Comori de nov-dec 2004 (145)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Andrea, ia-o ca pe o experienta care te va ajuta la viitoare interviuri. Daca banii si conditiile nu te avantajeaza, atunci n-are de sa-ti para rau.
Ce inseamna pt tine un salariu bun? de la 700Euro in sus? Ca eu nu mai am nici o notiune a salariilor (sora-mea lucreaza la stat, deci alta mancare de peste), iar in rest mai am doar o amica careia ii stiu salariul in rest n-am nici cea mai vaga idee de ce-nseamna un sal. bun.
Ma bucura ca a inceput si-n Ro sa se puna accent pe beneficiile adiacente salariului: bonuri de masa, asig. medicala etc.
Dar marturisesc ca programul de lucru e un maaare inconvenient in Ro atunci cand e vorba de-un sal mai bun (si nu numai).

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

try,in Ro,mai ales in contabilitate,din ce am vazut eu citind anunturi si mergand la interviuri,salariile sunt mici;unii cred ca 400 E e un salariu bun(eu dau 150E numai la bona..).Deci 600E e un salariu mediu,zic eu.dar,la volumul de munca pe care cred eu ca-l au,la programul de lucru care va fi asa cum au spus ei'pana se termina treaba',mi se par putini bani.Si in primul rand ma deranjeaza locatia.Si asa traficul in Buc este infernal..dar sa mai si iesi din Buc..sa vezi seara ce cozi sunt la intrare..e clar ca 2 ore as face spre casa.Eu una recunosc ca m-am obisnuit 'prost',adica sa ajung la timp acasa,sa petrec cateva ore cu fata,sa ies cu ea vara in parc.In ultima vreme,toti angajatorii vor 'disponibilitate de lucru in program prelungit'..pana cand se termina treaba(care normal,nu se termina niciodata..).oare asa e si-n afara??chiar nu am idee.Am prietena buna care munceste pana la 9 seara,isi vede fata doar in WE...eu una nu as vrea asta.
Dilema mea cea mare e acum daca sa risc sa plec,poate totusi nu se muta chiar in Baneasa,sau sa risc din nou sa raman aici si sa vedem daca o sa mai am servici...asta e!
V-am facut capul mare,imi spun si eu supararile aici.....

Poze 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

quote:
Originally posted by andreap

try,in Ro,mai ales in contabilitate,din ce am vazut eu citind anunturi si mergand la interviuri,salariile sunt mici;unii cred ca 400 E e un salariu bun(eu dau 150E numai la bona..).Deci 600E e un salariu mediu,zic eu.dar,la volumul de munca pe care cred eu ca-l au,la programul de lucru care va fi asa cum au spus ei'pana se termina treaba',mi se par putini bani.Si in primul rand ma deranjeaza locatia.Si asa traficul in Buc este infernal..dar sa mai si iesi din Buc..sa vezi seara ce cozi sunt la intrare..e clar ca 2 ore as face spre casa.Eu una recunosc ca m-am obisnuit 'prost',adica sa ajung la timp acasa,sa petrec cateva ore cu fata,sa ies cu ea vara in parc.In ultima vreme,toti angajatorii vor 'disponibilitate de lucru in program prelungit'..pana cand se termina treaba(care normal,nu se termina niciodata..).oare asa e si-n afara??chiar nu am idee.Am prietena buna care munceste pana la 9 seara,isi vede fata doar in WE...eu una nu as vrea asta.
Dilema mea cea mare e acum daca sa risc sa plec,poate totusi nu se muta chiar in Baneasa,sau sa risc din nou sa raman aici si sa vedem daca o sa mai am servici...asta e!
V-am facut capul mare,imi spun si eu supararile aici.....

Poze 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004

Dar de ce pui la indoiala ca vei mai avea servici daca ramai la actualul?
E adevarat ca e greu de luat o decizie dar cred ca trebuie sa pui in balanta: timpul in plus petrecut pe drum, timpul liber mai putin ramas la dispozitie VERSUS diferenta de bani. Intr-adevar toata lumea cere acum sa fii disponibil peste program, nimeni nu se mai gandeste ca avem si familii (la mine din fericire nu e cazul sa stau peste)

carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004)
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Andreea, grea decizie. Eu am lucrat 4 ani in Pipera. La inceput era ok ca veneam din Tei dar cand ne-am mutat in Pantelimon la Cora faceam cate o ora pe drum in tramvaie si mai eram si gravida.
Try, sunt perioade si perioade. Uite eu ultimele trei saptamani am lucrat 12-14 ore pe zi , nu mai spun cat stres si cati nervi si toti vroiau sa termine nu inainte de paste ci cu o saptamana inainte de paste ca sa plece si ei la munte. Intr-o zi am indraznit si am plecat la sase seara acasa si la sase si jumatate deja ma suna seful sa intrebe ce am terminat si ce nu si care-i planul meu sa termin treaba.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Andreap, nu intelege gresit, nu te blamam de cum gandesti, doar vroiam sa stiu care-i media, ce inseamna un sal. bun etc. caci sunt rupta de realitatea de acolo. Stiu ca in RO se cere program prelungit fara bani, adica voluntariat la greu. Mie una nu mi se pare normal. Nu mi s-a parut normal nici cand eram in Ro. Si e si mai lamentabil cand faci asta cu speranta ca o sa fii apreciat, "vazut" de sefi. Cei mai multi, parera mea, speculeaza teama de a riposta sau inertia in care se misca lucrurile, asa s-a impamantenit in RO: sa faci ore suplimentare neplatite.
Nici eu nu concep sa muncesc o sapt. intreaga si sa-mi vad copiii doar seara la culcare.

Aici nu se fac ore suplimentare neplatite. Sunt doar cateva meserii de exceptie, spre exemplu, calculatoristii, dar ei au salarii mari (peste 60-70.000CDN/an in conditiile in care la 35-40.000CDN/an e un sal. mediu). In general functiile mai inalte cer dedicatie peste program aici, in rest, overtime fara plata nu face nimeni aici. Omu' de rand daca sta peste program e privit dubios de colegi, nu intelege nimeni acest "pe degeaba". Dar si punctualitatea la servici e o chestiune foarte importanta. Si de regula lumea-si vede de munca la servici, nu prea se face ca munceste. Si de regula lumea munceste individual aici, nu ne strangem o echipa de 5 oameni care fiecare se bazeaza pe celalat ca face si nimeni de fapt nu-i responsabil. Exista si exceptii, normal, dar cam asta-i regula generala cum am vazut-o eu.

Distanta mare pana si de la servici este o problema si aici. Lumea cauta serivci cat mai aproape de casa sau eventual se muta cu casa dupa servici (regula asta primeaza la canadieni, ei nu tin o casa pana mor, schimba vreo 3-4 cel putin de-a lungul vietii).

Otilia, aici n-ai sa vezi ca te suna sefu' acasa sa te intrebe de una-alta pana la 10 seara. Doar daca muncesti de acasa in ziua respectiva sau chestii de genul asta. Doar cine stie ce problema urgenta sa fie care nu sufera amanare, dar altfel mai e si maine o zi cand te poate trage la raspundere .
De ex. la mine sefu' mai incearca uneori sa-i faca pe cei din vanzari sa faca anumite treburi care nu-s in sarcinile de serviciu sau in afara programului sub pretextul "pentru binele mers al firmei", dar i se reteaza rapid macaroana. Cei mai tineri /neexperimentati si poate mai slabi de inger se supun, dar cei care sunt siguri pe ei, spun frumos ca nu si gata. Dar nici sefu' nu se supara, stie ca angajatii au dreptate.
Dar ma rog, asa-i aici, angajatorii de regula respecta viata privata a angajatilor, e mai multa dreptate ca sa zic asa in relatia angajat-angajator. Nici angajatorul nu sare calu', dar si angajatul cauta sa-si faca treaba lui si-s putine cazuri cand un incompetent e tinut in post numai pt ca e nu-s ce prieten/ruda cu sefu'/patronu'. Si ritmul de lucru este mai omenesc aici, nu-i atata graba si ermenele sunt realiste, nu chestii de genul "Cand trebuie sa fie gata?" "ieri..."

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Ce faceti fetelor? Nu mai razbiti cu curatenia, alergatul prin magazine, cumparaturi,...?
Si eu am umblat azi prin tot Petrosaniul sa-i iau Dianei o haina de primavara, dar la noi numai porcarii aduc astia.Vanzatoarele imi aratau tot felul de hainute pline de sclipici si paiete, care pe mine ma lasa rece. Intr-un final i-am gasit la noi in Petrila o haina portocalie, care mi-a placut(nu este chiar ce-as fi vrut eu, dar n-are sclipici).Ea era foarte incantata si cand am ajuns acasa a inceput sa faca parada modei in fata lui Mihai.
Dar mi-am luat mie o pereche de raiatzi mov-deschis de care sunt foarte incantata.Poate veti zice:OAU, CE CULOARE!",dar mie-mi plac hainele colorate si nu-mi place negrul.
Va si va urez:SPOR LA TREABA! SA AVETI O ZI BUNA!!!

http://community.webshots.com/user/tincadiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

hellooooo!!!!!eu mi-s trista tare:1.am cumparat ditamai gaina alaltaieri si pt ca nu aveam loc in congelator am bagat-o in frigider,ieri am uitat si astazi cand am vrut sa o bag la inghetat am constat ca se imputise.

2.am vrut sa fac de proba cozonac la masina de facut paine si nu a crescut.nu dau vina pe masina ci pe drojdie.la cozonac nu am lucrat niciodata cu drojdie uscata.asa ca anul asta adio cozonac.

oricum mi s-a taiat de toate,cred ca va fi primul an din viata cand nu sarbatoresc traditional Pastele!

spor la treburi si la facut mancare!

Mergi la inceput

Ce greu fara forum , tocmai azi cand este ultima zi de munca inainte de paste.
Gata de maine acasa si asa toata saptamana a fost cam pustiu pe aici.
Try, s-a intamplat de doua ori, dar a doua oara m-am enervat si nu am raspuns . Nu este o practica obisnuita din fericire.
Bits, si eu am patit la fel cu cozonacii, tot de la drojdie dar eu am luat cruda dar degeaba daca nu se potriveste cu faina.
Ioana, Ana nu stie cum sa faca sa-i intre in gratzii lui tati si numai pe el il asculta acum iar el cica de ce nu ne asculta copilul si trebuie sa repetam ceva . Evident ca doarme cu noi , adio bb2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Salutari! chiar ca a fost nasol fara forum azi, mi-a fost dor de voi!
MIHAELA ma bucur ca i-ai gasit Dianei gecutza portocalie, este o culoare vesela....suntem pe aceeasi lungime de unda, nici mie nu-mi plac hainele cu scipici mai ales cu aplicatii cauciucate, ma disperaaaa..imi plac de ex bluzitele cu desene cusute, sunt si rezistente si dragute, nu se decoloreaza/distrug/desprind..
Felicitari pentru raiatii mov, sunt convinsa ca iti sta bine cu ei! ai facut si tu parada modei cu fata, in fata lui tati? cu siguranta a avut ce admira!!!
OTILIA va sfatuiesc sincer sa nu obisnuiti fata sa doarma cu voi, daca pana acum a dormit singurica, se va dezobisnui f greu cand veti hotari sa doarma in patul ei...stiu, e usor sa vorbesti, e bucuria mare la Ana si tati, insa vorbesc din experienta ai mei au dormit 15 ani in paturi separate din cauza mea
Fetili, ati terminat treaba? azi am spalat si eu geamuri, maine urmeaza curatenia luna ca poimaine dimineata cand plecam sa lasam curat si frumos in casuta ...de gatit nimik nu fac acasa, mama ma asteapta cu treaba la Moreni, abia astept sa vopsesc ousoare, si sa fripturele, cozonac cumparam anul asta ...imi place de draga de BITS care incearca , face eforturi sa simta spiritul Sfintei sarbatori de Paste, prin pregatirea bucatelor traditionale romanesti. Imi pare rau ca nu ti-a iesit cozonacul, nu se gaseste de cumparat, acolo? stiu, era bine daca il faceai tu, dar...macar stii ca ai pe masa, daca se gaseste de cumparat.
OTI, chiar tu ce faci? mama ta mai e cu tine? face ea cozonaci? sau tu? sau cumparati?

Onitza si Paul Constantin (28.11.2004)

www.itmadesimple.ro

FEBRUARIE

Mergi la inceput

Uraaaaaaaaaa, a primit Ana gradinitza, incepe pe 20 august.
Ioana, mama este cu noi pana la sfarsit de septembrie venim impreuna in tara. Ana a dormit mereu cu mine, cu exceptia perioadei cand nu a fost cu mine. Ama tot incercat sa o fac sa doarma cu bunica dar pe la doua noaptea vine peste noi si nici pe bunica nu o lasa sa doarma.

Mergi la inceput