cu unt, dulceata.
la ora 12 pranzul consta din ciorba sau supa de pui, musaca, ghiveci, tocanita, chiftelute. la desert au de obicei un fruct.
dupa masa de pranz se doarme pana la 15-15.15
la 15.30 au o gustare care consta din compot, o felie de piine cu telemea, lapte cu orez, lapte cu gris
in ceea ce priveste alimentatia pot spune ca sunt multumita, nu am avut probleme cu ei. ai mei au momente cand vor sa manince singuri si sunt lasati dar au si momente cand vor sa fie hraniti si sunt hraniti. nu i-am luat niciodata flaminzi, murdari de mancare pe haine sau pe maini, pe fata.
acum alte aspecte.la inceput i-am dus cu pampersi, iar acum au numai la somn. au avut si zile cand s-au scapat pe ei dar niciodata nu i-am luat uzi. erau schimbati si uscati.
imi convine de minune ca acum nu au televizor in sala de clasa pentru ca erau dependenti.
imi place ca i-a invatat sa isi puna jucariile la locul lor dupa ce nu se mai joaca cu ele.
imi place ca vin acasa si canta si danseaza.
imi place ca dimineata "zburda" in clasa
nu imi plac unele educatoare care mi se par prea dure pentru aceasta meserie
pentru toate acestea eu platesc 40.000 pe zi de copil, o hartie igienica, un pachet de servetele nazale, un sapun lichid si un sul de hartie de bucatarie pe luna
avand in vedere ca nu am alte optiuni, pot spune ca sunt multumita

Mergi la inceput